Rekisteröidy

Rekisteröitynyt 27.05.2021 15:46:59
Nähty Alle päivä sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 199
Tageja annettu 26
Vierailuja 423
Medioita 7
Medioiden näyttökerrat >1500
Plussia >50 (7)
Saavutuksia Ei ole
#470746 [+0] 10.06.2021 19:27:49 Ilmianna
Mietin keski- ja pienipalkkaisia, jotka äänestävät oikeistopuolueita.
Siinähän ei mitään logiikkaa ole, he äänestävät omia etujaan vastaan.
Tosin kyse on mielikuvista, ihminen haluaa identifioida itsensä oikeistoon ja menestyjäksi, vaikkei sitä olekaan. Sitten on tietenkin ihan puhtaan ideologisia syitä, kuten myös rikkailla ja varakkailla, jotka äänestävät vasemmistoa.
Siis muita arvoja kuin oma sosioekonominen hyvinvointi.
Vaikkapa ehdoton maahanmuuton vastustus tai ehdoton hyvinvointivaltion kannatus. (Sinänsä vahva hyvinvointivaltio ei ole keltään pois, paitsi jollei katso muuta kuin maksamiensa verojen määrää.)
On toki myös pienyrittäjiä, joiden oma sosioekonominen status on työläisen, mutta joilla on vahva usko siihen, että erilaisella talous- ja verotuspolitiikalla sekä vähemmällä sääntelyllä he voisivat yrityksensä kasvattaa arvoon arvaamattomaan.
Se, että he kannattavat oikeistoa on siinä mielessä ymmärrettävää.
Onko se sitten realistista, että se heidän puulaakinsa tulisi koskaan mihinkään kasvamaan on sitten asia erikseen.
Lisäksi he unohtavat sen, että heikko sääntely vahvistaisi ennenkaikkea suuria toimijoita. Tosin vahvakin sääntely on suurten toimijoiden etu.
Ei se yritys sillä kasva, että yhteiskunnan rakenteita muutetaan, vaan yrityksen omilla innovaatioilla ja riskinotolla.
Lisäksi on olemassa selkeitä kotimarkkinayrityksiä, jotka eivät kovin älyttömiin voi ikinä kasvaakaan Suomen kokoisessa maassa.
Jo naapurimaassa Ruotsissakin kotimarkkinat ovat liki tuplat Suomeen verrattuna, puhumattakaan Euroopan suurista valtioista tai Yhdysvalloista.
Mämmiä ja karjalanpiirakoita myyden on vaikea tulla miljardööriksi, oli Suomen politiikka mikä vain.
10.06.2021 19:51:52
#470760 [+3] Piilota Suosittele Ilmianna

jos he haluavat, että heillä on tulevaisuudessa oikeus yksityisomaisuuteen kuten asuntoon ja autoon, niin en yhtään ihmettele että äänestävät oikeistopuolueita

10.06.2021 20:31:11
#470770 [+-] Piilota Suosittele Ilmianna

>>470768
Kehen viittaat?
Mikäli yksi tai kaksi vasemmistoläskiä vinkuu ei se ole osoitus hänen edustamansa puolueensa linjasta eikä puolueen yleisestä viestistä.
Olen muuten erittäin vihainen vihreille ja muillekin vasemmiston läskeille ämmille, eli niille ihka-aidoille suvakeille, että pilaavat koko aatteen ja puolueen maineen itkullaan lillukanvarsista.

10.06.2021 20:41:31
#470772 [+2] Piilota Suosittele Ilmianna

Olen ennenkin sanonut, että isänmaallinen vasemmistopuolue olisi kansalaisilla tilauksessa. Sille riittäisi ääniä.

Ja juuri tänään Rapunaaman päivityksessäkin tuli todettua, että Tanskassa demarit ovat tulleet järkiinsä, toivottavasti Suomessakin demareihin vaihdetaan johtohenkilöitä niin paljon, että sitä järkiintymistä tulee.

Vasemmistoa sinänsä aina tarvitaan vastapainoksi oikeistolle. Molemmilla on idiotisminsa ja ylilyöntinsä.

Tällä hetkellä Suomessa kuitenkin vasemmistossa ihka-aidot hihhulit ovat vallassa ja vauhdissa ilmastoylilyönteineen, maahanmuuton ongelmien denialismeineen, yksityisautoilun kurittamisineen ja yrityksien ruoskimisineen, joten ainoa oikea vaihtoehto oli (jo vuosia sitten) liittyä PS:n riveihin ja nytkin antaa ääni PS:lle.

Toivon totisesti päivää, jolloin Suomessa demarit olisivat esimerkiksi ongelmamaahanmuuton osalta yhtä realistinen kuin on Tanskassa.

10.06.2021 21:00:14
#470775 [+-] Piilota Suosittele Ilmianna

>>470772
Tuttavani yliopiston dosentti piti Tanskan niuvaantumista yllättävänä, minusta se oli odotettavaa.
Tanska on niin kauan kuin olen sitä maata seurannut ollut aina perusluonteeltaan äärimmäisen konservatiivinen. Antanut huumeille ja pornolle (sirkushuveille) vapauksia, mutta perusilmapiiri on ollut aina protektiivinen, nationalistinen ja konservatiivinen.
Olen muuten samaa mieltä tuosta maahanmuutosta ja ollut sitä 30 vuotta.
Minua vain vituttaa tehdä siitä rotu-, kulttuuri- ja uskontovihamielistä, kun sen asian voisi käsitellä ihan järkevästikin.
Tosin kuten sanoit, vasemmistopuolueissa on läjä idiootteja, jotka eivät sitä ymmärrä sen paremmin kuin persutkaan.

[ 9 viestiä | ]