Rekisteröitynyt 31.10.2017 14:35:26
Nähty 17 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 849
Tageja annettu 51
Vierailuja 1 120
Medioita 28
Medioiden näyttökerrat 10 512
Plussia 257
Saavutuksia Ei ole
+2      
Tajuaako muuten kaikki tätä lakkosumaa vastustavat tyypit että mitä seuraa sitten kun ei ole työehtosopimuksia eikä laissa määriteltyä minimipalkkaa ja työttömyys huitelee näissä lukemissa?

Palkattomista työharjoitteluista päästään kätevästi eroon kun työkkäri voi määrätä porukkaa firmojen ilmoittamiin 5-6€ bruttona tunnilta maksaviin duuneihin. Tässä tietysti tulee mieleen että eikö porukka lyö hommia läskiksi kun duuniin pakotetaan pellepalkalla, mutta sanokaa minun sanoneen että työkkärin systeemi muuttuu pian niin että karenssi tulee aina jos eroat tai saat kenkää.

Tämän hallituksen on tarkoitus uudelleenasentaa tukiloukku niin että porukka joko kiertää paskaduunin ja kelan luukun välillä tai tipahtaa kokonaan yhteiskunnasta.

Haluaako joku muuten lyödä vetoa siitä että tämä eduskunta yrittää säätää irtolaislakia uudestaan parin vuoden sisällä? (Tietysti se naamioidaan sosiaaliseksi hätäavuksi mutta..)
18.03.2024 18:37:58
#607040 [+1] Piilota Suosittele

"Menkööt laiskat kotona makoilijat töihin" ja muut viisaudet mitä saanut lukea median keskustelukentiltä

Oispa alan työpaikkoja auki, seuravaaksi saa kuulla kuinka kannattee lähteä jollekkin siivousfirmalle tekeen töitä 3h päivässä 10e tunti palkalla +oman auton käyttökustannus.

18.03.2024 21:07:12
#607069 [+-] Piilota Suosittele

Hallitus pyrkii kieltämään poliittiset lakot.

Poliittisilla lakoilla ei ole tekemistä liittojen alakohtaisista TES:eistä tehtävän väännön kanssa.
Toisin sanoen jos uudesta TES:istä ei päästä sopimukseen, ala voi järjestää omat lakkonsa.

Ja esimerkiksi "krapulamaanantain karenssi" on asia, josta voi neuvotella TES:iä sovittaessa eli jos alalla eivät ole ongelmana krapulamaanantait, voidaan TES:issä sopia, että alalla ensimmäinenkin sairauspäivä on palkallinen.

Ovatko kaikki uudistukset hyviä? Eivät. Eikä ainakaan kaikille. Aina kun jokin muuttuu, se on jollekulle huono asia.
Mutta jos ei muutoksia tehdä ja taloutta saada kuntoon ja yrityksiä pysymään pystyssä ja yrityksiä kykeneväksi palkkaamaan henkilöitä, niin uudistuksia tulee paljon isommassa mittakaavassa ja paljon ikävämpinä. Ja ne vaikuttavat paljon suurempaan määrään henkilöitä.

Sitten toki voidaan kysyä, että pitäisikö säästöjä hakea jostain muualta.
Pitäisikö oikeasti siivota isolla kädellä julkinen puoli ja uudistaa rakenteet. Rajata hyvinvointialueiden johtajien palkat järkeville tasoille. Lakkauttaa kaikenmaailman ulkomaalaisyhdistysten avustukset, joista raha virtaa ulkomaille. Vähentää vielä rankemmin (tätä toki tehdään aivan eri tapaan kuin esim. huulipunahalaajien hallituksen aikaan) ulkomaille lahjoitettavaa rahaa.

Pitäisi. Mutta saadaanko noita rakenteita nopeasti uudistettua? Ei. Pitäisi kyllä ja pitäisi vaatia toimia, mutta valitettavasti vasemmisto haluaa vain jakaa rahaa ulkomaille ja haluaa lisätä julkisia paikkoja, rakenteita ja kerroksia - ja koittaa vastustaa näitäkin toimia. Ehkä hieman valitettavasti sitten näperretään ansiosidonnaisen porrastuksilla ja leikkauksilla kun siinä leikkauksen sijaan pitäisi tyytyä saamisen edellytyksiin niin että muutamat harvat ansiosidonnaiskikkailijat eivät pysty sitä tekemään, kun pitää olla töissä pidempään.

19.03.2024 12:11:26 | 12:12:57
#607180 [+-] Piilota Suosittele

>>607069 Siis se pääasiallinen ongelma minkä takia käytännössä kaikki ammattiliitot on takajaloillaan on se, että vastaisuudessa yleissitovia työehtosopimuksia ei voi tehdä jolloin niiden neuvottelu on täysin turhaa koska työnantajien ei niistä tarvitse hölkäsen pölähtävää välittää.

En tiedä, ehkä nykyiset ammattiliitot korvautuu pienemmillä paikallisilla osastoilla joiden neuvottelut ja lakkorikkureiden nuhtelemisen hoitaa liivijengit pesismailojen kanssa, ja samalla isommat firmat alkaa hommata omia vartijoita hajottamaan lakkoja 1900-luvun alun malliin..

Kumma juttu muuten että juuri kukaan noissa leikkauslistafantasioissaan puutu yritystukiin joilla valutetaan valtion kassaa osinkoja jakaville firmoille..

19.03.2024 19:23:56
#607284 [+-] Piilota Suosittele

>>607180

Toki voi olla, että asiaa voi olla säädetty, mutta niiden tekstien pohjalta, mitä itse olen lukenut (osa varmasti jo parit kuukaudet vanhoja) hallitus ei ole poistamassa työehtosopimusten yleissitovuutta niillä aloilla, joilla sellainen on voimassa. Jos alalla on voimassa keskitetty työehtosopimus, myös liittoon kuulumattomien työnantajien on sitä noudatettava vastedeskin.

Sen sijaan hallitus haluaa lisätä ja laajentaa paikallista sopimista, hallitus haluaa, että tuo paikallisen sopimisen oikeus ulottuisi vastedes myös niihin yrityksiin, jotka eivät kuulu työnantajaliittoon.

Esimerkiksi IT-alalla viime vuosina moni yritys on tehnyt omia työehtosopimuksiaan (paikallinen sopiminen) - ja ne ovat parempia kuin yleinen TES.

Mutta toki paikallisessa sopimisessa on puliveivausvaarana kaksi asiaa, käsittääkseni
- Jos suuri osa työntekijöistä on töissä yrityksissä, joissa on paikallinen sopiminen käytössä, ei ole yleissitovaa TES:iä sitten enää alalla. Muuttaako tämä sitten heti palkkoja? Ei. Tuleeko yhtäkkiä hyviä ammattilaisia näiden kavereiden tilalle halvemmalla palkalla? Ei. Joutuvatko yritykset kilpailemaan pätevästä työvoimasta? Kyllä.
- Jos yritys palkkaa 5 työntekijää ja ne kaikki ovat jostain Mumbai-Umbaista ja se ensimmäinen aivokuollut Olmi-Ahmed on "porukan edustaja" ja allekirjoittaa paikallisen sopimuksen tehden yritykselle oman TES:in ja Olmi-Ahmed hyväksyy vaikkapa 2000 euron palkat alalla, jossa normaalit palkat ovat 4000 euroa, niin se on sitten niin. Mutta todellisuudessa taas ovatko ne kaverit päteviä? Pärjääkö Olmi-Ahmedeilla varustettu yritys? Syövätkö muut yritykset pätevämmällä työvoimallaan tuollaiset? Entä voiko Olmi-Ahmedeille saada 3 euron tuntipalkan paikallisella sopimisella? Voi yrittää ja voi tehdä sopimuksen jos Olmi-Ahmed on niin hölmö, mutta jos yksikin firman ahmedeista lähtee työsuojeluviranomaisen pakeille, haetaan ja pohditaan ns. säällinen minimi ja jos palkka alittaa työsuojeluviranomaisen luvun, tulee huutia.

Mutta kyllä, joillain aloilla paikallinen sopiminen voi tuottaa keplottelupeliä, etenkin ulkomaisten alihankkijoiden kanssa, mutta kaatuuko se mahdottomuuteensa. Osittain kyllä, osittain ei, mutta että saataisiin niin paljon Olmi-Ahmedeja, että alalta saa yleissitovuuden pois?

Toisilla aloilla, kuten kermaperse-it-morjes-täältä-vaan, tosiaan paikalliset sopimiset ovat parantaneet tilannetta ja läpinäkyvyyttä. Toki se edellyttää tuottavuutta ja kilpailua työvoimasta.

Muutoksissa on riskinsä. Ja porsaanreiät on toki hyvä saada pois. En silti hyväksy poliittisia lakkoja, joissa punakone riehuu ja lakkolonkeroa vedetään estäen kännissä työntekijöiden pääsy töihin.

Ja kyllä, yritystukiakin olisi syytä pöyhiä ja tarkastella.
Sitäkin aiemmin ja nopeammin kaikenlaisten somaliyhdistysten tuet... Kirgisian tai minkälie tupakoinnin vähentämisprojektit... intersektionaalisen feminismin pimppihuilusoittotutkimukset... Soten himmelit... julkisen puolen kaikki rakenteet... Leikattavaa riittäisi vaikka joitain on sentään jo näistäkin vähän pöyhitty.

19.03.2024 20:33:46 | 20:34:19
#607325 [+-] Piilota Suosittele

>>607284
Aika näyttää, toivon toki että olen väärässä mutta vaffasti epäilen että nyt lähtee työn halpuutus ja työalakikkailu sellaiselle tasolle että lakoista siirrytään mielenosoituksiin muun euroopan malliin pian.

Yritystuissa, sote-puolella ja valtionhallinnossa on kyllä leikkaamisen varaa mutta ne kaikki ovat erinäisten poliittisten tahojen saavutettuja etuja eikä niitä luultavasti leikata ennenkuin tilanne menee niin pahaksi että kansa epätoivoissaan ja kyrpiintyneenä äänestää valtaan jonkun sen argentiinalaisen seksiguru-koirakuiskaajan tyyppisen olmin valtaan..

19.03.2024 22:42:59 | 22:45:34
#607354 [+-] Piilota Suosittele

>>607325
Mutta kuka olisi Suomen Javier?

Ja ottaen huomioon, että Suomessa presidentin oikeudet ovat olla lähinnä tikkataulu (Stubb, Halonen, Ahtisaari ja jopa Koivisto) Niinistöä ja sitten ennen Koivistoa lukuunottamatta, niin missä roolissa Suomen Javierin pitäisi olla? Pääministeri, jonka puolue on saanut 51 prosentin kannatuksen yksin?

Tekoäly pohdiskeli, että Jussi Halla-aho voisi olla Suomen Milei.
Sanoin tekoälylle, että liian laimea kaveri. Lisää rosoa reunoihin.

Sitten tekoäly vetäisi ässän hihasta. Paavo Väyrynen.

Jumalauta, Väykkä yllätysvetona PS:n riveihin ja koko kansa sekaisin, 51% Väykän taakse ja hyrskyn myrskyn.
Vielä kovempi olisi tietysti, jos Väykkä tekisi sen oman puolueensa kautta tai valtaisi jonkun pienpuolueen (Liberaalit, Sinimustat, whatever), mutta olisi kova juttu.


Edit: Sanoin vielä tekoälylle, että Väykkä on vähän jo vanha heebo, olisiko jotain nuorempaa heppua. Sittenhän jo AI-AI heitti tylsästi Tynkkysen.

20.03.2024 01:09:25
#607399 [+-] Piilota Suosittele

>>607354
Ehkä jos talous sakkais nyt pahemmin kuin ysärin lamassa ja pakolaisongelma räjähtäis niin pahaksi että kaikensorttinen wokeilu ja ihmisoikeussössötykset joutuis tiukasti marginaaliin niin PS tynkkynen tai hullu-aho keulakuvanaan vois ihan hyvin saada jonkun ton tyyppisen murskavoiton, pahassa talouskurimuksessa tai muussa ahdingossahan sen javierin tyyppiset sekopäät ja huijarit yleensä pääsee vallankahvaan

[ 7 viestiä | ]