Rekisteröidy
Perustaja sonja

Anonyymius

Omavalintainen

Medioita voi lisätä

Moderaattorit

Perustettu 30.06.2017 14:38:24 Jäseniä 3645 Vierailuja 720 Ketjuja 76 Viestejä 1974 Medioita 7

Ilmoituksia ja keskustelua sivustosta

Chimera

2020-09-05 17:26:37
Chimeran suoratoistosuositukset ja arvostelut Netflixin, HBO:n ja Viaplayn suoratoistotarjonnasta.

05.09.2020 17:27:38 | 17:37:40
#384095 [+-] Piilota Suosittele Ilmianna

10.7.2020:

C More, sarja: Manhunt, Deadly Games
- Manhunt kertoo Atlantan pommi-iskusta vuoden '96 olympialaisissa. Hahmot syventyvät nopeasti ja vaikka ensin ajattelee tiettyjen hahmojen olevan pinnallisia, ne muuttuvat matkan varrella. Erityisesti muutamat vanhemmat näyttelijät tekevät sarjassa todella hyvää työtä. Sarja vangitsee katselijansa hyvin ja sarjan tapahtumien/kuvausten painopiste muuttuu mielenkiintoisesti sarjan edetessä.
9/10, jahdista haltioituu

C More, sarja: Mr. Mercedes
- Mr. Mercedes pohjautuu Stephen Kingin "Mersumies" -kirjoihin, jossa älykäs nuori psykopaattinörtti tekee tuhoisan iskun väkijoukkoon ja päätyy todella etsityksi rikolliseksi, joka alkaa piinaamaan iskua tutkinutta eläköitynyttä poliisia. Sarja pitää hyvin otteessaan ja näyttelijät tekevät todella hyvää työtä kärttyisestä äijänkörmystä himokkaaseen naapurin hienostovanhusrouvaan. Ja pyöriipä mukana myös ihana Mary-Louise Parker (Weeds). Sarja toimii useamman kaudenkin hyvin, vaikka tietysti ensimmäisen kauden jälkeen taso hieman laskeekin. Toisaalta ei niin paljon kuin monessa muussa sarjassa. Roolit, hahmot ja näyttelijät säilyttävät mielenkiintoisuutensa.
8/10

Netflix, sarja: Warrior Nun
- Warrior Nun nimensä mukaisesti kertoo... niin. Sitten on demoneita, nunnia, kristinuskokuvastoa. Nyrkki viuhuu, miekka viuhuu, mennään seinien läpi ja kaikkea sellaista.
Sarjassa näyttelijöinä on nuoria naisia, joista suurinta osaa Luoja on siunannut hyvillä muodoilla ja kauniilla kasvoilla. Erityisesti pääosaa esittävä Alba Baptista on erittäin seksikäs nainen mahtavalla vartalolla - ja ne huulet. Oi että.
Sarja ei ole aivan niin huono kuin ensilukemalla voisi päätellä, mutta eipä näillä aineksilla kuuhunkaan mennä. Kevyttä ja mukavaa viihdettä väkivallalla, demoneilla ja nuorilla kauniilla naisilla varustettuna - mitäpä sitä muuta voi heteromies toivoa.
7/10 erityisesti Alban vuoksi

Netflix, sarja: Dark
- Dark on saksalainen sci-fi -sarja, joka alkaa kadonneilla nuorilla/lapsilla. Lapset päätyvät oudosti 80-luvulle ja lisäksi lapsia/nuoria jahtaa ja tappaa salaperäinen taho.
Sarja pitää yllättävän hyvin otteessaan saksalaisuudesta huolimatta. Näyttelijät näyttelevät hyvin, näkyypä muutama muualta tuttu näyttelijäkin sarjassa. Lisäksi sarjassa vilahtaa upeita nuoria naisvartaloita montaa amerikkalaista sarjaa rohkeammin, joka on tietysti merkittävä juttu näin kun Luolastossa ollaan.

Sarja alkaa toistamaan kaavaansa nopeasti, jonka vuoksi se lisää kierroksia. Kierroksia lisätään välillä helkutin paljonkin ja hahmoja on yllättävän paljon nykyajassa, entisajassa ja siinä välillä - ja kun hahmoja aletaan näyttämään eri ikäisinä eri vuosikymmenillä eri näyttelijöiden toimesta ja ollaan välillä milloin missäkin vuosikymmenessä, tätä sarjaa ei parane katsoa lukien kännykällä Iltalehteä samaan aikaan.
Sarjaa on useita tuotantokausia ja homma valitettavasti alkaa jossain vaiheessa (ainakin allekirjoittanutta) puuduttamaan, vaikkakin käsikirjoituksen suunnitelmallisuus tuntuu eli kausia ei ole keksitty lennosta, vaan asiaa on jo etukäteen suunniteltu ensimmäistä kautta tehtäessä.
8/10 ensimmäinen kausi, asioiden muuttuessa sekaisemmaksi ja liiankin vauhdikkaaksi 6/10

05.09.2020 17:42:57
#384100 [+-] Piilota Suosittele Ilmianna

21.7.2020:

C More, minisarja: The Truth About the Harry Quebert Affair
- Kunnolla aikuiseen ja harmahtavaan ikään ehtinyt kirjailija kohtaa 15-vuotiaan energiaa täynnä olevan upean teinitytön. Ja mies on aivan myyty. Samoin tyttö. Asia jää pitkiksi ajoiksi, kunnes tytön ruumis löytyy miehen kotitalon läheltä. Alkaa totuuden selvitys, josta ei käänteitä ja yllätyksiä puutu. Vaikka tarina ensimetreillä voisi kummasti Lolita -tarinaa muistuttaa, siitä ollaan todella kaukana. Minisarja on erittäin hyvä ja näyttelijät erittäin hyviä (Quebertiä näyttelee Greyn anatomia -sarjassa itsensä tunnetuksi tehnyt Patrick Dempsey, 15-vuotiasta tyttöä norjalaistaustainen reilusti yli 20-vuotias malli).

Erään katselijan kirjoittamassa arvostelussa oltiin niin järkyttyneitä, kuinka himoavasti vanha äijä heti alussa katsoo teinityttöä. Niin, se on tv-sarja, luojan tähden. Ja kertoo vain siitä, kuinka hyvää työtä näyttelijät tekevät.
8/10, maistuu salami ja tuota 20-vuotiasta mallia maistaisi mielellään myös

C More, sarja: Cardinal
- Rikosdraama, jossa jokaisella kaudella käsitellään 6 jakson verran uutta kanadalaisessa pikkukaupungissa tapahtuvaa rikoskokonaisuutta. Sarja käynnistyy hitaasti ja nopeimmat lopettavat katsomisen liian aikaisin. Cardinalin jäykkyys ja tietynlainen tylsyyn on tärkeä osa koko sarjaa. Kanadalaisuudesta huolimatta näyttelijät ovat jenkkisarjoista tuttuja ja päteviä. Ja käsikirjoitus on erittäin pätevää; kausiin on keksitty aivan käsittämättömiä "sick bastardeita" roistoiksi.
8/10, maistuu savulohi

Viaplay, elokuva: Rambo - Last Blood
- "Viimeinen Rambo", ehkä. Rambon perheonni (!) häiriintyy ikävien tapahtumien seurauksena. Rambo on pitänyt pitkään itsensä aisoissa, joka päivä taistellut demoneitaan vastaan, mutta ikävät tapahtumat pakottavat Rambon päästämään demoninsa valloilleen ja tekemään sitä, mitä Rambo osaa parhaiten. Alun pohjustuksen jälkeen rytinää ja räimettä on tiedossa. Näyttävää meininkiä tajuttomalla väkivallalla rambomaiseen tyyliin. Rambo-leffojen katsojalle ihan pakkokatseltava leffa. Leffa olisi voinut kuitenkin olla puoli tuntia pidempi, syventää hahmoja ja harrastaa "hitaampaa ja pahempaa väkivaltaa".
7/10, ihan Ramboa

Viaplay, sarja: SEAL Team
- Kaikkien naisten ihannemies, vävy, poika, kummipoika ja salarakas, David Boreanaz (Buffy, Angel, Bones) vetää seal-tiimiä. Wäbäwäbää, ählämiä ja muuten vain pahaa kaveria kaatuu. Räiskettä riittää ja onpa mukana ollut oikeasti seal-kaveri tuomassa jotain järkeäkin sarjaan. Välillä myös treenataan tehtäviä niin, että jaksossa ei, kas kummaa, edes ammuta ketään. Yllättävän laadukasta tavaraa ja toimivia näyttelijöitä. Ja on miehillekin nähtävää. Ihana Alana Tal on Supernatural-ajoista vanhentunut ja on aivan ihastuttava aikuinen nainen. Kuten myös muutamat muut mukana itse toiminnassa olevat naiset. Eläinystäville kivana yksityiskohtana tiimissä on mukana koira. Kyseinen koira tosin näyttelee poikakoiraa, vaikka on naaras. Ja kyseinen koira on oikeasti poliisin huumekoira (!), vaikka seal-tiimissä touhuavaa sotilaskoiraa esittääkin. Sarjaan autenttisuutta ja syvyyttä tuovat eri maissa suoritettavat Seal-tehtävät ja osa kuvauksista onkin oikeasti tehty paikan päällä ja yksityiskohdat ovat siten kohdallaan, autojen rekisterikilvet ovat oikeilla maatunnuksilla ja katunimet, lentokenttäkyltit jne. ovat oikeita monen sarjan "ollaan mukamas ulkomailla" touhujen sijaan.
8/10, koska Lähi-Idässä porukkaa laitetaan sileäksi

05.09.2020 17:50:44
#384102 [+-] Piilota Suosittele Ilmianna

29.8.2020:

Viaplay, elokuva: Ford vs. Ferrari (Le Mans 66 - Täydellä Teholla)
- Mm. Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal tekevät loistavaa työtä rooleissaan. Ja kun tositapahtumiin pohjaava tarina, ohjaus, kuvat ja äänet kiertävät 7000 kierroksessa, bensa ja palanut kumi tuoksuu nenässä ja 2,5 tunnin elokuvaan uppoutuu syvälle.
Hieno elokuva autojen, autourheilun historian ja kilpa-autoilun fanittajille.
9/10 sillä varoituksella, että jos autot tai kilpa-autoilu eivät yhtään kiinnosta, elokuva hienosta tarinastaan huolimatta ei välttämättä silloin nappaa.

Netflix, sarja: Teenage Bounty Hunters
- Nimestä voi hyvin päätellä mitä on tulossa. Ja sarjan "tunnari" on yksi ärsyttävimmistä viime vuosina näkemistäni - tai tässä tapauksessa enemmänkin kuulemistani.
Sarjassa mukamas 16-vuotiaat kaksoissisarukset sattumien kautta päätyvät tekemään töitä palkkionmetsästäjälle ja kun näihin iltatöihin yhdistetään seksuaalisuuden löytäminen, suhteet, perhe-elämä ja kristillinen koulu, kommelluksia tulee riittämään.
Nuoret naiset näyttelevät erittäin hyvin ja osaavat tuoda sarjaan kauneuden lisäksi myös komediaa.
Anjelica Bette Fellini erityisesti on aivan superkaunis ja ihastuttava "sisartaan" kapinallisempana metallimusiikkityttönä. Kevyttä ja mukavaa viihdettä, mutta jos kohellus ja nuoret naiset eivät kiinnosta, tästä kannattaa pysyä sitten kaukana.
7/10

05.09.2020 20:03:24
#384160 [+-] Piilota Suosittele Ilmianna

5.9.2020:

Netflix, sarja: Good Girls
- Rahavaikeuksissa painivat tavalliset 3 perheenäitiä/kaverusta etsivät laskujen maksuun ratkaisua rikosten polulta.
Tie ei ole kuitenkaan helppo ja rikosten, valheiden, hyvitysten ja menetysten kierre on valmis.
Sarja on toiminut loistavasti useamman kauden ajan ja näyttelijät ovat rooleissaan loistavia, hahmot toimivat ja hauskoja & yllättäviä tilanteita syntyy.
"Aikuisempaan ikään" ehtineet upeat naiset (Christina Hendricks, Mae Whitman) ovat ehdotonta vaimomateriaalia ulkoisesti, mutta roolihahmonsa.. eivät niinkään.
8/10

Netflix, sarja: Queen of the South
- Tarina meksikolaisen naisen matkasta kärsimysten kautta erilaisia haasteita ja ongelmia kokevaksi huumekuningattareksi.
Alice Braga tekee hurjan roolin Teresa Mendozana, jonka huumemuulipoikaystävä murhataan Meksikossa ja naisen on pakko paeta ja etsiä turvaa ja uusia mahdollisuuksia USA:n puolelta.
Teresan matka on täynnä ongelmia, mutta Teresa kuulee ääniä ja kannustusta "tulevalta itseltään", joka auttaa Teresaa jaksamaan huonoimmillakin hetkillä.
Erityisesti ensimmäisellä kaudella Teresa saa todella karua kyytiä kasvaen kiltistä rahanvaihtajasta huumeorganisaation osaksi.
Vaikka Teresa etenee ja saa onnistumisia, jokainen askel eteenpäin tuo uusia haasteita ja rajuja iskuja - niin fyysisesti kuin henkisestikin.
Sarja sisältää väkivaltaa tarvittavan määrän ja Braga todella panostaa Teresan rooliin.
Meksikolaiset konnat ja kaverit tuovat oman lisänsä sarjaan ja cabron & pendejo -sanat tulevat kausien myötä tutuksi - kuten Poten "Teresita!" -huudahdus.
9/10 alkukaudet, myöhemmin 8/10

Netflix, sarja: Better than Us (venäläinen)
- Venäläinen sarja tulevaisuudesta, jossa ihmisen kaltaiset robotit ovat keskuudessamme.
Sarja on Netflixissä katseltavissa englanninkielisellä jälkiäänityksellä, mutta suosittelen todella katsomaan alkuperäisenä venäjänkielisenä sarjaa, koska tunnetta on moninkerroin enemmän silloin. Jälkiäänitys laimentaa tunteita ja tapahtumia.
Arisa, ihmisten kaltaisten robottien uusi prototyyppi, päätyy "lapsenvahdiksi" sattumien kautta perheeseen.
Arisa pystyy ohittamaan robottidirektiivit, jotka estävät ihmisten vahingoittamisen. Tästä syystä Arisaa jahdataan niin omistajiensa kuin poliisien toimesta nopeasti ja vauhtia & vaarallisia tilanteita riittää.
Turpiinvetoa, väkivaltaa, robottimeininkiä ja muutama ovelasti mukaan laitettu vitsi pitää katsojansa katsomassa taas seuraavan jakson vaikka esimerkiksi vanha Suomesta Venäjälle uitettu kasari-Volvo tulevaisuuden maailmassa vähän pohdituttaakin (kannattaa katsoa Volvoa tarkkaan).
Paulina Andreeva Arisana on ihastuttava ja kaunis, joka ei missään tapauksessa vähennä mielenkiintoa miespuolisissa katsojissa. Naispuolisissa reaktio voi olla päinvastainen.
8/10 sci-fi- ja robotti-intoilijoille, 7/10 muille

Netflix, sarja: Rust Valley Restorers (tosi-tv)
- Ruosteisista romuista autojen laittamista kanadalaiseen rosoiseen redneck-malliin.
Tässä sarjassa ei olla todellakaan jenkkilässä. Ei olla kauniiden miesten siistillä korjaamolla. Eikä rahaa ole taskut täynnä koko ajan.
Tämä ei todellakaan ole Gas Monkey Garage ja korjaamon omistaja ei todellakaan ole Richard Rawlings.
Sarjassa ihmiset ovat likaisia, rähjäisiä ja persvaot vilkkuvat rohkeasti, kun kanadalaiset punaniskat laittavat autoja.
Rahanpuutetta, rähjäämistä, vittuilua, roiseja vitsejä - ja ystävyyttä, yhteisöllisyyttä, tunteita ja kovaa työtä.
Selkeästi oma suosikkini autojen korjaamissarjoista ja suurin syy on juuri rosoisuudessa ja siinä, että ihmiset tai työ eivät ole kiiltokuvaa eikä toisaalta Gas Monkeyn tapaan esiinnytä samaan tapaan yli.
Valitettavasti kausi 2 jää aivan tyngäksi eikä myöskään kausi 3 pääse ensimmäisen kauden tasolle.
8/10, ei suositella missään tapauksessa ilmasto- tai luontointoilijoille, koska niin paljon tyypit koheltavat nesteitä autoista pitkin lattioita, mäkiä ja mantuja.

Viaplay, elokuva: Terminator - Dark Fate
- Tätä voisi hyvällä syyllä sanoa meksikolaiseksi terminaattoriksi. Samaan tapaan kuin uusin Rambo oli täynnä meksikolaisia näyttelijöitä ja tapahtumai Meksikossa, niin on myös uusin Terminaattori.
Natalia Reyes näyttelee Dania, joka on tällä kertaa tulevaisuudesta lähetettävän terminaattorin kohteena ja likvidoitavana, jotta roboilla/tekoälyllä elämä olisi vastarinnattomampaa tulevaisuudessa.
Mackenzie Davis näyttelee Gracea, joka vanhaan tuttuun malliin tulee tulevaisuudesta suojelemaan Dania.
Matkan varrella kyytiin hyppää Linda Hamilton ja myös ikinuori Arnold Schwarzenegger.
Elokuvassa siis tosiaan ovat mukana näyttelemässä alkuperäisen terminaattorin päähahmot.
Vaikka Meksikolaisesta meiningistä tulee "halpuutustunne", elokuva toteutuksineen, rooleineen ja näyttelijöineen on hyvin tehty ja toimii.
Siis paljon paremmin kuin moni aiempi terminaattori. Ei tässä tietenkään olla legendaaristen ykkösen tai kakkosen tasolla, mutta tämän katsoo kuitenkin mielellään.
7/10 erityisesti terminaattorisaagan tuntevalle

20.09.2020 16:34:50
#390591 [+1] Piilota Suosittele Ilmianna

20.9.2020 "Black Special Edition I"

Koska suoratoistopalveluissa on nykyään erikseen kategorioita "mustille"
ja mustista päänäyttelijöistä, täräytetään nyt sitten arvostelupläjäys mustista leffoista ja sarjoista.

Viaplay, elokuva: Piiat (The Help)
- Ollaan 60-luvun alun Mississipissä, jossa tummaihoiset naiset toimivat piikoina/palvelijoina rikkaiden valkoisten perheille.
Paikalle tärähtää Mississipistä kotoisin oleva Skeeter (Emma Stone), joka on ollut isoossa mualimassa opiskelemassa ja nyt ihmettelee, kuinka huonosti tummaihoisia piikoja monet kohtelevat.
Skeeter alkaa haastattelemaan piikoja ja keräämään tekstejä/kirjaa piikojen kokemuksista ja tarinoista.
Koska kyseessä on piikojen elämä ja toimeentulo eikä näistä asioista parane 60-luvun Mississipissä puhua, Skeeterillä on haasteita matkassa saada haastatteluja ja tarinoita löytymään.
Elokuva on erittäin lämminhenkinen ja huumoria täynnä. Mustien naisten kohtelu ei ole niin pahaa, kuin tuolloin varmasti monessa paikassa on ollut.
Elokuvan siksi katsoo mielellään kannustaen mustia naisia avautumaan ja löytämään myös parempia valkoisia perheitä.
8/10, Celia Footeen rakastuu

Viaplay, elokuva: Detroit
- Ollaan jälleen 60-luvulla, mutta loppupuolella - ja Detroitissa. Poliisit ja mustat ottavat yhteen rajusti ja mellakat nousevat.
Kas kummaa, yli 50 vuotta myöhemmin olemme aivan samanlaisessa tilanteessa, jossa poliisit kohtaavat mieletöntä väkivaltaa kaduilla mustien toimesta ja sitten vastaavat mielettömällä väkivallalla ja myös ylilyönneillä takaisin.
Elokuvaa pohjustetaan tiettyjen valkoisten poliisien yliampuvilla toimilla mielenosoituksissa.
Nämä samat valkoiset poliisit ovat hetken päästä eräällä hotellilla, jonka tapahtumiin elokuva keskittyy.
Tapahtumissa mukana on joukko enemmän tai vähemmän viattomia ja enemmän tai vähemmän hölmöjä mustia ja myös rauhallinen tummaihoinen vartija, joka yrittää hillitä muutaman poliisin mielipuolista touhua.
Pääpahis, valkoinen nuori poliisi, on ulkonäköäänkin myöten niin roiston ja pahan jätkän oloinen, että hänelle ei tippaakaan sympatiaa katsojalta heru.
Elokuvan tapahtumat pitävät tiiviisti otteessaan ja näin vuonna 2020 on erittäin ajankohtainen jälleen.
Itse odotin huonompaa laatua, kuin elokuva lopulta oli. Näyttelijät tekevät erittäin hyvät suoritukset ja käsikirjoitus & ohjaus toimii hyvin.
Vaikka näillä mellakoilla on todella suuri ero 2020-luvun tilanteeseen, jokaiselle mellakoita ihmettelevälle (puolesta tai vastaan) tekee hyvää katsoa tämä elokuva.
7/10 tavalliselle henkilölle ja mitä oikeutetumpana BLM-mielenosoituksia pitää, sitä korkeampi arvosana

Netflix, elokuva: Da 5 Bloods
- Spike Lee tunnetaan tummaihoisista kertovista leffoistaan. Spike Leen leffat ovat yleensä kuitenkin objektiivisia ja kertovat tarinaa ilman osoittavia sormia tai vihaa valkoisia kohtaan.
Tästä syystä itse pidän monesta Spike Leen elokuvasta. Da 5 Bloods on yksi näistä, vaikka ei aivan kärkipäähän menekään.
Viimeisinä vuosina Spike on löytänyt Suomen omasta kultapojusta, Jasper Pääkkösestä, vakiovalkoisen leffoihinsa ja vähintään pieni rooli on pitänyt Jasperille järjestää.
Da 5 Bloodsissa Jasperilla on siten jälleen rooli ja Jasperin rooli on elokuvassa suomalainen Seppo.
Ja Seppo pääsee elokuvassa suomeksi tilittämään, kiroilemaan ja suoraan sanoen vittuilemaan amerikkalaisuudesta. Aivan mahtavaa.

Da 5 Bloods kertoo neljästä tummaihoisesta vanhoja päiviään viettävästä Vietnam-veteraanista, jotka lähtevät etsimään sodassa kaatuneen komentajansa ruumista.
Niin, ja samalla tietysti kulta-aarretta, joka jäi sodassa piiloon komentajan ruumiin kanssa.
Räiskettä ja väkivaltaa lopulta riittää "nykypäivässä" kuten myös "takautumissa", kun veteraanit muistelevat sodan päiviä toimiessaan All Black Squadina "valkoisten sodassa".
Takautumissa häiritsee se, että niissä vanhat patut näkevät itsensä nykypäivän ulkonäössään ja iässään eli takautumissa ei käytetä nuorempia kavereita/toisia näyttelijöitä. Hieno idea ja kikka, jotkut varmasti pitävät, itseäni tämä ärsytti, kun tuli vain enemmänkin "halpa ratkaisu" -tunne.
Yhtä kaikki, elokuva on hyvä ja Ylellä jossain vaiheessa kohkattiin, että vuoden tärkein ja hienoin elokuva.
En allekirjoita Ylen lausuntoa, mutta silti katsoin elokuvan mielelläni - odotukseni olivat Ylen kohkauksen vuoksi matalat, mutta Spiken vuoksi toisaalta korkeat.
7/10, takautumiin toiset näyttelijät laittamalla olisi 8/10

Netflix, elokuva: BlacKkKlansman
- Spike Leen Da 5 Bloodsia edellinen täyspitkä elokuva. Ja se parempi.
Elokuva kertoo Ron Stallworthista, mustasta poliisista, joka soluttautuu 70-luvun alussa Ku Klux Klaniin ja pääsee peliliikkeillä pikkukylän KKK:sta eteenpäin.
Toki tässä tarvitaan juutalaista valkoista paria ja apua poliisilaitokselta.
Ja hei, hullulta kuulostavasta lähtökohdasta huolimatta elokuva pohjautuu tositapahtumiin.
Leffa on täynnä tapahtumia, kommelluksia, mustia aktivisteja ja valkoisia punaniskoja. Elokuva pitää otteessaan alusta loppuun.
Näyttelijävalinnat ovat erittäin hyviä (niin, Jasper Pääkkönen tekee ison roolin valkoisena punaniska-jenkkinä) ja Stallworthia näyttelevä JD Washington saa hahmosta irti komediaakin.
Enempää ei parane kertoa, ettei paljasta tapahtumia ja yllätyksiä, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva. Spike ei tässä leffassa petä.
8/10

HBO, sarja: Insecure
- Omasta verkkosarjastaan Awkward Black Girl alun perin tunnetuksi tullut Issa päätti vuonna 2016 tehdä oman sarjan, joka kertoo Issa Dee -nimisen päähenkilön tarinaa. Tarinaan liittyvät Issan entiset, nykyiset ja tulevat poikaystävät ja tyttökavereiden joukko.
Sarjassa on tiettyä yhteneväisyyttä "valkoisten seurapiirikorppujen" sarjaan eli Sex in the Cityyn.
Mutta Insecuressa henkilöt ovatkin sitten tummaihoisia ja erityisesti Issa taistelee jatkuvasti jollain tavalla taloudellisten ongelmiensa kanssa. Ja muiden ongelmiensa.
Vaikka sarjassa eniten ja erityisetsi Issa Deetä seurataankin, häntä mielenkiintoisempi hahmo on BFF Molly (Yvonne Orji), joka on ihastuttava asianajajanainen.
Mollyn hahmon suuret eleet ja puhetyyli tekevät hänestä kiinnostavimman hahmon sarjassa. Yvonne Orjin upea vartalo on kyllä yksi tärkeä osatekijä hahmon kiinnostavuudessa.
Insecure on ihan mukavaa kevyttä katsottavaa, mutta Issa Raetta on kritisoitu monesti rasistiseksi ja valkoisia syrjiväksi/vihaavaksi.
Valitettavasti tämä välillä myös Insecuressa tulee esille - tai itse asiassa kaikki muut paitsi tummaihoiset ovat pahoja eli myös aasialaiset saavat dissausta.
Sarja kuitenkin (erityisesti) tummaihoisten naisten räävittömällä tyylillä ja tempauksilla pitää koukussaan. Mollyn lisäksi Issan muissa kavereissa on (mm. Kelli) hauskoja ja hyviä hahmoja.
Lisäksi sarjassa ajoittain näkee kauniita naisvartaloita vähissä vaatteissa ja useasti myös rinnat ovat paljaana esillä. Sukupuolista tasa-arvoa sarjasta löytyy ja siksi naiskatsojia varmasti houkuttavat useat vähävaatteiset timmit miesvartalot.
7/10 aina silloin, kun ei dissata jotain muuta kuin tummaihoisia

16.10.2020 23:22:22 | 23:23:50
#399620 [+3] Piilota Suosittele Ilmianna

16.10.2020 "Black Special Edition II":

Netflix, sarja: #BlackAF
------------------------
- Nopeasti voisi sarjan nimen vaihtaa muotoon #TrashAF
Kenya Barris valittaa mustana olemisen vaikeudesta. Sarjan luojana, yllätys yllätys, mustista kertovista sarjoistaan tunnettu Kenya Barris.
Sarjan päänäyttelijänä Kenya Barris. Sarjassa Kenya Barris esittää, yllätys yllätys, Kenya Barrisia.
Sarja jaksonimiensäkin pohjalta keskittyy valittamaan, kuinka mustia sorretaan. Ja siitä, kuinka rikkaita mustia erityisesti sorretaan, koska heitä ei ymmärretä.
Korostaakseen asiaa, sarjassa ollaan rasistisia valkoisia kohtaan ja Kenyan assistenttina on valkoinen mies, jota Kenya pompottaa.

Sarjan ideana on kertoa Kenyan mustasta perheestä. Kenya on menestynyt tuottaja ja käsikirjoittaja, joten rahaa riittää.
Perheessä on paljon lapsia, jotka ovat kaikki jollain tavalla hieman erikoisia ja tällä pyritään tuomaan sarjaan huumoria.
Ja Kenyan kanssa jatkuvasti kahnaava ennen "lapsivankilaa" asianajajana toiminut vaimo (kaunis, eikä kovinkaan tummalta näyttävä, Rashida Jones).
Kenyalla on jatkuvasti kaunaa ja kipuilua valkoisia kohtaan. Erityisesti, koska häntä ja hänen perhettään ei hänen mielestään mustana hyväksytä eikä ymmärretä.

Välillä sarja muistuttaa mustien Modernia Perhettä (mutta tylsänä versiona). Välillä sarja vain keskittyy Kenyan valitukseen.
Mutta aina välillä Kenyan toiminnasta omilla aivoilla sarjaa katsova näkee, että homma vedetään tahallaan yli.
Kenyan touhusta näkyy välillä hyviä pilkahduksia itseironiasta ja hän heittäytyy rooliinsa tekemällä itsestään omalla nimellään sarjassa erittäin ärsyttävän mulkun.
Tuota tosin monet eivät tule huomaamaan. Siksi mustat ylistävät sarjaa niin paljon kuin ehtivät. 10/10, nerokasta. Sitten taas valkoiset sanovat, että hirveätä sontaa ja rasismia valkoisia kohtaan 1/10.
Ilman Kenyan heittäytymistä, olemista täysi mulkku ja pilkahduksia itseironiasta itsekin toteaisin, että todella huono sarja 2/10.
Mutta erityisesti jakso, jossa Kenya "sarjaa tekevän tyttärensä kanssa" arvostelee näkemäänsä mustien elokuvaa, herättää.
Kyseisessä jaksossa sanotaan, että mustien elokuvat/sarjat saavat paremmat pisteet, koska ne ovat mustien tekemiä. Niille pitää antaa paremmat pisteet, koska mustia pitää kehua ja jos niin ei tee, on rasisti ja paha ihminen.
Kyseisessä jaksossa Kenya päätyy kritisoimaan kyseistä elokuvaa ja sanoo sitä huonoksi/mitäänsanomattomaksi (tästä myös yhtymät #TrashAF nimimuutokseeni).
Tässä Kenya on harvinaisen oikeassa, mustien elokuvat/sarjat saavat paremmat pisteet, koska mustia. Tämä näkyy myös #BlackAF:n arvioissa, tosin tämä ironia menee monelta ohi.
Valitettavasti vain Kenya ei ole saanut sarjasta hyvää tai kiinnostavaa, vaan se jää pienistä välähdyksistään huolimatta todella huonoksi.
Siitäkin huolimatta, että "vaimo" sekä myös "kaksi vanhinta tytärtä" ovat erittäin kauniita ja seksikkäitä.
4/10, katso Modernia Perhettä, jos haluat perhekomediaa. Tai Weedsiä, jos haluat aikuisempaa perhekomediaa ja toimintaa.

HBO, sarja: Power
-----------------
- Katurikos- ja huumepiireissä Ghost-nimellä tunnettu tummaihoinen James St. Patrick on noussut kadulta yökerhoa pyörittäväksi menestyjäksi.
Yksi jos toinenkin projekti pitää Jamesia kiinni alamaailmassa ja Ghost luottojenginsä kanssa murhaa, tappaa, diilaa ja pahoinpitelee porukkaa kuin kunnon kova kivinaama vain voi tehdä.
Kun kuvaan astuu femme fatale lain toiselta puolelta ollen samalla Ghostin nuoruuden ihastus, alkaa ongelmia syntyä.
Tässä vaiheessa pitää korostaa, että kuuma lattari Lela Loren näyttelee kyseistä femme fatalea eikä alkukausilla ujostele näyttää herkkujaan. All in, sanoi Lela ja sitten näkyy.
Liiaksi ei voi korostaa myöskään rouva St. Patrickia, Naturi Naughtonia. Naturi on upeimpia tummaihoisia naisia, joita viime vuosina televisiossa on nähty.
Sarjassa on loistava näyttelijäkaarti, jota ei pysty edes 50cent pilaamaan, vaikka tuottajan pitikin saada rooli sarjasta itselleen.
Omari ("Ghost") Patrickin, Lelan ja Naturin lisäksi erityisesti joka sarjan roisto, Joseph Sikora, tekee superloistavaa työtä Ghostin (valkoihoisena!) väkivaltaisena ja impulsiivisena parhaana kaverina, joka on ollut tuki Ghostin selän takana lapsuudesta asti.
9/10 alkukaudet, 8/10 myöhemmät (tällä hetkellä 6 kautta)

HBO (ja Viaplay), sarja: Snowfall
---------------------------------
- Eletään villiä 80-lukua, kun CIA saa päähänsä alkaa rahoittamaan Nicaraguan contra-sissejä kokaiinituloilla.
Nuori Franklin Saint koittaa saada rahaa taskuun myymällä vähän pilveä, huomaten pian pelaavansa isommassa liigassa.
Franklin ei ole ensimmäinen, joka keksii tehdä kokaiinista crackia, mutta Franklin esitetään sarjassa ensimmäisenä, joka keksii tehdä sillä bisnestä.
Franklin on kulmien huumepiireissä poikkeus: Supernuori, superpäättäväinen, superfiksu - eikä käytä huumeitä. Eikä myöskään salli lähipiirilleen "kiven" tai muiden kovien aineiden käyttöä.
Sarja on erittäin mielenkiintoinen ja erittäin koukuttava. Karun 80-luvun nuoresta huumemiehestä ei voi olla pitämättä, vaikka Franklin välillä mulkku ja tunnevammainen onkin.
Franklinin lisäksi sarja seuraa CIA:n edustajan välillä naurettavaakin touhua, paikallispoliisien ja DEA:n suunnalta tapahtuvaa kuumotusta ja Franklinin lisäksi myös Franklinin lähipiirin mielenkiintoisia henkilöitä.
Kuten arvata saattaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita on tiedossa ja huumeiden käyttöä riittää. Huumeiden käyttö esitetään koukuttavana ja mahtavana - mutta seuraukset ja jälkivaikutukset karuina ja surullisina.
9/10, pitää lujasti otteessaan ainakin ensimmäiset kolme HBO Nordicilla nähtävissä olevaa kautta. Viaplaylle sarja tuli myöhemmin, joten nähtävänä on vähemmän kausia.

Netflix, sarja: Sneakerheads
----------------------------
- Yo dawg, herez sum idea! Evrybodyz laikz snikaz, aight?! We do sum niggashit wit a nigga dat buyz snikaz! Gr8 idea dawg, do it!
Ja niin sai alkunsa Netflixin Sneakerheads -sarja. Sarja kertoo aikuisikään ehtineestä perheellisestä mieslapsesta, joka nuorena osti ja diilasi sneakereita.
Jep, haisevia helvekon lenkkareita. Ja haaveili omasta lenkkarikaupasta.
Kun kulmille lenkkarikauppaan tulee uusi malli lenkkareista, jotka lenkkarikiimainen mies haluaa, niin mieshän lähtee niitä jonottelemaan.
Paikalle sattuu blast from the past, lenkkarikaupasta haaveillut kumppani, joka edelleen vain hustlaa ja heittää legendaa lenkkareista, niin johan "aikuinen" perheellinen mies menee sekaisin ja mopo lähtee käsistä.
Sitten alkaa touhu ja kohnotus, jossa on jokunen valkoinen ja lattarikin mukana.
Aivan upea Jearnest Corchado on nostettava esille, koska ne kasvot ja vartalo ovat ainoa syy katsella sarjaa.
Pojat ja tytöt, tämä sarja ei ole meille tarkoitettu. Hyvästä yrityksestä ja Jearnestista sentään vähän pisteitä.
4/10, tätä voi suositella vain sneakerheadseille

HBO, sarja: Lovecraft Country
-----------------------------
- Mustien Twin Peaks, American Horror Story, Alien, Bodysnatchers ja mikälie kokkaus samassa. Sarja, josta toivoo paljon, mutta lopputulos on joka paikkaan syöksyileviä sekopäisiä ruumiinpaloja.
Sarja lähtee liikkeelle 50-luvun USA:sta, jossa mustien tilanne ei ole sitä, mitä se on tänä päivänä.
Atticus Freemanin isä on kadonnut ja hän lähtee setänsä ja paikalle sopivasti tupsahtavan upean Letitian (I'm Letitia Fucking Jones!) kanssa isukkia etsimään.
Ensimmäinen jakso on leppoisaa 50-luvun kuvausta ja mustia uhkaavaa kuvastoa pahoine poliiseineen. Sitten alkaa rytistä ja tapahtua.
Tänä päivänä kehnohkot CGI-grafiikat hyökkäävät ruutuun ja on örvelöä ja irtojäseniä, kuten jo sarjan nimi asiaa tunteville jo vihjaa.
Ensimmäisen jakson hämmennyksestä mennään parempaan kakkosjaksoon ja odotukset nousevat. Sitten valitettavasti käsikirjoittajilta pakka leviää ja aletaan vain heittelemään asioita, ihmisiä ja tapahtumia esille.
Kehnohkot CGI-grafiikat pysyvät kuvastossa ja vihaa valkoisia kohtaan aletaan myös viljelemään ohjelmassa. Osin tähän on 50-luvun kuvauksena oikeuskin, mutta koska sarjan kohdeyleisö tuntuu olevan tummaihoiset ja valkoiset SJW:t, näitä asioita alleviivataan liikaakin.
Päänäyttelijä (Atticus) Jonathan Majors on kehno roolissaan. Hänen isäänsä näyttelevä menestynyt Michael Williams vielä kehnompi.
Sarjan merkittävimmiksi hahmoiksi ja näyttelijöiksi nousevat naiset Jurnee (Letitia) Smollett ja Abbey Lee. Vaalea Abbey on tyrmäävä ja erikoinen, roolissaan mahtava.
Tummaihoinen uhkea ja upeavartaloinen Jurnee on upea ja ihastuttava näky ja roolissaan hyvin eläytynyt ja saa ilmeillään & tyylillään välillä aikaan myös naurua.
Sarjan lähtöidea on ihan ok, kaikki merkittäviä rooleja näyttelevät naisnäyttelijät erittäin hyviä, mutta erityisesti sakkaava käsikirjoitus kuoppaa sarjan.
Kuten ylempänä #BlackAF -arvion yhteydessä tuli mainittua, tummaihoisten sarjat saavat yleisesti ylimääräisiä pisteitä ja IMDB:ssäkin huomaa, että tämän sarjan pisteet ovat aivan liian korkeat.
Toki, kun on kaksi ensimmäistä jaksoa katsonut, katsoo kauden loppuunkin ihan mielenkiinnosta ja Jurneen & Abbeyn vuoksi.
6/10, sarjalta ei kannata odottaa liikaa eikä toivoa Lovecraft-teemalta myöskään liikaa

18.10.2020 22:53:01 | 22:53:49
#400320 [+1] Piilota Suosittele Ilmianna

>>400149
Ei varsinaista syytä. Tuli vain ryhmiteltyä nyt useampi tuohon ja muistettua jo hetki sitten katsottuja. Esimerkiksi Powerin tuoreimman jakson katsomisesta on jo pidempi aika. Snowfallia katsonut jo siitä asti, kun eka kausi tuli mukaan, mutta viimeisin HBO:lla ollut jakso tuli katsottua tällä viikolla.

Seuraavaksi voi ehkäpä olla tulossa Swedish Special. Ja siinä mukana ainakin Box21, Kalifaatti, Nuori Wallander (josta Ruotsi on tosin kaukana)...

[ 9 viestiä | ]