Rekisteröitynyt 09.06.2020 20:33:28
Nähty 963 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 159
Tageja annettu 53
Vierailuja 1 109
Medioita 51
Medioiden näyttökerrat 18 129
Plussia 214
Saavutuksia 2
+   13.05.2021 18:19:51    
Ihmetyttää kyllä toi kun väitetään, että kannabis on vaarattomampi huume kuin esimerkiksi alkoholi, mutta oikeastaan kaikki ne vanhat tutut kouluajoilta jotka pajauttelee ehkä vähän turhankin paljon, niin ne on melkeen kuin aivokuolleita. Jos kysyt jotain niin vastauksen saamiseen saattaa mennä useampi sekunti ja yleensä vastaus on jotain tyyliin joo tms. Vai ovatko sitten vetäneet muitakin aineita ku pilveä en osaa sanoa.
13.05.2021 18:33:10
#463604 [+-] Piilota Suosittele

>>463600 todennäköisesti ei. Onneksi alkoholista tulee sentään krapula, mutta kannabiksesta taas vissiin ei? Tai en minä tiedä en ole poltellu pilveä koskaan.

13.05.2021 18:59:41 | 19:00:55
#463613 [+-] Piilota Suosittele

Kaikki päihteet ovat vaarallisia ja se pitää tiedostaa.
Liiallisesti käytettynä ne kaikki ovat hengenvaarallisia - toiset sitten paljon enemmän kuin toiset.

Mutta... kannabiksen käyttäjiä on todella paljon eikä sitä voi millään kitkeä. Nykytilanteessa käyttäjät ostavat aineensa erilaisilta macgyvereilta ja ikinä ei ole varmuutta, mitä ostavat. Lisäksi ostamiseen liittyy kova rikollisuuden vaara. Koska kyse on päihteesta ja päihteet tuottavat haittoja, kannabiksen käyttäjiä ei nyt myöskään veroteta niin, että saataisiin kerättyä rahaa myös päihdehaittojen hoitoon.

Olenkin itse sitä mieltä, että kannabis pitäisi tuoda Alkoon. Sen puhtaus saadaan seurantaan, voidaan määrätä voimakkuudet/THC-pitoisuudet ja saadaan kerättyä verotuloja myynnistä. Lisäksi kannabikseen liittyvä rikollisuus ja sen vaara poistuu, unohtamatta sitä, että kannabiksen seassa ei tule saaneeksi haitallisempia huumausaineita tai puhtaita myrkkyjä.

Lukioaikoina piiiitkän aikaa sitten 90-luvulla oli jo koulussa käyttäjiä. Oli fiksumpia ja vähemmän fiksuja.
Ne fiksut käyttäjät ovat hyvissä työpaikoissa ja asemissa tänä päivänä. Ne vähemmän fiksut, joilla oli muutenkin vaikeuksia, olivat drop-outin oloisia jo silloin eikä niillä tietenkään urapolku ole lähtenyt urkeutumaan. Kun itse noita ihmisiä pohdin, niin kannabis ei ollut syy tai seuraus, mutta putoamisvauhtia se lisäsi aivan kuten alkoholi tai mikä tahansa päihde.


Edit: Samalla kun kannabis tuotaisiin Alkoon, sen diilauksen rangaistuksia kiristettäisiin (samoin kuin kovempien huumeiden rangaistuksia) ja kotikasvatus olisi edelleen kiellettyä.

13.05.2021 22:04:58 | 22:07:29
#463641 [+-] Piilota Suosittele

Darra lähtee jätkää juoksuttamalla ja sen jälkeen varmasti tietää, että duuniin ei tulla edes krapulassa.

Pilviveikot ovat kraulassa täysiä zombeja.

Olen joutunut sanomaan, että "Minua ei kiinnosta mitä te vapaa-ajallanne teette, mutta jos pajauttelette, niin tehkää sitä silloin, kun huomenna ei ole töitä."

13.05.2021 22:29:42 | 22:38:27
#463646 [+-] Piilota Suosittele

>>463613 Vosin kompata melkein kaiken sanomasi, mutta ihmettelen että mikä ongelma kotikasvatuksessa sinusta olisi? Verrannollinen kiljuun tai kotiviiniin.. kotikasvatus voisi laillistuessaan yleistyä jonkin verran mutta uskon vahvasti että senkin kanssa olisi sama kuin oluen panemisessa tai kotiviinen käytössä, että aika marginaalinen osuus käyttäjistä siltikään jaksaisi nähdä sitä vaivaa että valmistaisi satunnais käyttöönsä omaa tuotetta.. ne jotka ovat joskus kasvattaneet tietävät että vaikka se onkin suhteellisen helppo kasvi kasvattaa niin ei se aivan vaivatonta kuitenkaan ole.. oman tuotteen myynti voisi puolestani olla samanlaisten laki muurien takana kuin itse valmistettujen alkoholi juomienkin..
e: kotikasvatus ja valtion valvoma myynti kumpikin vähentäisi satavarmasti laittomien myyjien tarvetta "jatkaa" budejansa lisäämällä niihin painoa esim elintarvike värillä tai lakalla tai millään muullakaan.. puhtaasti siksi että tarjonta ylittäisi kysynnän ja tuo ei olisi enää niin kannattava bisnes..
tosin nykytilanteessakin ne kaverit jotka myyvät paskaa eivät myy sitä pitkään.. ei, ei siksi että näille kävisi kovinkaan pahasti, vaan siksi ettei kukaan aivoja omistava ihminen osta kahta kertaa kaverilta johon ei voi luottaa.. tarkoittaen että pilven kanssa jatkeaineet ovat melko marginaalinen ongelma..
pilven laillistamisesta aiheutuvat seuraukset taas.. niistä taas voisi spekuloida loputtomiin suuntaan että toiseen..

13.05.2021 22:43:12
#463647 [+-] Piilota Suosittele

>>463646
Rinnastaisin kannabiksen kotikasvatuksen pontikan keittelyyn.

Ja kotikasvatus vaatii yleensä (jos kyse ei yhdestä tai kahdesta kasvista) lämpölamppuja ja sitten esimerkiksi vaatehuoneita muutetaan foliovuoratuiksi kovan kosteusprosentin luoliksi, jossa sitten lämpölamput posottavat.
Lämpölamput ovat kovia tulipaloriskejä ja kosteusprosentit voivat aiheuttaa kosteus-/homevaurioita.
Unohtamatta sitä, että kotikasvatuksessa valtio menettäisi verotuloja, joita saataisiin Alkossa myytävästä kannabiksesta.

Em. syistä pitäisin kotikasvatuksen kriminalisoituna.

Hauskinta muuten asiassa on, että olen PS-mies ja "kannabis Alkoon" -kannattaja.
Enkä ole kannabista edes kokeillut (tujonilla varustettu absintti on kovinta ei-lääkärin määräämää, mitä olen ottanut).

13.05.2021 22:45:59
#463648 [+-] Piilota Suosittele

>>463641 Paha mennä sanomaan mitään tuohon "Pilviveikot ovat kraulassa täysiä zombeja." kun ei tiedä millaisiin tapauksiin tuolla viittaat mutta kokemuksesta voisin väittää että ihminen tekee paljon mielummin ja paremmalla motivaatiolla töitä pajautellun kuin kulautellun illan jälkeen.. juurikin tuosta syystä jonka tuossa itsekkin sanoit, se käy kidutuksesta tehdä ihan hirveissä jälkitaudeissa töitä.. jos taas olet imassut parit hituraiset eilen niin et niitä tänään parin tunnin työissä heräilyn jälkeen edes muista.. voi olla että ko. zombit ovat ottaneet vähän rankemmalla kädellä ja mahdollisesti jotain muutakin..

13.05.2021 23:01:25 | 23:05:39
#463657 [+-] Piilota Suosittele

>>463647 Mielenkiintoista. Itse näen taas kannabiksen kasvatuksen paljon vähä pätöisempänä kuin pontikan keiton.. Ihan jo siitäkin syystä että et voi mitenkään kasvattaa kannabista niin että joltain lähtee näkö sen polttelusta.. Ja kasvattelu ei vaadi välttämättä mitään edellä mainitsemistasi.. riippuen kasvatatko mullassa vai hydrossa kumpikin menetelmä mahdollistaa useampia kasveja ilman kosteus vaurio riskejä, koska vesi lisätään suoraan ruukkuihin/hydroon ja jos osaat kaataa esim. vetta kannusta lasiin niin tuokin luultavasti onnistuu ilman vesivahinkoa.. mitä tulee lamppuihin, ledit toimivat vallan hyvin, jos vain sijoitat pari sataa tarpeeksi tehokkaisiin, ja kosteus vauriot ovat muutenkin aika pitkälle samalla tasolla kuin minkä tahansa huone kasvin kasvatuksessa.. varsinkin jos hommaat tuohon tarkoitetun kasvatus teltan, jolloin esim suihkepullolla kasvien kostutuksen vaikutukset jäävät, lajikekohtaista mahdollista melko voimakastakin hajua lukuunottamatta, teltan sisäpuolelle.. kotikasvatus harrastuksena taas mahdollistaa sen että ihmiset jotka nimenomaan kasvattavat tyyliin 3-6 puskaa voivat vaihdella muiden kasvattajien kanssa eri lajikkeita ja pääsevät näin nauttimaan laajemmin muistakin kuin oman työnsä hedelmistä..

Ja siis en kiistä sitä etteikö kasvatuksesta voisi olla kaikkia edellä mainitsemiasi haittoja jos hommat on hoidettu vituiksi.. mutta valtaosa suomessa myytävästä kannabiksesta on suomalaisten itse kasvattamaa, ja päätellen siitä, että se ei ainakaan vielä toistaiseksi ole loppunut kesken, vaikka kasvattaja siellä sun täällä aina välillä jäisikin kiinni kasvatuksistaan, on että ne tulipalotkin ovat suhteellisen harvinaisia.. yleensä jotain kämäsiä virityksiä mitkä on nopeasti kyhätty rahapulassa kasaan että saisi pikku sadon mistä saisi vähän paalua.. harrastajat ja nistit ovat kaksi eri asiaa..

14.05.2021 01:33:22
#463684 [+-] Piilota Suosittele

>>463613

Jos mää saisin päättää niin kaikki huimausaineet ois alakossa tai naraokossa myytävinä, veron alla ja kuitenki semmosella hinnalla että ei tarvi mummoja puukotella kadulla. Pittää se joku roti olla siinäki, että jos kussee elämänsä niin siinäpähän kussee. Ne luuserit häviää elämässä vaikka mikä ois.

Niinku aikonaan oli yhessä koulussa semmonen heppu, että se usko ihan mitä tahansa sille kerto. Vaikka väitti olleensa WWF:n (se tykkäs pellepainista) testileireillä niin se oli housun etumus märkänä vaikka sille selitti ummet ja lammet naureskellen. Eli kyseessä oli niin sanotusti vitun idiootti. Tuli joku mikä helevetin heinänuha tai semmonen niin oltiin viikon verran pois koululta. Ku se tuli takas niin aivan töpinöissään selitti, että oli kokeillu puolta mun tievossa olevia huumeita ja oli vitun ylypiä siitä. Ku sanottiin, että eikös ainakin joidenki aineiden käytön nää vaikka hiuksista niin valahti kalapiaksi. Sen jäläkeen sitä näki koululla ainuastaan sillon, ku oli nukkumassa ryynikrapulaa pois. Ylläri vitun pylläri, että oli ainu joka ei saanu papereita siitä leikkikoulusta.

Isohko osa populasta vaan on imbesillejä. Ei sitä tarvi eikä saa piilotella "erilaisuuden" tai "haasteellisuuden" tai jonku vitun semmosen taakse. Vittu idiootti on idiootti. Uuniin ne kuuluis muutenki, mutta vielä en oo uskaltanu tilata hiiltä muutamia tonneja, ku kyttäävät naapurin kusipäät kuitenki aina soittelee isännöittijälle, että taas tuo perkele tuhkaa raatoja.

[ 10 viestiä | ]