Loiri Loiri
Hieno navetta Hieno navetta
Ime sitä Ime sitä
Fingerpori Fingerpori
Huomen Huomen
tervetuloa leipomoon :3 tervetuloa leipomoon :3
VITTU VITTU
Hiekkaveistos Hiekkaveistos
Remmejä Remmejä
vihreä rajavartija vihreä rajavartija
Triggered Triggered
Fingerpori Fingerpori
saisinko vähän vettä :3 saisinko vähän vettä :3
BÖRH BÖRH
Ylläripylläri Ylläripylläri
Tennissukat Tennissukat
kitty :3 kitty :3
Reissuhenkilö Reissuhenkilö
Drum, snare. GO Drum, snare. GO
Covidiot Covidiot
Torture Killer - Swarm! (2006, FA) Torture Killer - Swarm! (2006, FA)
Plumps! Plumps!
kys 😥😓 kys 😥😓
Herkkujerkkua Herkkujerkkua
 429 näyttökertaa, 23 viestiä, 0.1 MB, 1 tiedosto, 29.06.2022 01:42:20
[ + 2 - | ]

Mitä helevettiä?

[65410] [tiedosto.png] [0.1 MB] [676x784] [] []
tiedosto.png

koira

(903)  · 

lääkäri

(44)  · 

puskaradio

(5)
29.06.2022 02:47:56
#581795 [+2] Piilota Suosittele

Liian vahva lääkitys, vai unohtuneet lääkkeet vai aivoverenkierron häiriö?
Joskus vuosia sitten lähijunassa tuli samanlaista puhetta piripäältä.
Toinen tapaus oli serkku joka oli liukastunut talvella ja kolauttanut päänsä, yöllä oli sitten alkanut puhua pöhelöitä ja puhe mennyt puuroiseksi niin setä oli vienyt päivystykseen missä ensin epäiltiin känniä, mutta puhallus 0,00, niin lekurilla oli herännyt liukastumisen takia epäilys ja kuvauksen jälkeen aivoverenvuoto oli sitten diagnoosi, selvisi kuitenkin hengissä.

29.06.2022 03:50:41
#581799 [+2] Piilota Suosittele

>>581795
Näitä vastaavia tapauksia kylillä riittää. Tiiän yhenki joka on ite mielenterveyspuolella töissä ja puhuu likipitäen tuolla tavalla. Kyllä aika vitusti ihmetyttää, että miten ne ei oo ottaneet siltä avaimia pois ja sanoneet, että käyppä pitkäkses tuonne vapaaseen huoneeseen. Puhuu justiin tommosia pehmeitä, että ei tiiä mistä se millonki selittää. Ei muuten puhuessaan kato ketään silmiin vaan tuijottaa joko lattiaa tai kattoa. Miten helevetissä semmonen voi olla hoitopuolella muuten ku potilaana?

Mutta ei sillä, kuntoutuspuolella oli joku nuori likka joka esitteli ittensä psykologiksi. Aivan samat vinkeet. Ei kattonu silimiin, tuijotteli seiniä ja höpisi omiaan. Ku yritti saaha siitä jotain tolkkua niin saatto välillä vilikasta kohti semmosilla silimillä ku peuralla on ajovaloissa. Ei sen selityksistä ottanu mitään selevää. Sitte päivien päästä tuli ilmotus, että pitäis käydä uudestaan sen luona juttelemassa. No tietenki menin ja kyselin, että mitäköhän on jääny mielen päälle. Ei taaskaan kattonu silimiin, silimät kyllä pyöri ku flipperin kuulat. Koko ajan vaan selitti, että "sua ois hyvä tutkia suletulla osastolla". No himpun verran hämmästyin moista näkemystä ja kysyin, että mistäs nää ny tämmösen ajatuksen oot saanu mieleen?

Ei vastannu mitään. Silimät kyllä pelas omaa peliään. "Joo joo, sua ois hyvä tutkia". No okei, aha, mutta tuota oon tuonu tänne sulle luettavaksi kaikki mahdolliset paperit neuvolakäynneistä lähtien, että sopiiko kysyä, että mikä on jääny epäselväksi? *silimät pyörii pitkin seiniä*. Ookko nää ny ihan tosissaan? Mikä sua on jääny mietityttämään? "No siis sua ois hyvä tutkia tarkemmin". Kuules ny tyttö, mää oon jo monta vuotta käyny psykiatrin juttusilla. Että se varmaan osaa kertoa sulle (psykologi) mitä se musta tietää jos vaan kysyt siltä. Voin toki kertoa sille sun yhteystiedot (jotka se muutenkin saa) niin ehkä se vois kertoa sulle sitten niitä asioita joita nää et vissiin oo papereista saanu?

*Silimät pyörii, välillä vilikasee kohti*. Korjasin vähän asentua tuolilla niin se likka meinas saaha paskahalavauksen. Mää ihan oikiasti rauhottelin sitä siinä, että ei mittään hättää, että ota ihan rauhassa. Kun sua kiinnostaa mun psyyke niin sitä on sörkitty jo viimeset 30 vuotta ja kaikki on paperilla, että tietenki saat lukiakses ne kaikki. "ok ok". No, jos sulla ei ollu muuta niin sopiiko, että lähen tästä ny sitte jatkamaan touhujani? *ei vastausta, silimät pyörii*.

Ku lähin niin kerroin tuttuillekki ja tietenki omalle psykiatrille, että sillä tytöllä ei oo kaikki kohillaan. Se haluaa hirviänä jutella mun kans, mutta sitten ei sano yhtään mitään ja silimät tekee semmosta rallia ku pirinistillä, että ei tää voi olla normaalia. Tutut ja tohtori sano, että on siinä erikoinen tapaus. Kippas vitun kappas - se oli taas menny mulle kertomatta tilaamaan uuden tapaamisajan. No siinä vaiheessa ku olin käymässä muuten siellä kuntopolilla niin menin sanomaan lasikopissa istuvalle ämmälle, että nyt tää pelleily saa luvan loppua, että se psykologin likka on menny itekseen varaamaan mulle aikoja joista se ei oo etes kertonu mulle ja nyt se taas haluaa tavata, että nyt haluan selityksen tälle, että mitä vittua tää pelleily oikeen on.

No hoitsu ottaa puhelimen ja soittaa viereisessä huoneessa olevalle psykonautin alulle. Hoitsu ei saanu sen höpinöistä selvää niin anto luurin mulle. "Ei mulla mitään. Ei. Ei. Mutta ois hyvä tutkia sua tarkemmin." - Okei, mutta tää leikki alkaa jo vituttaa. Jos nää haluat jotakin tietoja niin kysy ja saat varmasti kaikki paperit ja voin ne sulle suomentaa, mutta tämmönen peli, että nää meet ittekses varaileen mulle aikoja ei vetele. Että mitä nää haluat? "hiljaisuus". "hiljaisuus". - Okei, voisinko tulla juttelemaan sulle tähän viereiseen huoneeseen, koska tää on naurettavaa, että me jutellaan muutaman metrin välillä kännykällä? "hiljaisuus.... sua ois hyvä tutkia".

Siinä vaiheessa mua rupes jo vituttamaan niin ankarasti, että sanoin vaan "kiitti moi".

@hapsi tuu lukeen tää!

29.06.2022 06:05:58
#581803 [+-] Piilota Suosittele

Oksennus oksu, raakaruoka, pilaantunut erä, nenä, ehtaa tavaraa, rapsutus, köyhyys.

Ihan kaikkea ei voi ymmärtäneeni, mutta kyllä tuosta jonkinlaisen tolkun sai.

29.06.2022 09:43:50
#581836 [+2] Piilota Suosittele

>>581815

Sehän on selvä. Jonkinlaisen käsityksen kuitenkin asiasta sai. Tulee mieleen, että on 200 tuhatta asiaa samanaikaisesti jotka haluaa kaikki kertoa samaan aikaan.

29.06.2022 11:49:13
#581867 [+3] Piilota Suosittele

>>581799 Noo nykyään kun vihdoin viimein pääsee jonkun polla tohtorin puheille, niin aina sieltä tulee sitä avohoitoa lääkekokeiluilla tyyliin "kokeillaan nyt ketipinor 25mg 1-3krt vrk, tule sitten uudestaan 2vko kuluttua".
"Ai ei toiminut ketipinor?".
"No kokeillaan seroquell 100mg 1krt vrk, tule uudestaan 4vko kuluttua".
Puhelin soi: "Psyko hoitaja pollapolilta hei! Sinun aikasi hoitaja / psykologi / terapeutin kanssa on peruuntunut koska orava kakkasi hänen kissansa päähän ja nyt hän on seur.2vko:a traumasta johtuvalla sairaslomalla".
"Ai seroquell ei tunnu toimivan?"
"No minäpä kysyn lääkäriltä voidaanko se vaihtaa".
"Lääkäri kirjoittaa sinulle vastaavan vahvuuden vrk annostelun ketipinor 25mg".
"Ai sinulla on kokeiltu ketipinor 25mg?"
"No niinhän täällä lukeekin että lääkitys lopetettu kun potilas on valittanut sivuvaikutuksena levottomista jaloista".
"No jos sitten vaikka levozin?"
Ja niin edespäin kunnes se pää on kaikesta hoidon saamattomuudesta ja lääkekokeiluista niin laho että voit vain jäädä 1-4 vuoden limboon tappelemaan kelan ja muiden viranomaisten kanssa tilapäisestä tai lopullisesta sairaseläkkeestä.
Sitten on nämä 1/100 tapaukset jotka tekevät jotain millä pääsee lööppeihin ja hepskyykkyy pääsevät suljettuun hoitoon määrittelemättömäksi ajaksi.
Kuten: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008428538.html
Tai: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mielenterveysongelmainen-yritti-murhaa-keittioveitsella-iski-useita-kertoja-kerrostalon-rapussa-ja-seurasi-uhria/7204170
Ja: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7a38ec93-55ba-45a1-9b76-5c02fc0d5a6c
Jaja: https://uutisalue.news/turun-kaksoismurhasta-tuomio-tekija-syyntakeeton/

29.06.2022 12:20:23
#581882 [+1] Piilota Suosittele

>>581799 tuossa sun jutussa on niin paljon uskomatonta tekstiä että kyllä tässä suurempi mahdollisuus on että sinä itse olet sekaisin. Sekaisin oleva ihminen ei sitä tunnista itse ja uskoo alan asiantuntijoiden olevan sekopäitä ja itse olevan ainut järkevä. Tuo teksti ei kuulostanut loogiselta joten meneppäs nyt sinne psykologille uudestaan ja anna heidän kertoa oma versio mitä sinulle puhuttiin. On varmasti selkeämpi ja loogisempi kuin sinun omasi.

29.06.2022 22:56:39
#582074 [+2] Piilota Suosittele

>>581867
Juuri näin. Siks joudunki käymään kovan rahan lääkärillä ku julkisella puolella kaikki menee ihan päin vittua.

>>581882
Irstas, perverssiä ja pimeä mää kyllä oon, mutten sentään hullu. Tehkää hyvin ja käykää kinuamassa lääkäriltä lähete Oulun kuntoutuspolille niin näät itte :D

>>581889
Tyypillinen oululainen.

29.06.2022 23:08:57
#582090 [+1] Piilota Suosittele

>>582074 Jotenkin omalla vähäisellä kokemuksella on silti alkanut tuntua että osa tästä hoitopuolen ammattilaisista joko syö itse kuormasta tai sitten kuuluisi sinne hoidettavien puolelle.

30.06.2022 01:19:37
#582135 [+2] Piilota Suosittele

>>582090
No ja aivan varmasti. Vaasassa muuten yks psykiatri kieltäyty kirjottamasta mielenterveyslääkkeitä ahistuneelle naiselle. Tappo ittensä. Että sinänsä aika tehokasta hoitoa kaiken kaikkiaan. Tällä kylällä puolestaan yks ylilääkäri "hoiti" yhtä tuttua ja selitti sille, että se on sun oma syys, että oot masentunu ja sulla on kakssuuntanen mielialahäiriö.

Ei saatana mitä sakkia. Ja ku aikonaan otin yhteyttä mielenterveystoimistoon ja sanoin, että nyt tarttee jeesiä niin haastattelijana oli joku vitun vihanen jonne joka tivas, että mitä mää niiltä muka haluan. Hämmennyin ja sanoin, että juttuapua tai lääkity.... EI TÄÄLLÄ LÄÄKKEITÄ JAELLA, MIKSI OOT TÄÄLLÄ!?!?! Että saisin keskustella jonku asiantuntijan kanssa? HYMPH! NO HYVÄ ON SITTEN, SAAT AJAN "LÄÄKÄRILLE", MUTTA MITÄÄN MUUTA ET SAA SITTE, ETTÄ ALA MENNÄ JO!

Ilimiannoin sen kahelin.

>>582114
Näihä se valitettavasti on. Meillä oli aikonaan yks skitsofreenikko naapurina. Se selitti, että ovia paiskotaan ja naapurissa asuva kolmivuorotyötä tekevä sairaanhoitaja huudattaa telkkaria ja radiota ympäri vuorokautta niin ettei saa nukkua. Kävi jatkuvasti reuhaamassa sille nuorelle flikalle joka lopulta sano, että ei jaksa sitä ettei saa etes kotona nukkua ku pitää töitäki tehä ja muutti pois. No ei en "äänet" loppuneet sitten siihenkään. Jossakin toisessa asunnossa haukku koirat (ei ollu), lapset huuti ja mekasti (ei ollu) ja ympäri vuorokautta tapeltiin semmosella tahdilla, että on ajatellu soittaa poliisit paikalle perheväkivallan takia (yksineläjä).

Lopulta asuntoyhtiön edustaja selitti sille, että nyt vittu turpa rullalle tai sut ja äijäs häädetään perusteettomista ilmotuksista ja kiusanteoista naapureille. Se akka kulki sen jälkeen olokapäät korvissa ja puhu kuiskaamalla. Mutta hullu mikä hullu. Ei niillä oo sairauden tunnetta ja jostaki syystä se sen äijäkään ei saanu selitettyä akalleen, että se on täysin sekasin. Kai ne on jo muuttaneet jonnekki ku muut naapurit on olleet tyytyväisiä, että siitä kahelista päästiin eroon.

30.06.2022 03:11:14
#582143 [+1] Piilota Suosittele

>>582135 Ei varsinaisesti liity mt-hoitoon, mutta täällä oli vielä 6 vuotta sitten terpparissa yleislääkäri jonka mielestä kaikki tupakoitsijoiden vammat / sairaudet oli seurausta potilaan tupakanpoltosta.
Toinen "legendaarinen" tapaus oli nuoruuden kotikylän koululääkäri joka saarnasi ala ja ylä-aste ikäisille että heidän pitää lopettaa imppaaminen, oli hieman hämmentävää kun en 10-v ikäisenä ymmärtänyt mikä on imppaamista ja miten äidin pesuaineet liittyy siihen.
Kotona käytiin pitkä keskustelu sen jälkeen kun olin lauantai siivoksen yhteydessä kysynyt että eihän minun tarvitse impata kun pestiin lattiaa ajax liuoksella.
Samalla lääkärillä (mies) oli kumma tapa kysellä & tarkastella vielä lukioikäistenkin poikien palleja että onko ne laskeutuneet, yleensä vielä niin että koulun terveydenhoitaja oli lähettänyt jonkun muun syyn takia lääkärille kuten esim.kurkkukipu, venähdys tms ja sitten yhtäkkiä hemmo sanoo "Ota housut pois niin katsotaan" tai "Onko kiveksesi laskeutuneet" ja onneton jätkä selittää että "Mä kyl tulin tän kurkkukivun takia".

30.06.2022 05:32:35 | 05:38:18
#582158 [+-] Piilota Suosittele

>>582143
Justiinsa. Ne pahimmat tapaukset joilla on jonkulaista ulkomuistista opettelukykyä on yleensä aina siirtyneet mt-puolelle. Ja kun ei oo ainakaan ennen (eikä vissiin nykyäänkään) mitään soveltuvuustestejä niin sillähän ne pääsee toteuttamaan sairaita touhujaan. Ennen vanhaan ne oli vaan kaikki pappiskouluun pyrkijöitä niin pääsivät siten ihan Jumalan nimissä nussimaan ja sormettamaan lapsia. Hyi helevetti.

Toivottavasti sentään nykyaikana nuo sun kertomas pervopetterit siirretään johonki muihin hommiin (mielellään soramontun reunalle). Kyllä sitä itekki sai penskana kärsiä "asiantuntijoiden" näkemyksistä. Se oli esimerkiksi mun vika, että muut pieksi ja kiusas mua sillon kansakoulussa. Sitten jos valitti kohtelusta opettajille niin vastauksena oli, että oma vikas. Sitte ku sano, että mää en enää mee kouluun ku siellä hakataan ja kiusataan niin lopulta tehtiin ihan tutkimus asiasta. Siis semmonen koulun sisänen. Ainoostaan yks opettaja yritti puolustella mua, että kyllä ne muut hakkaa ja kiusaa sitä, mutta koska suurin osa oli sitä mieltä, että mitään ongelmaa ei oo niin sitten ei ongelmaa ei oo.

Sitte, saatana, ihmeteltiin, että miks tuo digimummo on tommonen alakulonen, että kyllä sillä täytyy olla jotain vikaa päässä ku menee välitunneillaki vaan vessaan piiloon muilta. Joskus kyllä käyny mielessä, että jos ne vittusaatanan "opettajat" ois vielä hengissä niin kävisin vetelemässä niitä turpaan semmosella innolla, että ois jotain syytäki miettiä mua "päästään vialliseksi", kuten sanoivat sillon aikonaan. No yks vitun ylläripylläri, että jos lasta hakataan, kampitellaan ja piestään joka saatanan arkipäivä niin ehkä se ei sitten jostain kumman syystä halua käydä koulussa. Perkele!

30.06.2022 09:59:15
#582186 [+1] Piilota Suosittele

>>581882

Älä sekoita kahta asiaa keskenään. Tarkoituksellista ja mielenterveydestä johtuvaa. Mummolla riittää tajunnanvirtaa. Hänestä saisi mahtavan kirjoittajan.

30.06.2022 10:00:23 | 10:04:11
#582188 [+-] Piilota Suosittele

>>582114

Kolme mielenterveyspotilasta teki eri hoitolaitoksissa itsemurhan saman lääkkeen kautta. Erikoista, eikö? Ja tämä tapahtui viime vuonna. Yhteistä heillä oli sama lääkitys sekä hoitoprosessi.

30.06.2022 16:47:11
#582261 [+2] Piilota Suosittele

>>582158 Paskat, yhä edelleen lääkärien vähäisen määrän takia kaikki sekopää / fetissi lääkärit hakeutuu syrjäkylien terveyskeskuksiin töihin koska ne ovat käytännössä loppuelämän työpaikkoja joissa saa perseillä tiettyyn rajaan asti ihan vapaasti koska kukaan muu lääkäri ei sinne halua töihin koska peräkylä, palvelut tasoa ö-luokka, väestöstä yli 60% iältään +50 vuotta.

Joten vaikka huhut lääkärin omituisuuksista tulisivatkin julki, ei siltikään moni uskaltaisi vaatia erottamista koska kunnan talous ei kestäisi +20.000€/kk maksavan keikkalääkärin palkkausta, saati suostuisiko yksikään keikkalääkäri "kiireiltään" tulemaan.

Tosiaan saman kotikylän toinen tk-lääkäri oli taas puolestaan tunnettu siitä että tuli tunnin tai 1,5 myöhässä töihin, eikä häntä kukaan vaatinut erotettavaksi, paikalliset jopa oppivat että jos oli varattu aika rönnölle esim.08:15 niin ei edes kannattanut tulla kuin aikaisintaan klo09:15 ja silloinkin saattoi joutua odottamaan tunnin ennen omaa vuoroa.

Auta armias kun kyseinen lääkäri jäi lomalle ja lomittajaksi tuli innokas kandi mikä ihmetteli kun ketään ei näy vaikka aamun ensimmäisten 4 potilaan olisi pitänyt olla ja tulla paikalla.

No vastaisuudessa hoitajat aikaa varatessa muistutti paikallisia että vaikka aika onkin rönnölle niin lääkärinä on sijainen joka on täsmällinen.
~~~~

Aikanaan ylä-asteella kun oli muutettu ja aloitin uuden koulun, niin tottakai se luokan mulkku kavereineen aloitti härnäyksen ja härkkimisen mitä jatkui sen 3kk jonka jälkeen yhtenä marraskuun aamuna kyseinen mulkku näpäytti luokassa ohikulkiessaan minua silmään lyijykynällä ja höhötteli jotain puusilmästä.

Sit läks viimenenkin hermo ja mulkku sai kokovartalo hieronnan tuolilla, nyrkillä luokassa ja kun pääsi / lensi käytävään niin vähän runttasin naulakkoon, vääntelin kättä josta tuli sen verran meteliä että muutaman viereisen luokan opettaja paukki käytävälle ja sitten mua vietiin.

No reilu 2 kk tuli siirtoa toiseen kouluun tarkkikselle jossa sai olla suht rauhassa koska luokassa oli alle 10 oppilasta.

Helmikuussa takaisin omaan luokkaan ja heti ensimmäisenä huutamaan "Hei mulkku! Mulla jäi sun listiminen kesken, me jatketaan välkällä tää loppuun!"

Välitunnilla pari reipasta kierrosta juoksua koulun ympäri ja yritin parikertaa osua mulkkua jääköntillä päähän, mutta ilmeisesti adrenaliini antoi sen verran potkua että pääsi pakoon, seuraavan tunnin alussa ei tullut keskusradiossa kutsua vaan kuramoottori ja itse rehtori hakemaan.

Ensin loppu päiväksi kotiin, loppupäivästä vanhempien kanssa kansliaan keskusteluun, missä annoin tulla kaiken sen paskan mitä oli minulle tehty elo-marraskuun välissä ja mistä kaikesta olin kertonut opettajille, kuraattorille, mutta kiinnostus oli ollut 0,00%.

Edelleen kiinnostus 0,00% kiusaamistani kohtaan, sen sijaan puhuttiin erottamisesta, erkka luokalle loppuvuodeksi laitosta, koulupsykologista jne, minulta meni loppu aika lähinnä siinä kun mietin miksi vittu minua rangaistaan?
No tulos 2 viikkoa tarkkista ja takaisin rinnakkaisluokalle, sen jälkeen sain olla rauhassa ja sain jopa kavereita vanhasta ja nykyisestä luokasta.

Mulkku luikki minua karkuun koko ylä-asteen ajan, minä puolestaan näin viimeksi 19 vuotiaana kesoilin kahviossa mulkun istumassa ja vielä silloinkin tuli ajatus "Pitäsköhän käydä tirvasemassa turpaan" mutta järki ja kiire voitti.

Ei ollut ehkä fiksua käytöstä, mutta kun ihminen ajetaan tiettyyn pisteeseen tai nurkkaan niin voi paljastua uusia puolia mielen syövereistä.

30.06.2022 19:40:48
#582316 [+1] Piilota Suosittele

>>582261
Jeesus saatana! Kaikenlaista se leipä elättääkin.

Omalla kohalla kävi lopulta sitten niin, että ku kävin vähän aikaa huilaamassa niin siellä oli taas semmonen tyypillinen koulukiusaaja. Sillon mulla napsahti ja rupesin lopultaki puolustamaan ittiäni. Siinä se kutosluokka meniki sairaalakoulussa ja ku yläasteelle päästiin niin yks niistä kyrvänsyylistä yritti ärrävikasena taas ruveta aukomaan päätään. Aukoin takas niin rupes uhkailemaan turpaan vetämisellä. Nousin penkiltä niin pelle hyppi pitkin seiniä. Kattoin sitä vähän aikaa ja istuin takas alas. Siihen loppu se homma. Ois vaan pitäny tajuta tehä se jo sillon kolmannella luokalla, mutta ku kotona aina sanottiin, että ei saa tapella niin mikäpä se ois lopputulos ku muutenki oon luonteeltani kiltti ja ystävällinen.

Serkut sentään tajus jo pienestä pitäen, että jos käydään käsiksi niin sillon vedetään turpaan ja niin lujaa, että kusee loppuviikon istualtaan. Ois pitäny ottaa niistä oppia. Sittemmin aikusena oon pari kertaa joutunu pitämään kusipäitä vähän pahana, mutta oma turvallisuus ennen kaikkea ja kornilta ku se kuulostaakaan niin kyllä mulle saa vittuilla, mutta jos hipastaankaan niin sitten ottavatkin huilia pari varttia ja ihmettelevät, että mitä tapahtu ja miksi nenä on kipeä.

01.07.2022 01:57:41
#582451 [+1] Piilota Suosittele

>>582316 Itsellä oli vielä aikuisenakin pitkän aikaa vikana se että keräsin henkistä paskaa pään painekattilaan ja nielin vitutusta vaikka kaikki samaan aikaan kasvo korkoa jolloin pikku jututkin alkoi tuntua "Vittu mä tapan ton" tapauksilta.
No muutaman kerran (täysin selvinpäin) kun tuli pimahdettua ja hankittua mm.1400€ lasku riehumisesta, irtisanoutuminen, kirjallinen varoitus duunista, putkareissu jne tuli muutamalta kaverilta kysely että voisiko minulla olla vihanhallinta ongelma?
Käynti yksityisellä psykolla ei tuonut onnea tai ratkaisua, vaan bentso lääke kokeilun 7kk ajaksi ja reilun 1000€ laskun.
Muutama vuosi myöhemmin työterveyden psykolla selvisi ettei ole vihanhallinta ongelma vaan tunnelukko, ratkaisu oli mielen/tunteiden hallinta harjoituksia, tuli myös kehoitus kertoa jollekkin asioista ennenkuin ne alkavat painamaan.
Siinä vain oli huonopuoli juurikin tunnelukossa kun en luottanut kehenkään jolle olisin uskaltanut avautua rehellisesti, silloinen siippa vain ihmetteli huuli pyöreänä kun avauduin muutamista mieltä painavista asioista.
Kavereita / ystäviä puolestaan kiinnosti puhua kuinka heillä on ongelmia ja millaisia ne ovat.
Joten meni pitkän aikaa ennenkuin opin & ymmärsin hengittää syvään sisään ja ulos, päästämään paskapuheen toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, purkamaan kiukun squashissa jne...

01.07.2022 20:06:22
#582611 [+1] Piilota Suosittele

>>582451
Se on vieläkin pitkälti käytäntönä, että suomalainen ei saa puhua vitutuksen aiheistaan vaan pitää ennemmin juoda viinaa ja sitten tilsiä koko naapurusto. Oon suunnilleen puolet elämästäni enemmän tai vähemmän aktiivisesti porissu traumoistani ja lopulta sain tehtyä jonkulaisen rauhan lapsuusajan kanssa. Kyllä siinä oli puhumisella iso rooli ku sai ikään ku itelleen kertoa niitä asioita ja välillä toinen sitten anto vinkkejä asioiden käsittelyyn. Toki maailmassa on paskoja juttukavereita ja sitten hyviä. Kannattaa suosiolla ettiä ne hyvät vaikka aikaa meniskin.

Tietenkään en kerro kaikkia ajatuksiani vieläkään kellekkään. Esimerkiksi haaveet siitä mitä tekisin jos joku tekis koiralle pahaa on semmosta settiä, että Stephen King tekis niistä jonku pimeän leffan tai vaihtoehtosesti vietäs polille vähäksi aikaa tarkkailtavaksi. Kuhan ite vaan muistaa, että ne on ainoastaan ajatuksia eikä niistä tarvi hermostua niin kyllä siinä pärjää itte kukin. Sitte jos alkaa menemään todellisuus ja fantasia sekasin niin pitäis tajuta jo ite lähteä levolle.

[ 23 viestiä | ]