Rekisteröitynyt 14.07.2021 16:43:20
Nähty 965 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 460
Tageja annettu 137
Vierailuja 1 154
Medioita 66
Medioiden näyttökerrat 22 542
Plussia 171
Saavutuksia Ei ole
rellu

Ovatko kasvonaamarit tehokkaita?

Tutkimukset kasvonaamioiden tehokkuudesta

Toistaiseksi useimmat tutkimukset ovat löytäneet vain vähän tai ei lainkaan todisteita kasvonaamioiden tehokkuudesta väestössä, ei henkilökohtaisina suojavarusteina eikä lähdekontrolliksi.

1. Toukokuussa 2020 julkaistussa Yhdysvaltojen CDC: n julkaisemassa pandemiainfluenssaa koskevassa metatutkimuksessa havaittiin, että kasvomaskeilla ei ollut vaikutusta henkilökohtaisina suojavarusteina eikä lähdekontrolliksi.

2. Tanskalainen satunnaistettu kontrolloitu tutkimus 6000 osallistujalla, julkaistu Annals of Internal Medicine -lehdessä marraskuussa 2020, ei löytänyt tilastollisesti merkitsevää vaikutusta korkealaatuisista lääketieteellisistä kasvomaskeista SARS-CoV-2-infektiota vastaan yhteisössä.
Web results

3. Suuressa satunnaistetussa kontrolloidussa tutkimuksessa, johon osallistui lähes 8000 osallistujaa ja joka julkaistiin lokakuussa 2020 PLOS Onessa, todettiin, että kasvonaamarit "eivät näyttäneet olevan tehokkaita laboratoriovahvistettuja hengitystieinfektioita tai kliinisiä hengitystieinfektioita vastaan".

4. Helmikuussa 2021 tehdyssä Euroopan CDC: n katsauksessa ei löydetty laadukkaita todisteita kasvomaskeista ja suositeltiin niiden käyttöä vain "ennalta varautumisen periaatteen" perusteella.

5. Heinäkuussa 2020 Oxfordin todisteisiin perustuvan lääketieteen keskuksen katsauksessa todettiin, että kasvonaamioiden tehokkuudesta virustartuntaa tai tartuntaa vastaan ei ole näyttöä.

6. Cochrane-marraskuussa 2020 tehdyssä katsauksessa todettiin, että kasvonaamarit eivät vähentäneet influenssan kaltaisten sairauksien (ILI) tapauksia väestöstä eivätkä terveydenhuollon työntekijöistä.

7. Elokuussa 2021 julkaistu tutkimus julkaistiin Int. Research Journal of Public Health ei löytänyt "mitään yhteyttä naamarien toimeksiantojen tai käytön ja vähentyneen COVID-19-leviämisen välillä Yhdysvaltojen osavaltioissa".

8. Heinäkuussa 2021 American Institute of Physicsin julkaisema kokeellinen tutkimus osoitti, että kasvonaamarit vähensivät sisäaerosoleja korkeintaan 12%, mikä ei riitä estämään infektioita.

9. Huhtikuussa 2020 tehdyssä katsauksessa, jonka tekivät kaksi Yhdysvaltain Illinoisin yliopiston hengitys- ja tartuntatautiprofessoria, pääteltiin, että kasvomaskeilla ei ole vaikutusta jokapäiväiseen elämään, ei itsesuojeluna eikä kolmansien osapuolten suojelemiseksi.

10. Toukokuussa 2020 julkaistussa New England Journal of Medicine -artikkelissa todettiin, että kasvonaamarit eivät tarjoa juurikaan suojaa jokapäiväisessä elämässä.

11. British Medical Journal BMJ Open -lehdessä vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että 97% hiukkasista tunkeutui kangasmaskeihin ja voi lisätä tartuntariskiä säilyttämällä kosteutta tai toistuvaa käyttöä.

12. Saksalaisen virologian, epidemiologian ja hygienian professorin elokuussa 2020 tekemässä katsauksessa todettiin, että kasvonaamioiden tehokkuudesta ei ole näyttöä ja että yleisön päivittäinen epäasianmukainen käyttö voi itse asiassa johtaa infektioiden lisääntymiseen.

Saattaa sisältää typoja, kun käännetty englannista.
Lisää linkissä https://swprs.org/face-masks-evidence/

+2  18 viestiä   16:16
rellu

Noniin. Laitoin uudet työnhaun ja kysyin tarvitseeko käyttää maskia.
Laitoin samalla koulutuskeskukseen viestin, että hallitus vähentää koronarajoitteita, niin joko siellä voisi opiskella ilman kasvomaskia.

Katotaan pääseekö sitä kohta taas työelämään.

+0  14 viestiä   14:32
rellu

Koronarajoitusten purkaminen alkaa välittömästi: leviämis- ja kiihtymisvaiheet historiaan
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/125222a4-d26a-4402-9c2f-9ae3e0049356

Pitkästä aikaa vähän valoa risukasaan ja toivoa paremmasta huomisesta. Erittäin harvinainen kehuminen minulta hallitukselle!

+3  13 viestiä   18:00
rellu

Miksi Suomessa rokotetaan 12-15 vuotiaita lapsia?
yhtäkään heistä ei ole ollut tehohoidossa ja n. 10 on syystä tai toisesta tarvinnut koronan takia sairaalahoitoa.
Eli riskit ovat tuolle ikäryhmälle paljon isommat rokotteesta kuin koronasta.

+3  16 viestiä   02:06
rellu

Hatun nosto rohkealle yrittäjälle. Toivottavasti muut lähtevät tähän mukaan.

Turkulainen ravintolayrittäjä aloitti koronakapinan: "Mittani on täyttynyt, rajoitukset poistuvat"

''Kauppi listasi useita syitä rajoitusten noudattamatta jättämiselle, kuten sen, että Suomen sairaalat eivät ole ylikuormittuneet koronapotilaista ja että maailman väkiluku kasvoi viime vuonna.

Kauppi muistutti, että Ruotsissa rajoituksia ei ole ollutkaan ja että Tanska poistaa rajoituksen ensi kuussa.

– Olkoon 4. syyskuuta päivä, jolloin vapaus elämään ja yrittämiseen otetaan takaisin, Kauppi kirjoitti.''

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5409917/Turkulainen+ravintolayrittaja+aloitti+koronakapinan+Mittani+on+tayttynyt+rajoitukset+poistuvat

+5  6 viestiä   21:54
rellu

@digimummo vastaus syötteeseesi:
Koronarokotteet ei ole kusetusta, vaan liian vähän tutkittua, että olisin itse valmis sitä ottamaan.
Flunssaan voi myös kuolla. Se on myös virustartunta kuin koronakin. Kaikki voivat ottaa koronarokotteita, jos haluavat. Rokote ei välttämättä estä koronasairastumiselta tai siihen kuolemista.

Vastasin tähän, koska olit vissiin estänyt minut.
Hyvä keskustella näistä, jos estää toisen näkemyksen.

+1  4 viestiä   23:05
rellu

+  2 viestiä   22:09
rellu

Väitetään, että maailmassa on ollut jo noin puolentoista vuoden ajan käynnissä poikkeuksellisen vaarallisen SARS-CoV-2 -viruksen aiheuttama pandemia, jonka alkaessa ennustettiin viruksen leviävän nopeasti, tartuttavan valtaosan ihmisistä, ja tappavan noin 3.4% infektoiduista.1 Näiden ennusteiden seurauksena WHO julisti pandemian 11.3.2020. Ennusteet osoittautuivat kuitenkin varsin pian vääriksi. WHO julkaisi jo ennen koronarokotusten aloittamista 14.10.2020 raportin, jossa todetaan, että SARS-CoV-2 infektoiduista kuolee ainoastaan 0.27%.1 Valtaosa kuolleista on hauraita monisairaita vanhuksia, ja alle 70-vuotiaista infektoiduista kuolee ainoastaan 0.05%. Tutkimus siis osoitti, että mitään yleisvaarallista SARS-CoV-2 pandemiaa ei ole, eikä ole missään vaiheessa ollut.

Uusien tautitapausten määrän hillitsemiseksi useissa maissa, myös Suomessa, reagoitiin kuviteltuun pandemiaan erilaisilla yhteiskunnan rajoitustoimilla sekä kehottamalla ihmisiä käyttämään kasvomaskeja. Tämä siitä huolimatta että ei ollut, eikä ole edelleenkään olemassa mitään näyttöä siitä, että näillä toimilla voitaisiin estää virusinfektioiden leviämistä.2,3 Myös WHO totesi pandemian alussa voimakkain sanankääntein, että mitään yhteiskunnan rajoitustoimia ei tulisi tehdä, ja ainoastaan oireellisten tulisi käyttää kasvomaskeja. WHO:n virallisissa suosituksissakin todetaan, että esim. mitään testauksia liikkumiseen oikeuttamiseksi, altistuneiden jäljityksiä tai karanteeneja, tai rajojen sulkemisia ei tulisi tehdä koskaan missään olosuhteissa.4

Oulun Yliopistollisen Sairaalan Infektiontorjunnan ylilääkäri Teija Puhto piti Pohjolan Lääkäripäivillä 22.2.2021 luennon otsikolla “Koronasta kansantajuisesti”.5 Hän totesi SARS-CoV-2 viruksen aiheuttavan samanlaisia oireita kuin useat muut vuosikymmeniä kiertäneet flunssavirukset, ja että oireiden perusteella on mahdotonta sanoa, mikä viruksista on oireiden aiheuttaja. Viruksen tai bakteerin aiheuttama keuhkokuume oli hoivakotien asukkaiden yleisin kuolinsyy jo ennen koronaa, ja vuonna 2020 hengitystieinfektioiden yhteismäärä oli samaa luokkaa kuin ennen koronaa.

THL:n mukaan Suomessa koronaan kuolleiksi merkittyjen keski-ikä on yli 80 vuotta, ja kuolleista noin 96% on hauraita monisairaita vanhuksia. Heillä korona ei ole pääasiallinen kuolinsyy, ja mikä tahansa muukin hengitystieinfektio olisi voinut aiheuttaa kuoleman. Suomessa on THL:n mukaan todettu tähän mennessä noin 1000 “koronaan liittyvää kuolemaa”, joista koronan aiheuttamia kuolemia on tämän mukaan ainoastaan 40. Suomessakaan ei siis ole missään vaiheessa ollut yleisvaarallista SARS-CoV-2 epidemiaa, vaan virus on aiheuttanut monien muiden hengitystievirusten tavoin valtaosalle sairastuneita verrattain harmitonta tavallista flunssaa.

Lisäksi on huomioitava, että SARS-CoV-2 infektiot diagnosoidaan lähes kaikkialla maailmassa PCR-testillä, jonka maailman johtavat asiantuntijat ovat todenneet olevan useista testiin liittyvistä epäkohdista johtuen täysin sopimaton kyseiseen tarkoitukseen.6,7 Positiivisia testituloksia antavat pääasiassa oireettomat, täysin terveet henkilöt joilla ei ole mitään virusinfektiota, mikä aiheuttaa merkittävän tilastovääristymän diagnoosien määrässä.

On myös huomioitava, että maailmalla ja myös Suomessa merkittävä osa sairaalahoidossa olevien koronadiagnooseista on tehty ilman mitään testiä – pelkästään oireiden perusteella. Tilastojen mukaan näin on tehty Suomessa noin 50%:lle koronadiagnosoiduista tehohoitopotilaista.8 Tämä on tehty siitä huolimatta, että koronan diagnosointi ei siis ole mahdollista pelkkien oireiden perusteella, ja se johtaa vääjäämättä siihen, että valtaosa diagnooseista on vääriä. Tämä on erittäin mahdollinen selitys sille, miksi influenssa on salaperäisesti “kadonnut” myös Suomessa, eli käytäntö on mahdollistanut influenssa- ja muiden hengitystieinfektioiden diagnosoimisen koronaksi. Loogisena kannustimena tähän on saattanut toimia valtion sairaanhoitopiireille jakamien korona-avustusten määrän osittainen liittäminen koronapotilaiden toteutuneiden hoitovuorokausien määrään.9 Toisin sanoen, sairaanhoitopiirit saavat sitä enemmän rahaa valtiolta, mitä enemmän niissä hoidetaan koronapotilaita, kun taas esim. influenssapotilaiden hoitamisesta ei vastaavaa tukea saa.

Väärien diagnoosien perusteella on Suomessakin aiheutettu yhteiskunnalle valtavasti haittaa. Pääasiassa vääriä positiivisia antavien testien tekemiseen oikeasti terveille oireettomille, ja heille “altistuneiden” jäljityksiin on käytetty valtavasti rahaa ja terveydenhuollon voimavaroja. Näitä vääriä positiivisia ja heille altistuneita on sitten määrätty täysin turhaan karanteeniin.

Erilaisilla rajoitustoimilla on myös aiheutettu kansantaloudelle ja kansanterveydelle valtavasti haittaa, vaikka on olemassa vahva näyttö siitä, että näillä toimilla sen paremmin kuin kasvomaskien käytölläkään ei ole onnistuttu missään ehkäisemään virusinfektioiden leviämistä. Esimerkiksi Ruotsi, jossa ei ollut maskisuosituksia tai yhteiskunnan rajoitustoimia, on pärjännyt koronan kanssa paremmin kuin valtaosa järeitä rajoitustoimia ja maskipakkoa suosineista maista, kuten Belgia, Englanti, Espanja, Italia, Ranska tai USA.10 Jos jotain niin rajoitukset ja maskien käyttö näyttävät ennemmin pahentaneen tilannetta.

Mitään SARS-CoV-2 pandemiaa ei siis ole olemassa, mutta siitä huolimatta koko maailmassa ollaan nyt rokottamassa koko väestöä rokotteilla, joita ei ole asianmukaisesti testattu, ja joilla ei sen vuoksi ole myyntilupaa vaan ainoastaan ehdollinen hätäkäyttölupa. Kaiken lisäksi nämä niinsanotut rokotteet eivät estä saamasta tartuntaa tai tartuttamasta muita.

Kaikkialla maailmassa terveysviranomaiset ja valtamedia pelottelevat ihmisiä luomalla valheellisen mielikuvan vaarallisesta pandemiasta ja sen taltuttamiseen tarvittavista rokotteista. Ivermektiinin11,12 tapaisten tehokkaiden lääkkeiden käyttöä ei ole hyväksytty ilmeisesti siksi, että hätäkäyttöluvan saaminen rokotteille edellyttää, että tehokkaita lääkkeitä ei saa olla olemassa. Valtamedian toiminta on looginen seuraus siitä, että koronarokotteisiin miljarditolkulla sijoittaneet tahot ovat saaneet hallintaansa myös suuren määrän merkittäviä mediayhtiöitä,13,14 joiden jakamiin uutisiin myös Suomen Mediapooli varauksetta nojaa.

Maailmassa on parhaillaan käynnissä sotatila, jossa kymmenet tuhannet lääkärit ja tutkijat, mukaan lukien useat nobelistit ja muut maailman johtavat tieteelliset asiantuntijat yrittävät epätoivoisesti tuoda totuuden julki. Tämä on kuitenkin tehty todella vaikeaksi, koska rokoteteollisuuden korruptoima valtamedia tekee kaikkensa sensuroidakseen heidän sanomansa. Syy tähän on selvä, koronahuijauksen takana olevat tietävät, että ilman järjestelmällistä sensurointia totuus paljastuu nopeasti.

“Truth does not mind being questioned, but a lie does not want to be challenged”

Terveysviranomaisten ja valtamedian toistamilla valheilla aivopesty kansalaisten enemmistö on saatu ottamaan innokkaasti koronarokotteen. Suomessakin rokotekisan voittajaksi selvisi järjestäytyneestä rikollisuudesta aiemmin surullisen kuuluisaksi tullut Pfizer, jonka vakiintuneisiin toimintatapoihin on aiempina vuosina kuulunut mm. lääkkeiden tehon liioittelu, lääkehaittojen salaaminen sekä lääkäreiden, terveysviranomaisten ja poliitikkojen lahjonta, joista se on toistuvasti tuomittu.15,16

Pääministeri Sanna Marin kirjoitti aiheesta vuonna 2009 kirjoituksen “Tampereen kaupunki Pfizerin lahjonnan kohde”,17 josta tässä muutamia otteita:

“Yhdysvaltalainen megaluokan lääkeyhtiö Pfizer tuomittiin 2,3 miljardin dollarin korvauksiin useista petoksista. Pfizerin todettiin syyllistyneen muun muassa terveydenalan päättäjien lahjontaan ja muihin markkinointia sekä myyntiä edistäviin petoksiin.”
“On käsittämätöntä, että lääkeyhtiöiden lahjuksista on tullut hyväksyttävä toimintatapa ja vakituinen käytäntö yhteiskunnassamme.”
“Toivon vakaasti, että Pfizerin tuomitseminen johtaa myös Suomen julkisella kentällä vakavaan ja kattavaan keskusteluun tällaisen toiminnan oikeellisuudesta.”

Vaikuttaa vahvasti siltä että koronapandemian sijasta maailmaa kiusaa parhaillaan korruptiopandemia, ja nyt olisi korkea aika vastata pääministeri Marinin vuosien takaiseen huutoon ja aloittaa vakava ja kattava keskustelu ja perusteellinen tutkinta rokoteteollisuuden harrastamasta korruptiosta Suomessa. Tutkinnan kohteena tulisi olla ainakin valtamediaa ohjaileva Mediapooli sekä kaikki terveys- ja lääketurvallisuudesta vastaavat viranomaistahot.

Kokonaan toinen juttu on vielä Pfizerin eri maiden kanssa tekemiin rokotehankintasopimuksiin sisällytetyt pykälät, joissa rokotteita hankkineet valtiot ovat vapauttaneet Pfizerin kokonaan kaikesta vastuusta, mikäli rokotuksesta aiheutuu rokotettaville vakavia terveyshaittoja tai kuolemia. Huomioitavaa on, että Pfizer toteaa sopimustekstissä yksiselitteisesti, että rokotteen turvallisuutta ei ole vielä ehditty tutkia asianmukaisella tavalla.18,19

Useiden valtioiden terveysviranomaiset, THL mukaan lukien, valehtelevat kuitenkin kirkkain silmin että rokotteet ovat tehokkaita ja turvallisia, tavoitteenaan saada kansalaiset kaikin mahdollisin keinoin ottamaan kokeellisen rokotteen. Rokotusintoa ryyditetään turhaksi tiedetyillä maskipakolla ja yhteiskunnan rajoitustoimilla, joiden ainoana tavoitteena on kiristää kansalaisia ottamaan rokote ehtona paluuseen normaaliin. Kansalaiset pyritään siis käytännössä pakkorokottamaan rokotteella, jonka valmistaja ei uskalla ottaa vastuuta rokotteensa turvallisuudesta, koska sitä ei ole tutkittu.

Suomessakin suunniteilla olevat koronapassit ovat järjettömyyden huipentuma. Suomessa on tehty vajaan puolentoista vuoden seurannan aikana kaikkiaan reilut 110.000 koronadiagnoosia, joista lähes kaikki ovat vääriä positiivisia. Vaikka kaikki nämä diagnoosit olisivat oikeitakin olisi tode

+  38 viestiä   19:17
rellu

Miksi ei anneta selviä ohjeita?

Meillä oli kaveriporukassa aiheena, että jos hakee töitä tai työvoimakoulutukseen ja siellä tulisi maski- tai rokotepakko, eikä olisi valmis noihin, niin joutuisiko silloin karenssiin kassan päivärahoilta, jos irtisanotaan noista syistä.
Kassasta käskettin ottamaan yhteyttä työkkäriin. Työkkäristä käskettiin soittamaan valtakunnalliseen työttömyysturvaneuvontaan.
Sieltä sanottiin, että ei ole ennalta annettuja päätöksiä näistä, eli voi olla hyvin todennäköistä, että noista asioista voit saada potkujen lisäksi karenssia.

Tämä ei ainakaan lisää halukkuutta ottamaan työpaikkaa tai koulutusta vastaan, kun ei ole selviä ohjeita. Vähävarainen ei voi ottaa sitä riskiä, että joutuu karenssiin.

+0  12 viestiä   15:55
rellu

KORONAROKOTE VAPAUTTAA

Kunhan jatketaan maskien käyttöä, jatketaan karanteeneja myös rokotetuilla, otetaan koronapasseja...

+  16 viestiä   17:21
rellu

Trump suositteli kannattajilleen koronarokotteen ottamista – sai vastaukseksi buuauksia

''– Tiedättehän, uskon täysin teidän vapauksiinne. Teidän on tehtävä se, mitä teidän on tehtävä, mutta minä suosittelen: Ottakaa rokotteet. Minä tein sen – ja se on hyvä. Ottakaa rokotteet! Trump sanoi.''
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008212607.html

+0  1 viestiä   15:51
rellu

JOO JOO JOO

+  0 viestiä   21:56
rellu

Pommiuhkaus kongressin edustalla.
Live:

+0  4 viestiä   21:20
rellu

Deltavariantista löytynyt uusi alamuunnos Ruotsissa – ”Näyttäisi tarttuvan hieman herkemmin täysin rokotettuihin”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbf247d2-5cb1-467b-a6c7-9f29b41ca0df

Pitäskö äkkiä tuoda uudet tehosteannokset?

+  7 viestiä   16:32
rellu

Nyt on kyllä hyvät lenkkikelit shortsit ja t-paita päällä, ettei ole liian kuuma.
Kämpässäkin voi tehdä ruokaa uunissa, ettei ole maan päälinen helvetti.

+  1 viestiä   15:42
rellu

Plörönä

+  0 viestiä   12:36
rellu

Tanska lopettaa koronatoimet.

Tanskan silmissä koronavirustauti on flunssa.

Tanska ei aio rokottaa koko kansaa koska he eivät enää näe rokotuksesta hyötyä koronan torjumisessa, siis rokotus ei toimi. >Tanskassa rokotuskattavuus on ollut noin 50%.

Tanskassa lopetetaan myös maskien käyttö.


Pitääkö nuo paikkansa? En osaa tanskaa tai ruotsia tarpeeksi hyvin, että ymmärtäisin kunnolla niiden uutiset ja Suomen mediassa ei ole kerrottu tuosta mitään.

+  11 viestiä   12:06
rellu

Ja Riikka Purra ylivoimainen voittaja.
Uusi Persujen puheenjohtaja!

+  0 viestiä   13:08
rellu

Uusi LIVE!!!

+  5 viestiä   10:26
rellu

Slimmin ja niitten LIVE Persujen pj vaaleista Seinäjoelta.

+  0 viestiä   09:32
rellu

''Olen niin kyllästynyt koronahöpinöihin että en jaksa kuunnella aiheesta enää sanaakaan puolesta tai vastaan huuhaata tai ei huuhaata. Koronajuttuja ei jaksa!!''

''Oletko siis "leviämisvaiheessa"? ;)''

+  6 viestiä   20:26
rellu

Pitäisiköhän sitä itsekkin ottaa olut ja käydä ravintolassa illalla?

+0  0 viestiä   19:31
rellu

Kolmas rokote tulossa


<Edelleenkään rokotteen ei ole tarkoitus estää tartuntoja vaan oireet

Miksi niitä uusia sulkuja sitten tulee?

+0  16 viestiä   09:39
rellu

Tilasin kylpyhuoneeseen siivoojan, kun ei itse jaksa jynssätä kalkkikertymiä kaakeleista.
Asunut tässä uudessa talossa noin kaksi vuotta ja huomannut, että täällä on kalkkia huomattavasti enemmän kuin aikaisemmassa osoitteessani.
n. 30€/h ei ole paha hinta ja kotitalousvähennyksien jälkeen n. 17€/h.

+0  5 viestiä   03:29