Perustaja sonja

Anonyymius

Omavalintainen

Medioita voi lisätä

Moderaattorit

Perustettu 30.06.2017 14:38:24 Jäseniä 7 267 Vierailuja 995 Ketjuja 88 Viestejä 2 656 Medioita 5

Ilmoituksia ja keskustelua sivustosta

Chimera

05.09.2020 17:26:37
Chimeran suoratoistosuositukset ja arvostelut Netflixin, HBO:n ja Viaplayn suoratoistotarjonnasta.

05.09.2020 17:27:38 | 17:37:40
#384095 [+-] Piilota Suosittele

10.7.2020:

C More, sarja: Manhunt, Deadly Games
- Manhunt kertoo Atlantan pommi-iskusta vuoden '96 olympialaisissa. Hahmot syventyvät nopeasti ja vaikka ensin ajattelee tiettyjen hahmojen olevan pinnallisia, ne muuttuvat matkan varrella. Erityisesti muutamat vanhemmat näyttelijät tekevät sarjassa todella hyvää työtä. Sarja vangitsee katselijansa hyvin ja sarjan tapahtumien/kuvausten painopiste muuttuu mielenkiintoisesti sarjan edetessä.
9/10, jahdista haltioituu

C More, sarja: Mr. Mercedes
- Mr. Mercedes pohjautuu Stephen Kingin "Mersumies" -kirjoihin, jossa älykäs nuori psykopaattinörtti tekee tuhoisan iskun väkijoukkoon ja päätyy todella etsityksi rikolliseksi, joka alkaa piinaamaan iskua tutkinutta eläköitynyttä poliisia. Sarja pitää hyvin otteessaan ja näyttelijät tekevät todella hyvää työtä kärttyisestä äijänkörmystä himokkaaseen naapurin hienostovanhusrouvaan. Ja pyöriipä mukana myös ihana Mary-Louise Parker (Weeds). Sarja toimii useamman kaudenkin hyvin, vaikka tietysti ensimmäisen kauden jälkeen taso hieman laskeekin. Toisaalta ei niin paljon kuin monessa muussa sarjassa. Roolit, hahmot ja näyttelijät säilyttävät mielenkiintoisuutensa.
8/10

Netflix, sarja: Warrior Nun
- Warrior Nun nimensä mukaisesti kertoo... niin. Sitten on demoneita, nunnia, kristinuskokuvastoa. Nyrkki viuhuu, miekka viuhuu, mennään seinien läpi ja kaikkea sellaista.
Sarjassa näyttelijöinä on nuoria naisia, joista suurinta osaa Luoja on siunannut hyvillä muodoilla ja kauniilla kasvoilla. Erityisesti pääosaa esittävä Alba Baptista on erittäin seksikäs nainen mahtavalla vartalolla - ja ne huulet. Oi että.
Sarja ei ole aivan niin huono kuin ensilukemalla voisi päätellä, mutta eipä näillä aineksilla kuuhunkaan mennä. Kevyttä ja mukavaa viihdettä väkivallalla, demoneilla ja nuorilla kauniilla naisilla varustettuna - mitäpä sitä muuta voi heteromies toivoa.
7/10 erityisesti Alban vuoksi

Netflix, sarja: Dark
- Dark on saksalainen sci-fi -sarja, joka alkaa kadonneilla nuorilla/lapsilla. Lapset päätyvät oudosti 80-luvulle ja lisäksi lapsia/nuoria jahtaa ja tappaa salaperäinen taho.
Sarja pitää yllättävän hyvin otteessaan saksalaisuudesta huolimatta. Näyttelijät näyttelevät hyvin, näkyypä muutama muualta tuttu näyttelijäkin sarjassa. Lisäksi sarjassa vilahtaa upeita nuoria naisvartaloita montaa amerikkalaista sarjaa rohkeammin, joka on tietysti merkittävä juttu näin kun Luolastossa ollaan.

Sarja alkaa toistamaan kaavaansa nopeasti, jonka vuoksi se lisää kierroksia. Kierroksia lisätään välillä helkutin paljonkin ja hahmoja on yllättävän paljon nykyajassa, entisajassa ja siinä välillä - ja kun hahmoja aletaan näyttämään eri ikäisinä eri vuosikymmenillä eri näyttelijöiden toimesta ja ollaan välillä milloin missäkin vuosikymmenessä, tätä sarjaa ei parane katsoa lukien kännykällä Iltalehteä samaan aikaan.
Sarjaa on useita tuotantokausia ja homma valitettavasti alkaa jossain vaiheessa (ainakin allekirjoittanutta) puuduttamaan, vaikkakin käsikirjoituksen suunnitelmallisuus tuntuu eli kausia ei ole keksitty lennosta, vaan asiaa on jo etukäteen suunniteltu ensimmäistä kautta tehtäessä.
8/10 ensimmäinen kausi, asioiden muuttuessa sekaisemmaksi ja liiankin vauhdikkaaksi 6/10

05.09.2020 17:42:57
#384100 [+-] Piilota Suosittele

21.7.2020:

C More, minisarja: The Truth About the Harry Quebert Affair
- Kunnolla aikuiseen ja harmahtavaan ikään ehtinyt kirjailija kohtaa 15-vuotiaan energiaa täynnä olevan upean teinitytön. Ja mies on aivan myyty. Samoin tyttö. Asia jää pitkiksi ajoiksi, kunnes tytön ruumis löytyy miehen kotitalon läheltä. Alkaa totuuden selvitys, josta ei käänteitä ja yllätyksiä puutu. Vaikka tarina ensimetreillä voisi kummasti Lolita -tarinaa muistuttaa, siitä ollaan todella kaukana. Minisarja on erittäin hyvä ja näyttelijät erittäin hyviä (Quebertiä näyttelee Greyn anatomia -sarjassa itsensä tunnetuksi tehnyt Patrick Dempsey, 15-vuotiasta tyttöä norjalaistaustainen reilusti yli 20-vuotias malli).

Erään katselijan kirjoittamassa arvostelussa oltiin niin järkyttyneitä, kuinka himoavasti vanha äijä heti alussa katsoo teinityttöä. Niin, se on tv-sarja, luojan tähden. Ja kertoo vain siitä, kuinka hyvää työtä näyttelijät tekevät.
8/10, maistuu salami ja tuota 20-vuotiasta mallia maistaisi mielellään myös

C More, sarja: Cardinal
- Rikosdraama, jossa jokaisella kaudella käsitellään 6 jakson verran uutta kanadalaisessa pikkukaupungissa tapahtuvaa rikoskokonaisuutta. Sarja käynnistyy hitaasti ja nopeimmat lopettavat katsomisen liian aikaisin. Cardinalin jäykkyys ja tietynlainen tylsyyn on tärkeä osa koko sarjaa. Kanadalaisuudesta huolimatta näyttelijät ovat jenkkisarjoista tuttuja ja päteviä. Ja käsikirjoitus on erittäin pätevää; kausiin on keksitty aivan käsittämättömiä "sick bastardeita" roistoiksi.
8/10, maistuu savulohi

Viaplay, elokuva: Rambo - Last Blood
- "Viimeinen Rambo", ehkä. Rambon perheonni (!) häiriintyy ikävien tapahtumien seurauksena. Rambo on pitänyt pitkään itsensä aisoissa, joka päivä taistellut demoneitaan vastaan, mutta ikävät tapahtumat pakottavat Rambon päästämään demoninsa valloilleen ja tekemään sitä, mitä Rambo osaa parhaiten. Alun pohjustuksen jälkeen rytinää ja räimettä on tiedossa. Näyttävää meininkiä tajuttomalla väkivallalla rambomaiseen tyyliin. Rambo-leffojen katsojalle ihan pakkokatseltava leffa. Leffa olisi voinut kuitenkin olla puoli tuntia pidempi, syventää hahmoja ja harrastaa "hitaampaa ja pahempaa väkivaltaa".
7/10, ihan Ramboa

Viaplay, sarja: SEAL Team
- Kaikkien naisten ihannemies, vävy, poika, kummipoika ja salarakas, David Boreanaz (Buffy, Angel, Bones) vetää seal-tiimiä. Wäbäwäbää, ählämiä ja muuten vain pahaa kaveria kaatuu. Räiskettä riittää ja onpa mukana ollut oikeasti seal-kaveri tuomassa jotain järkeäkin sarjaan. Välillä myös treenataan tehtäviä niin, että jaksossa ei, kas kummaa, edes ammuta ketään. Yllättävän laadukasta tavaraa ja toimivia näyttelijöitä. Ja on miehillekin nähtävää. Ihana Alana Tal on Supernatural-ajoista vanhentunut ja on aivan ihastuttava aikuinen nainen. Kuten myös muutamat muut mukana itse toiminnassa olevat naiset. Eläinystäville kivana yksityiskohtana tiimissä on mukana koira. Kyseinen koira tosin näyttelee poikakoiraa, vaikka on naaras. Ja kyseinen koira on oikeasti poliisin huumekoira (!), vaikka seal-tiimissä touhuavaa sotilaskoiraa esittääkin. Sarjaan autenttisuutta ja syvyyttä tuovat eri maissa suoritettavat Seal-tehtävät ja osa kuvauksista onkin oikeasti tehty paikan päällä ja yksityiskohdat ovat siten kohdallaan, autojen rekisterikilvet ovat oikeilla maatunnuksilla ja katunimet, lentokenttäkyltit jne. ovat oikeita monen sarjan "ollaan mukamas ulkomailla" touhujen sijaan.
8/10, koska Lähi-Idässä porukkaa laitetaan sileäksi

05.09.2020 17:50:44
#384102 [+-] Piilota Suosittele

29.8.2020:

Viaplay, elokuva: Ford vs. Ferrari (Le Mans 66 - Täydellä Teholla)
- Mm. Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal tekevät loistavaa työtä rooleissaan. Ja kun tositapahtumiin pohjaava tarina, ohjaus, kuvat ja äänet kiertävät 7000 kierroksessa, bensa ja palanut kumi tuoksuu nenässä ja 2,5 tunnin elokuvaan uppoutuu syvälle.
Hieno elokuva autojen, autourheilun historian ja kilpa-autoilun fanittajille.
9/10 sillä varoituksella, että jos autot tai kilpa-autoilu eivät yhtään kiinnosta, elokuva hienosta tarinastaan huolimatta ei välttämättä silloin nappaa.

Netflix, sarja: Teenage Bounty Hunters
- Nimestä voi hyvin päätellä mitä on tulossa. Ja sarjan "tunnari" on yksi ärsyttävimmistä viime vuosina näkemistäni - tai tässä tapauksessa enemmänkin kuulemistani.
Sarjassa mukamas 16-vuotiaat kaksoissisarukset sattumien kautta päätyvät tekemään töitä palkkionmetsästäjälle ja kun näihin iltatöihin yhdistetään seksuaalisuuden löytäminen, suhteet, perhe-elämä ja kristillinen koulu, kommelluksia tulee riittämään.
Nuoret naiset näyttelevät erittäin hyvin ja osaavat tuoda sarjaan kauneuden lisäksi myös komediaa.
Anjelica Bette Fellini erityisesti on aivan superkaunis ja ihastuttava "sisartaan" kapinallisempana metallimusiikkityttönä. Kevyttä ja mukavaa viihdettä, mutta jos kohellus ja nuoret naiset eivät kiinnosta, tästä kannattaa pysyä sitten kaukana.
7/10

05.09.2020 20:03:24
#384160 [+-] Piilota Suosittele

5.9.2020:

Netflix, sarja: Good Girls
- Rahavaikeuksissa painivat tavalliset 3 perheenäitiä/kaverusta etsivät laskujen maksuun ratkaisua rikosten polulta.
Tie ei ole kuitenkaan helppo ja rikosten, valheiden, hyvitysten ja menetysten kierre on valmis.
Sarja on toiminut loistavasti useamman kauden ajan ja näyttelijät ovat rooleissaan loistavia, hahmot toimivat ja hauskoja ; yllättäviä tilanteita syntyy.
"Aikuisempaan ikään" ehtineet upeat naiset (Christina Hendricks, Mae Whitman) ovat ehdotonta vaimomateriaalia ulkoisesti, mutta roolihahmonsa.. eivät niinkään.
8/10

Netflix, sarja: Queen of the South
- Tarina meksikolaisen naisen matkasta kärsimysten kautta erilaisia haasteita ja ongelmia kokevaksi huumekuningattareksi.
Alice Braga tekee hurjan roolin Teresa Mendozana, jonka huumemuulipoikaystävä murhataan Meksikossa ja naisen on pakko paeta ja etsiä turvaa ja uusia mahdollisuuksia USA:n puolelta.
Teresan matka on täynnä ongelmia, mutta Teresa kuulee ääniä ja kannustusta "tulevalta itseltään", joka auttaa Teresaa jaksamaan huonoimmillakin hetkillä.
Erityisesti ensimmäisellä kaudella Teresa saa todella karua kyytiä kasvaen kiltistä rahanvaihtajasta huumeorganisaation osaksi.
Vaikka Teresa etenee ja saa onnistumisia, jokainen askel eteenpäin tuo uusia haasteita ja rajuja iskuja - niin fyysisesti kuin henkisestikin.
Sarja sisältää väkivaltaa tarvittavan määrän ja Braga todella panostaa Teresan rooliin.
Meksikolaiset konnat ja kaverit tuovat oman lisänsä sarjaan ja cabron ; pendejo -sanat tulevat kausien myötä tutuksi - kuten Poten "Teresita!" -huudahdus.
9/10 alkukaudet, myöhemmin 8/10

Netflix, sarja: Better than Us (venäläinen)
- Venäläinen sarja tulevaisuudesta, jossa ihmisen kaltaiset robotit ovat keskuudessamme.
Sarja on Netflixissä katseltavissa englanninkielisellä jälkiäänityksellä, mutta suosittelen todella katsomaan alkuperäisenä venäjänkielisenä sarjaa, koska tunnetta on moninkerroin enemmän silloin. Jälkiäänitys laimentaa tunteita ja tapahtumia.
Arisa, ihmisten kaltaisten robottien uusi prototyyppi, päätyy "lapsenvahdiksi" sattumien kautta perheeseen.
Arisa pystyy ohittamaan robottidirektiivit, jotka estävät ihmisten vahingoittamisen. Tästä syystä Arisaa jahdataan niin omistajiensa kuin poliisien toimesta nopeasti ja vauhtia ; vaarallisia tilanteita riittää.
Turpiinvetoa, väkivaltaa, robottimeininkiä ja muutama ovelasti mukaan laitettu vitsi pitää katsojansa katsomassa taas seuraavan jakson vaikka esimerkiksi vanha Suomesta Venäjälle uitettu kasari-Volvo tulevaisuuden maailmassa vähän pohdituttaakin (kannattaa katsoa Volvoa tarkkaan).
Paulina Andreeva Arisana on ihastuttava ja kaunis, joka ei missään tapauksessa vähennä mielenkiintoa miespuolisissa katsojissa. Naispuolisissa reaktio voi olla päinvastainen.
8/10 sci-fi- ja robotti-intoilijoille, 7/10 muille

Netflix, sarja: Rust Valley Restorers (tosi-tv)
- Ruosteisista romuista autojen laittamista kanadalaiseen rosoiseen redneck-malliin.
Tässä sarjassa ei olla todellakaan jenkkilässä. Ei olla kauniiden miesten siistillä korjaamolla. Eikä rahaa ole taskut täynnä koko ajan.
Tämä ei todellakaan ole Gas Monkey Garage ja korjaamon omistaja ei todellakaan ole Richard Rawlings.
Sarjassa ihmiset ovat likaisia, rähjäisiä ja persvaot vilkkuvat rohkeasti, kun kanadalaiset punaniskat laittavat autoja.
Rahanpuutetta, rähjäämistä, vittuilua, roiseja vitsejä - ja ystävyyttä, yhteisöllisyyttä, tunteita ja kovaa työtä.
Selkeästi oma suosikkini autojen korjaamissarjoista ja suurin syy on juuri rosoisuudessa ja siinä, että ihmiset tai työ eivät ole kiiltokuvaa eikä toisaalta Gas Monkeyn tapaan esiinnytä samaan tapaan yli.
Valitettavasti kausi 2 jää aivan tyngäksi eikä myöskään kausi 3 pääse ensimmäisen kauden tasolle.
8/10, ei suositella missään tapauksessa ilmasto- tai luontointoilijoille, koska niin paljon tyypit koheltavat nesteitä autoista pitkin lattioita, mäkiä ja mantuja.

Viaplay, elokuva: Terminator - Dark Fate
- Tätä voisi hyvällä syyllä sanoa meksikolaiseksi terminaattoriksi. Samaan tapaan kuin uusin Rambo oli täynnä meksikolaisia näyttelijöitä ja tapahtumai Meksikossa, niin on myös uusin Terminaattori.
Natalia Reyes näyttelee Dania, joka on tällä kertaa tulevaisuudesta lähetettävän terminaattorin kohteena ja likvidoitavana, jotta roboilla/tekoälyllä elämä olisi vastarinnattomampaa tulevaisuudessa.
Mackenzie Davis näyttelee Gracea, joka vanhaan tuttuun malliin tulee tulevaisuudesta suojelemaan Dania.
Matkan varrella kyytiin hyppää Linda Hamilton ja myös ikinuori Arnold Schwarzenegger.
Elokuvassa siis tosiaan ovat mukana näyttelemässä alkuperäisen terminaattorin päähahmot.
Vaikka Meksikolaisesta meiningistä tulee "halpuutustunne", elokuva toteutuksineen, rooleineen ja näyttelijöineen on hyvin tehty ja toimii.
Siis paljon paremmin kuin moni aiempi terminaattori. Ei tässä tietenkään olla legendaaristen ykkösen tai kakkosen tasolla, mutta tämän katsoo kuitenkin mielellään.
7/10 erityisesti terminaattorisaagan tuntevalle

20.09.2020 16:34:50
#390591 [+-] Piilota Suosittele

20.9.2020 "Black Special Edition I"

Koska suoratoistopalveluissa on nykyään erikseen kategorioita "mustille"
ja mustista päänäyttelijöistä, täräytetään nyt sitten arvostelupläjäys mustista leffoista ja sarjoista.

Viaplay, elokuva: Piiat (The Help)
- Ollaan 60-luvun alun Mississipissä, jossa tummaihoiset naiset toimivat piikoina/palvelijoina rikkaiden valkoisten perheille.
Paikalle tärähtää Mississipistä kotoisin oleva Skeeter (Emma Stone), joka on ollut isoossa mualimassa opiskelemassa ja nyt ihmettelee, kuinka huonosti tummaihoisia piikoja monet kohtelevat.
Skeeter alkaa haastattelemaan piikoja ja keräämään tekstejä/kirjaa piikojen kokemuksista ja tarinoista.
Koska kyseessä on piikojen elämä ja toimeentulo eikä näistä asioista parane 60-luvun Mississipissä puhua, Skeeterillä on haasteita matkassa saada haastatteluja ja tarinoita löytymään.
Elokuva on erittäin lämminhenkinen ja huumoria täynnä. Mustien naisten kohtelu ei ole niin pahaa, kuin tuolloin varmasti monessa paikassa on ollut.
Elokuvan siksi katsoo mielellään kannustaen mustia naisia avautumaan ja löytämään myös parempia valkoisia perheitä.
8/10, Celia Footeen rakastuu

Viaplay, elokuva: Detroit
- Ollaan jälleen 60-luvulla, mutta loppupuolella - ja Detroitissa. Poliisit ja mustat ottavat yhteen rajusti ja mellakat nousevat.
Kas kummaa, yli 50 vuotta myöhemmin olemme aivan samanlaisessa tilanteessa, jossa poliisit kohtaavat mieletöntä väkivaltaa kaduilla mustien toimesta ja sitten vastaavat mielettömällä väkivallalla ja myös ylilyönneillä takaisin.
Elokuvaa pohjustetaan tiettyjen valkoisten poliisien yliampuvilla toimilla mielenosoituksissa.
Nämä samat valkoiset poliisit ovat hetken päästä eräällä hotellilla, jonka tapahtumiin elokuva keskittyy.
Tapahtumissa mukana on joukko enemmän tai vähemmän viattomia ja enemmän tai vähemmän hölmöjä mustia ja myös rauhallinen tummaihoinen vartija, joka yrittää hillitä muutaman poliisin mielipuolista touhua.
Pääpahis, valkoinen nuori poliisi, on ulkonäköäänkin myöten niin roiston ja pahan jätkän oloinen, että hänelle ei tippaakaan sympatiaa katsojalta heru.
Elokuvan tapahtumat pitävät tiiviisti otteessaan ja näin vuonna 2020 on erittäin ajankohtainen jälleen.
Itse odotin huonompaa laatua, kuin elokuva lopulta oli. Näyttelijät tekevät erittäin hyvät suoritukset ja käsikirjoitus ; ohjaus toimii hyvin.
Vaikka näillä mellakoilla on todella suuri ero 2020-luvun tilanteeseen, jokaiselle mellakoita ihmettelevälle (puolesta tai vastaan) tekee hyvää katsoa tämä elokuva.
7/10 tavalliselle henkilölle ja mitä oikeutetumpana BLM-mielenosoituksia pitää, sitä korkeampi arvosana

Netflix, elokuva: Da 5 Bloods
- Spike Lee tunnetaan tummaihoisista kertovista leffoistaan. Spike Leen leffat ovat yleensä kuitenkin objektiivisia ja kertovat tarinaa ilman osoittavia sormia tai vihaa valkoisia kohtaan.
Tästä syystä itse pidän monesta Spike Leen elokuvasta. Da 5 Bloods on yksi näistä, vaikka ei aivan kärkipäähän menekään.
Viimeisinä vuosina Spike on löytänyt Suomen omasta kultapojusta, Jasper Pääkkösestä, vakiovalkoisen leffoihinsa ja vähintään pieni rooli on pitänyt Jasperille järjestää.
Da 5 Bloodsissa Jasperilla on siten jälleen rooli ja Jasperin rooli on elokuvassa suomalainen Seppo.
Ja Seppo pääsee elokuvassa suomeksi tilittämään, kiroilemaan ja suoraan sanoen vittuilemaan amerikkalaisuudesta. Aivan mahtavaa.

Da 5 Bloods kertoo neljästä tummaihoisesta vanhoja päiviään viettävästä Vietnam-veteraanista, jotka lähtevät etsimään sodassa kaatuneen komentajansa ruumista.
Niin, ja samalla tietysti kulta-aarretta, joka jäi sodassa piiloon komentajan ruumiin kanssa.
Räiskettä ja väkivaltaa lopulta riittää "nykypäivässä" kuten myös "takautumissa", kun veteraanit muistelevat sodan päiviä toimiessaan All Black Squadina "valkoisten sodassa".
Takautumissa häiritsee se, että niissä vanhat patut näkevät itsensä nykypäivän ulkonäössään ja iässään eli takautumissa ei käytetä nuorempia kavereita/toisia näyttelijöitä. Hieno idea ja kikka, jotkut varmasti pitävät, itseäni tämä ärsytti, kun tuli vain enemmänkin "halpa ratkaisu" -tunne.
Yhtä kaikki, elokuva on hyvä ja Ylellä jossain vaiheessa kohkattiin, että vuoden tärkein ja hienoin elokuva.
En allekirjoita Ylen lausuntoa, mutta silti katsoin elokuvan mielelläni - odotukseni olivat Ylen kohkauksen vuoksi matalat, mutta Spiken vuoksi toisaalta korkeat.
7/10, takautumiin toiset näyttelijät laittamalla olisi 8/10

Netflix, elokuva: BlacKkKlansman
- Spike Leen Da 5 Bloodsia edellinen täyspitkä elokuva. Ja se parempi.
Elokuva kertoo Ron Stallworthista, mustasta poliisista, joka soluttautuu 70-luvun alussa Ku Klux Klaniin ja pääsee peliliikkeillä pikkukylän KKK:sta eteenpäin.
Toki tässä tarvitaan juutalaista valkoista paria ja apua poliisilaitokselta.
Ja hei, hullulta kuulostavasta lähtökohdasta huolimatta elokuva pohjautuu tositapahtumiin.
Leffa on täynnä tapahtumia, kommelluksia, mustia aktivisteja ja valkoisia punaniskoja. Elokuva pitää otteessaan alusta loppuun.
Näyttelijävalinnat ovat erittäin hyviä (niin, Jasper Pääkkönen tekee ison roolin valkoisena punaniska-jenkkinä) ja Stallworthia näyttelevä JD Washington saa hahmosta irti komediaakin.
Enempää ei parane kertoa, ettei paljasta tapahtumia ja yllätyksiä, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva. Spike ei tässä leffassa petä.
8/10

HBO, sarja: Insecure
- Omasta verkkosarjastaan Awkward Black Girl alun perin tunnetuksi tullut Issa päätti vuonna 2016 tehdä oman sarjan, joka kertoo Issa Dee -nimisen päähenkilön tarinaa. Tarinaan liittyvät Issan entiset, nykyiset ja tulevat poikaystävät ja tyttökavereiden joukko.
Sarjassa on tiettyä yhteneväisyyttä "valkoisten seurapiirikorppujen" sarjaan eli Sex in the Cityyn.
Mutta Insecuressa henkilöt ovatkin sitten tummaihoisia ja erityisesti Issa taistelee jatkuvasti jollain tavalla taloudellisten ongelmiensa kanssa. Ja muiden ongelmiensa.
Vaikka sarjassa eniten ja erityisetsi Issa Deetä seurataankin, häntä mielenkiintoisempi hahmo on BFF Molly (Yvonne Orji), joka on ihastuttava asianajajanainen.
Mollyn hahmon suuret eleet ja puhetyyli tekevät hänestä kiinnostavimman hahmon sarjassa. Yvonne Orjin upea vartalo on kyllä yksi tärkeä osatekijä hahmon kiinnostavuudessa.
Insecure on ihan mukavaa kevyttä katsottavaa, mutta Issa Raetta on kritisoitu monesti rasistiseksi ja valkoisia syrjiväksi/vihaavaksi.
Valitettavasti tämä välillä myös Insecuressa tulee esille - tai itse asiassa kaikki muut paitsi tummaihoiset ovat pahoja eli myös aasialaiset saavat dissausta.
Sarja kuitenkin (erityisesti) tummaihoisten naisten räävittömällä tyylillä ja tempauksilla pitää koukussaan. Mollyn lisäksi Issan muissa kavereissa on (mm. Kelli) hauskoja ja hyviä hahmoja.
Lisäksi sarjassa ajoittain näkee kauniita naisvartaloita vähissä vaatteissa ja useasti myös rinnat ovat paljaana esillä. Sukupuolista tasa-arvoa sarjasta löytyy ja siksi naiskatsojia varmasti houkuttavat useat vähävaatteiset timmit miesvartalot.
7/10 aina silloin, kun ei dissata jotain muuta kuin tummaihoisia

16.10.2020 23:22:22 | 23:23:50
#399620 [+-] Piilota Suosittele

16.10.2020 "Black Special Edition II":

Netflix, sarja: #BlackAF
------------------------
- Nopeasti voisi sarjan nimen vaihtaa muotoon #TrashAF
Kenya Barris valittaa mustana olemisen vaikeudesta. Sarjan luojana, yllätys yllätys, mustista kertovista sarjoistaan tunnettu Kenya Barris.
Sarjan päänäyttelijänä Kenya Barris. Sarjassa Kenya Barris esittää, yllätys yllätys, Kenya Barrisia.
Sarja jaksonimiensäkin pohjalta keskittyy valittamaan, kuinka mustia sorretaan. Ja siitä, kuinka rikkaita mustia erityisesti sorretaan, koska heitä ei ymmärretä.
Korostaakseen asiaa, sarjassa ollaan rasistisia valkoisia kohtaan ja Kenyan assistenttina on valkoinen mies, jota Kenya pompottaa.

Sarjan ideana on kertoa Kenyan mustasta perheestä. Kenya on menestynyt tuottaja ja käsikirjoittaja, joten rahaa riittää.
Perheessä on paljon lapsia, jotka ovat kaikki jollain tavalla hieman erikoisia ja tällä pyritään tuomaan sarjaan huumoria.
Ja Kenyan kanssa jatkuvasti kahnaava ennen "lapsivankilaa" asianajajana toiminut vaimo (kaunis, eikä kovinkaan tummalta näyttävä, Rashida Jones).
Kenyalla on jatkuvasti kaunaa ja kipuilua valkoisia kohtaan. Erityisesti, koska häntä ja hänen perhettään ei hänen mielestään mustana hyväksytä eikä ymmärretä.

Välillä sarja muistuttaa mustien Modernia Perhettä (mutta tylsänä versiona). Välillä sarja vain keskittyy Kenyan valitukseen.
Mutta aina välillä Kenyan toiminnasta omilla aivoilla sarjaa katsova näkee, että homma vedetään tahallaan yli.
Kenyan touhusta näkyy välillä hyviä pilkahduksia itseironiasta ja hän heittäytyy rooliinsa tekemällä itsestään omalla nimellään sarjassa erittäin ärsyttävän mulkun.
Tuota tosin monet eivät tule huomaamaan. Siksi mustat ylistävät sarjaa niin paljon kuin ehtivät. 10/10, nerokasta. Sitten taas valkoiset sanovat, että hirveätä sontaa ja rasismia valkoisia kohtaan 1/10.
Ilman Kenyan heittäytymistä, olemista täysi mulkku ja pilkahduksia itseironiasta itsekin toteaisin, että todella huono sarja 2/10.
Mutta erityisesti jakso, jossa Kenya "sarjaa tekevän tyttärensä kanssa" arvostelee näkemäänsä mustien elokuvaa, herättää.
Kyseisessä jaksossa sanotaan, että mustien elokuvat/sarjat saavat paremmat pisteet, koska ne ovat mustien tekemiä. Niille pitää antaa paremmat pisteet, koska mustia pitää kehua ja jos niin ei tee, on rasisti ja paha ihminen.
Kyseisessä jaksossa Kenya päätyy kritisoimaan kyseistä elokuvaa ja sanoo sitä huonoksi/mitäänsanomattomaksi (tästä myös yhtymät #TrashAF nimimuutokseeni).
Tässä Kenya on harvinaisen oikeassa, mustien elokuvat/sarjat saavat paremmat pisteet, koska mustia. Tämä näkyy myös #BlackAF:n arvioissa, tosin tämä ironia menee monelta ohi.
Valitettavasti vain Kenya ei ole saanut sarjasta hyvää tai kiinnostavaa, vaan se jää pienistä välähdyksistään huolimatta todella huonoksi.
Siitäkin huolimatta, että "vaimo" sekä myös "kaksi vanhinta tytärtä" ovat erittäin kauniita ja seksikkäitä.
4/10, katso Modernia Perhettä, jos haluat perhekomediaa. Tai Weedsiä, jos haluat aikuisempaa perhekomediaa ja toimintaa.

HBO, sarja: Power
-----------------
- Katurikos- ja huumepiireissä Ghost-nimellä tunnettu tummaihoinen James St. Patrick on noussut kadulta yökerhoa pyörittäväksi menestyjäksi.
Yksi jos toinenkin projekti pitää Jamesia kiinni alamaailmassa ja Ghost luottojenginsä kanssa murhaa, tappaa, diilaa ja pahoinpitelee porukkaa kuin kunnon kova kivinaama vain voi tehdä.
Kun kuvaan astuu femme fatale lain toiselta puolelta ollen samalla Ghostin nuoruuden ihastus, alkaa ongelmia syntyä.
Tässä vaiheessa pitää korostaa, että kuuma lattari Lela Loren näyttelee kyseistä femme fatalea eikä alkukausilla ujostele näyttää herkkujaan. All in, sanoi Lela ja sitten näkyy.
Liiaksi ei voi korostaa myöskään rouva St. Patrickia, Naturi Naughtonia. Naturi on upeimpia tummaihoisia naisia, joita viime vuosina televisiossa on nähty.
Sarjassa on loistava näyttelijäkaarti, jota ei pysty edes 50cent pilaamaan, vaikka tuottajan pitikin saada rooli sarjasta itselleen.
Omari ("Ghost") Patrickin, Lelan ja Naturin lisäksi erityisesti joka sarjan roisto, Joseph Sikora, tekee superloistavaa työtä Ghostin (valkoihoisena!) väkivaltaisena ja impulsiivisena parhaana kaverina, joka on ollut tuki Ghostin selän takana lapsuudesta asti.
9/10 alkukaudet, 8/10 myöhemmät (tällä hetkellä 6 kautta)

HBO (ja Viaplay), sarja: Snowfall
---------------------------------
- Eletään villiä 80-lukua, kun CIA saa päähänsä alkaa rahoittamaan Nicaraguan contra-sissejä kokaiinituloilla.
Nuori Franklin Saint koittaa saada rahaa taskuun myymällä vähän pilveä, huomaten pian pelaavansa isommassa liigassa.
Franklin ei ole ensimmäinen, joka keksii tehdä kokaiinista crackia, mutta Franklin esitetään sarjassa ensimmäisenä, joka keksii tehdä sillä bisnestä.
Franklin on kulmien huumepiireissä poikkeus: Supernuori, superpäättäväinen, superfiksu - eikä käytä huumeitä. Eikä myöskään salli lähipiirilleen "kiven" tai muiden kovien aineiden käyttöä.
Sarja on erittäin mielenkiintoinen ja erittäin koukuttava. Karun 80-luvun nuoresta huumemiehestä ei voi olla pitämättä, vaikka Franklin välillä mulkku ja tunnevammainen onkin.
Franklinin lisäksi sarja seuraa CIA:n edustajan välillä naurettavaakin touhua, paikallispoliisien ja DEA:n suunnalta tapahtuvaa kuumotusta ja Franklinin lisäksi myös Franklinin lähipiirin mielenkiintoisia henkilöitä.
Kuten arvata saattaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita on tiedossa ja huumeiden käyttöä riittää. Huumeiden käyttö esitetään koukuttavana ja mahtavana - mutta seuraukset ja jälkivaikutukset karuina ja surullisina.
9/10, pitää lujasti otteessaan ainakin ensimmäiset kolme HBO Nordicilla nähtävissä olevaa kautta. Viaplaylle sarja tuli myöhemmin, joten nähtävänä on vähemmän kausia.

Netflix, sarja: Sneakerheads
----------------------------
- Yo dawg, herez sum idea! Evrybodyz laikz snikaz, aight?! We do sum niggashit wit a nigga dat buyz snikaz! Gr8 idea dawg, do it!
Ja niin sai alkunsa Netflixin Sneakerheads -sarja. Sarja kertoo aikuisikään ehtineestä perheellisestä mieslapsesta, joka nuorena osti ja diilasi sneakereita.
Jep, haisevia helvekon lenkkareita. Ja haaveili omasta lenkkarikaupasta.
Kun kulmille lenkkarikauppaan tulee uusi malli lenkkareista, jotka lenkkarikiimainen mies haluaa, niin mieshän lähtee niitä jonottelemaan.
Paikalle sattuu blast from the past, lenkkarikaupasta haaveillut kumppani, joka edelleen vain hustlaa ja heittää legendaa lenkkareista, niin johan "aikuinen" perheellinen mies menee sekaisin ja mopo lähtee käsistä.
Sitten alkaa touhu ja kohnotus, jossa on jokunen valkoinen ja lattarikin mukana.
Aivan upea Jearnest Corchado on nostettava esille, koska ne kasvot ja vartalo ovat ainoa syy katsella sarjaa.
Pojat ja tytöt, tämä sarja ei ole meille tarkoitettu. Hyvästä yrityksestä ja Jearnestista sentään vähän pisteitä.
4/10, tätä voi suositella vain sneakerheadseille

HBO, sarja: Lovecraft Country
-----------------------------
- Mustien Twin Peaks, American Horror Story, Alien, Bodysnatchers ja mikälie kokkaus samassa. Sarja, josta toivoo paljon, mutta lopputulos on joka paikkaan syöksyileviä sekopäisiä ruumiinpaloja.
Sarja lähtee liikkeelle 50-luvun USA:sta, jossa mustien tilanne ei ole sitä, mitä se on tänä päivänä.
Atticus Freemanin isä on kadonnut ja hän lähtee setänsä ja paikalle sopivasti tupsahtavan upean Letitian (I'm Letitia Fucking Jones!) kanssa isukkia etsimään.
Ensimmäinen jakso on leppoisaa 50-luvun kuvausta ja mustia uhkaavaa kuvastoa pahoine poliiseineen. Sitten alkaa rytistä ja tapahtua.
Tänä päivänä kehnohkot CGI-grafiikat hyökkäävät ruutuun ja on örvelöä ja irtojäseniä, kuten jo sarjan nimi asiaa tunteville jo vihjaa.
Ensimmäisen jakson hämmennyksestä mennään parempaan kakkosjaksoon ja odotukset nousevat. Sitten valitettavasti käsikirjoittajilta pakka leviää ja aletaan vain heittelemään asioita, ihmisiä ja tapahtumia esille.
Kehnohkot CGI-grafiikat pysyvät kuvastossa ja vihaa valkoisia kohtaan aletaan myös viljelemään ohjelmassa. Osin tähän on 50-luvun kuvauksena oikeuskin, mutta koska sarjan kohdeyleisö tuntuu olevan tummaihoiset ja valkoiset SJW:t, näitä asioita alleviivataan liikaakin.
Päänäyttelijä (Atticus) Jonathan Majors on kehno roolissaan. Hänen isäänsä näyttelevä menestynyt Michael Williams vielä kehnompi.
Sarjan merkittävimmiksi hahmoiksi ja näyttelijöiksi nousevat naiset Jurnee (Letitia) Smollett ja Abbey Lee. Vaalea Abbey on tyrmäävä ja erikoinen, roolissaan mahtava.
Tummaihoinen uhkea ja upeavartaloinen Jurnee on upea ja ihastuttava näky ja roolissaan hyvin eläytynyt ja saa ilmeillään ; tyylillään välillä aikaan myös naurua.
Sarjan lähtöidea on ihan ok, kaikki merkittäviä rooleja näyttelevät naisnäyttelijät erittäin hyviä, mutta erityisesti sakkaava käsikirjoitus kuoppaa sarjan.
Kuten ylempänä #BlackAF -arvion yhteydessä tuli mainittua, tummaihoisten sarjat saavat yleisesti ylimääräisiä pisteitä ja IMDB:ssäkin huomaa, että tämän sarjan pisteet ovat aivan liian korkeat.
Toki, kun on kaksi ensimmäistä jaksoa katsonut, katsoo kauden loppuunkin ihan mielenkiinnosta ja Jurneen ; Abbeyn vuoksi.
6/10, sarjalta ei kannata odottaa liikaa eikä toivoa Lovecraft-teemalta myöskään liikaa

18.10.2020 13:55:11 | 13:57:56
#400149 [+-] Piilota Suosittele

>>399620
Onko mitään syytä miksi keskityt mustiin ameri-trash sarjoihin?

Hyvää kauhuelokuvaa suositellakseni. "Get Out" löytyy netflixistä jos on vpn.

18.10.2020 22:53:01 | 22:53:49
#400320 [+-] Piilota Suosittele

>>400149
Ei varsinaista syytä. Tuli vain ryhmiteltyä nyt useampi tuohon ja muistettua jo hetki sitten katsottuja. Esimerkiksi Powerin tuoreimman jakson katsomisesta on jo pidempi aika. Snowfallia katsonut jo siitä asti, kun eka kausi tuli mukaan, mutta viimeisin HBO:lla ollut jakso tuli katsottua tällä viikolla.

Seuraavaksi voi ehkäpä olla tulossa Swedish Special. Ja siinä mukana ainakin Box21, Kalifaatti, Nuori Wallander (josta Ruotsi on tosin kaukana)...

14.11.2020 15:01:59
#409536 [+-] Piilota Suosittele

Huom. Alla esillä olevista ohjelmista useat ovat katseltavissa monestakin suoratoistopalvelusta. Alla mainittu vain suoratoisto, josta itse olen ohjelman katsonut.

07.11.2020 "Sweden vs. Denmark Special Edition I":

Netflix, sarja: Kalifaatti (Kalifat, 2020, Ruotsi)
------------------------
- Nyt on rohkeata tavaraa Ruotsista. Netflix-tuotantona on uskallettu lähteä erittäin poikkeuksellisesti tekemään sarjaa, jossa kerrotaan ruotsissa olevista islamisteista/jihadisteista. Näistä asioista Ruotsi ei tahdo puhua, vaan näistä vaietaan.
Koska kyse on Ruotsille aroista aiheista, näitä asioita lievitetään sillä, että myös "hyviksien puolella" sarjassa nähdään useita maahanmuuttajataustaisia näyttelijöitä/rooleja.
Tämä on toisaalta myös avainelementti sille, että sarja on täysin uskottava ja realistinen Ruotsin väestötilanteen tuntien.
Toisaalta tällä tavalla myös muistutetaan siitä, että asiat eivät ole täysin mustavalkoisia eikä sarja ole maahanmuuttovastaisen päiväuni.

Sarja lähtee liikkeelle siitä, että nuori kapinallinen ja hieman huonoon valoon joutunut poliisi (Fatima) saa vihjeitä siitä, että islamistit suunnittelevat terroritekoa Ruotsissa/Ruotsin maaperällä ja että asiaan liittyy ruotsalaisia, jotka ovat lähteneet Syyriaan kalifaattiin.
Fatimaa näyttelee ihastuttava, hurja ja voimakas Aliette Opheim, joka toimii omapäisesti, salassa, ampuu ensin ja kysyy sitten.
Lisäksi Fatiman "kotiasiat" ovat niin ja näin ja pössyttely ; varattu mies maistuu hyvältä.

Syyrian puolella taasen on Pervin, joka miehensä kanssa lähti Ruotsista kalifaattiin taistelemaan vääräuskoisia vastaan.
Pervin (superihastuttava Gizem Erdogan) ei kuitenkaan jaa täysin kalifaatin tai miehensä mielipiteitä ja onkin yhteydessä Fatimaan ja paljastaa terrorismiaikeita.

Kotipesässä kaikki hyvin? Ei. Ruotsalainen lintukoto on myös jo järkkynyt ja Syyriaan lähteneiden lisäksi tietysti islamisteja on Ruotsin maaperällä.
Löytyy näennäisesti roistompaa kaveria, vaivihkaa toimivaa käännyttäjää ja hyväuskoisia nuoria, jotka oireilevat vihaa Ruotsia ja yhteiskuntaa vastaan ottaen helposti vastaan ajatuksen pyhästä sodasta.

Yksi näistä nuorista on Sulle (niin hotti Nora Rios, että television jäähdytyksestä on syytä huolehtia), joka vahvoine mielipiteineen pääsee värvääjän tutkaan nopeasti.
Tähän kun yhdistetään Sullen viha ja kiukku Ruotsin yhteiskuntaa vastaan, jota integroituneet maahanmuuttajavanhemmat eivät ymmärrä eivätkä sulata, ongelmia alkaa tulla.

Vaikka alkuasetelma selviää heti ensimmäisestä jaksosta, kuten myös edellä olevat kerrotut asiat, yllätyksiä ja vauhtia riittää ja asiat eivät ole niin mustavalkoisia.
Sarja on erittäin, erittäin otteessaan pitävä ja hyvä. Ja kuten jo sanottu, poikkeuksellisesta rohkeudesta 10+.
9/10, pitää otteessaan ja on täysin realistinen fiktio


Netflix, sarja: Nuori Wallander (Young Wallander, 2020, UK)
------------------------
- Wallander Ruotsista, check. Ruotsalainen, useammastakin sarjasta tuttu, Adam Pålsson päähenkilönä, check. Ruotsalaiset poliisiautot, check...
Mutta hetkinen, kaikki puhuvat englantia. Adamia lukuunottamatta kaikkien englanti on aivan natiivilta kuulostavaa. Ja eiväthän nämä kuvauspaikatkaan näytä aina Ruotsilta.
Jep, kyseessä on brittiläinen sarja Wallanderista, joka on kuvattu Vilnassa, Liettuassa. Näyttelijät ovat Pålssonia lukuunottamatta brittejä. Meitä on huijattu.
Mutta huijaus on hyvä, laadukkaasti tehty ja samoin on sarjakin. Kunhan ei lähde miettimään sitä, että nuori Wallander liikkuu "tässä päivässä" eikä vuosikymmenissä, joihin nuoren Wallanderin mieltäisimme.

Elokuvista tuttu Wallanderin yksinäisyys, synkkyys ja outous ovat läsnä myös sarjassa. Wallander on oman hämärän tiensä yksinäinen kulkija.
Sarja lähtee liikkeelle Wallanderin omasta laitakaupungin köyhemmästä ja maahanmuuttajalähiöstä. Lähiössä tapahtuu yllättävästi ikäviä, jota univormussa kulkeva "rivipoliisi-Wallander" päätyy tutkimaan.
Pian Wallander otetaankin mukaan tutkijaporukkaan ohittaen vanhemman työparinsa. Tutkijana tietysti Wallander on elementissään.

Sarjassa on paljon synkkää kuvastoa, terrorismia/järjestäytynyttä rikollisuutta, maahanmuuttoa/pakolaisuutta. Sarja käsittelee tätä osittain neutraalisti, osittain silkkihansikkain.
Sarja tarjoaa useammankin yllätyksen matkallaan ja onnistuu pitämään otteessaan. Synkkyys, pimeys ja jopa likaisuus pysyy loppuun asti ja kauden viimeisen jakson jälkeen tätä jää odottamaan lisää.
7/10, hyvin tehtyä rikosdraamaa


Viaplay, sarja: Ennen Kuolemaa (Innan Vi Dör, 2017-2019, Ruotsi)
------------------------
- Innan Vi Dör on Adam Pålssonin ponnahduslauta ennen Wallanderiksi hyppäämistä. Adam, tuo kaikkien naisten unelmavävy, salarakas ja makuukammarin notkea ruotsalainen kettu.
Edellisen tekstin ymmärtää viimeistään kakkoskauden jälkeen.

Mutta itse sarjaan. Mukana on maahanmuuttajataustainen rikollisperhe, huumeita, murhia, moottoripyöräjengejä, rehellisiä ja vähemmän rehellisiä poliiseja ja poliisin pikkurikollinen poika.
Kun on näin perinteiset ruotsalaiset ainekset kerätty kasaan, on pakko jo syntyä automaattisesti kunnon maistuva Ikean lihapulla-annos.

Mutta eikös mitä, pippurikastikkeet ja puolukatkin piti tuoda mukaan annokseen, joten Antti Reini ja Maria Sid Suomesta piti ottaa mukaan näyttelemään roistoja. Ja roistojahan suomalaiset tietysti osaavat näytellä.
Ja jotta varmasti ainakin suomalaisiin sarja uppoaisi, laitetaan parille roolihahmolle vielä suomalaiset nimetkin (mm. toisen moottoripyöräjengin pomo), niin johan Suomessa kiinnostaa.

Ja niinhän sarja kiinnostikin. Päinvastoin kuin suomalaisissa sarjoissa, puheesta saa selvän. Ei ole muminaa eikä myöskään räikeää liiallista ylinäyttelyä.

Sarja lähtee liikkeelle Hannan, talousrikospoliisin ja Svenin, järjestäytyneen rikollisuuden poliisin tutkijan, yhdessä vietetyn yön jälkeisestä aamusta.
Sven lähtee aiemmin liikkeelle ja Hannan matkatessa poliisiasemalle Peugeotissaan, Hanna juttelee Svenin kanssa hempeitä, kunnes puhelu yhtäkkiä katkeaa.
Vähitellen selviää, että Sven on kadonnut ja todennäköisesti kaapattu. Alkaa Svenin etsintä, kaappaamisen syyn selvitys ja tietysti rikollisten metsästys.
Järjestäytyneen rikollisuuden Ruotsissa, jossa kuka tahansa voi poliisilaitokselta olla rikollisten palkkalistoilla, asiat eivät etene nopeasti eivätkä avoimesti.

Toinen kausi lähtee latteampana liikkeelle kuin ensimmäinen. Toisaalta toinen kausi tuntuu ensin turhalta ja ykköskautta pilaavalta, mutta toisaalta Antti Reinin touhuja katselee mielellään ja viihteen laatu muutenkin on ihan ok kohdallaan.
Ihastuttavaa Sandra Redlaffia (rikollisperheen viattomin, Blanka) katselee mielellään ja samoin kakkoskauden pelottavinta (ja samalla hoteinta) hahmoa, maahanmuuttajatyttöä puukkoineen.
Sarja tarjoaa aika perinteistä rikosdraamaa ennalta arvattavuuksineen, mutta jokusia yllätyksiä löytyy - ja sitten on jokunen turhalta ja teennäiseltäkin tuntuva yllätys.
Yhtä kaikki, hyvää rikosdraamaa, etenkin ensimmäinen kausi.
7/10, ja pelkälle ensimmäiselle kaudelle 8/10


Viaplay, sarja: Box 21 (2020, Ruotsi [Roslund Hellström: Box 21])
------------------------
- Köyhistä itäisemmän Euroopan maista on rikkaampiin Euroopan maihin tuotu ja tullut nuoria naisia paremman elämän toivossa. Heistä monelle on luvattu hienoa elämää ja hyvää työtä, mutta totuus onkin ollut karu.
Tämä sarja kertoo romanialaisesta Lidiasta (superihana Ioana Ilinca Neacsu), jonka paikallinen avo-Bemarilla ja rahoillaan keimaileva auervaara huijaa lähtemään mukaansa Ruotsiin.
Ylellinen matkustus, shampanjan juonti, muotivaatteet ja Ruotsissa oleva työ muuttuukin nyrkiniskuiksi, väkisinmakaamiseksi ja prostituutioksi.
Tyttöjä tulee, tyttöjä menee, pahoja miehiä tulee, pahoja miehiä menee ja Lidia yrittää pyristellä vastaan ottaen lisää niin henkisiä kuin fyysisiä iskuja.
Näissä sarjoissa on jotain synkkää, ikävää, mutta tirkisteltävää. Olen pitänyt vastaavista ohjelmista (Lilja 4 Ever, elokuva, 9/10; Matroesjka's - Tyttökauppiaat, sarja, 10/10) ennenkin, joten subjektiivisuuteni voi nostaa arviota ansiottomasti yhdellä.

Sarjan alku onkin vahva ja hyvä; Lidian tilannetta katsoo naulittuna ruudun ääreen. Sitten mukaan astuvat poliisit, joista kauniimman sukupuolen edustajaa, Marianaa, näyttelee suomalainen Mimosa Willamo.
Mimosa on roolissaan ihan ok, joskin roolina on hienoinen seinäruusu. Leonart Terfelt näyttelee Ewertiä, arveluttavaa ja synkkää poliisia, joka kiinnostuu Lidian kohtalosta/tilanteesta ja pyrkii auttamaan Lidiaa.
Ewertin roolista valitettavasti on tehty sellainen, että Ewert vaikuttaa suoraan sanoen tyhmältä epäonnistujalta, joka härvää mitä sattuu.
Poliisien rooleihin olisikin pitänyt panostaa paljon enemmän sarjassa. Tyttöjen ja rikollisten rooleihin on sen sijaan panostettu enemmän. Erityisesti Lidia ja "auervaara" ovat kiinnostavia hahmoja ja näyttelijät hyviä.
Mukaan on toki saatu muutamia yllätyksiäkin ja sarjaa katsoessa huomaa nopeasti tsemppaavansa Lidian puolesta. Sarja menee välillä tunteisiin, mutta Ewertin härväys kyllä sitten pian taas tipauttaa alas tunteiden vuoristoradalta.
Arvosanan antaminen on haastavaa, koska toisaalta ollaan 8:ssa aiheen, alun ja Lidian vuoksi. Toisaalta Ewertin (ja poliisin touhu muutenkin) on 6:n tasoa - toisaalta se on realistista Ruotsin poliisin tasoa ja toimintaa.
Päädyin silti ihanan Ioanan (ja muiden romanialaisten kauniiden nuorten naisten) vuoksi antamaan arvosanaksi 8, mutta jos Lidian tai "auervaaran" katselu ei ole katselussa itselle se juttu, kannattaa arvosanasta ottaa 1 numero pois.
8/10, Lidia naulitsee ruudun ääreen


Netflix, sarja: Quicksand - Suurin Kaikista (2019, Ruotsi)
------------------------
- Koulussa tapahtuneen massamurhan jäljiltä luokka on hiljainen ja ruumiita täynnä. Huoneesta löytyy vahingoittumaton oppilas, Maja (Hanna Ardehn), jota syytetään tapahtuneesta.
Maja päätyy oikeuteen syytettynä ja alkaa tapahtumien läpikäynti. Tapahtumien läpikäyntiä varten tehdään loikkia / flashbackeja menneeseen ja käydään läpi kouluvuotta Majan näkökulmasta
ja Majan suhdetta/vuorovaikutusta hienostoalueen rikkaisiin nuoriin. Mukana on tietysti myös vanhempia ja opettajia.

"Lopputilanne onkin alkutilanne" -sarjoja ja elokuvia on jonkun verran. Itse en yleensä ole tällaisten ystävä ja monesti ne paljastavat liikaa alussa.
Quicksandissa lopputulos kuitenkin herättää sopivasti kiinnostuksen ollen sen verran iso ja merkittävä, että tätä sarjaa jää katsomaan.
Hanna Ardehn on upea ja näyttelee hienosti tunteesta ja tilanteesta toiseen aaltoilevaa Majaa. Kun sarjan on käyntiin saanut, ei tätä halua kesken lopettaa, vaan sen ahmaisee nopeasti, häiritsevästä "Suurin kaikista" -nimestään huolimatta.
6/10, kun vertaa tässäkin oleviin muihin sarjoihin, joista monen tasolle tämä ei pääse, mutta teinisarjojen/koulusurmien/kauniiden ruotsalaisteinien ystäville +1 tai +2 arvioon



Viaplay, sarja: Kylmäveriset tappajat - pimeys (Den som dræber - Fanget af mørket, 2019, Tanska)
------------------------
- Mikä siinä onkaan, että suurimmassa osassa ruotsalaisia ja tanskalaisia sarjoja joku kaappaa ja tappaa vaaleita nuoria naisia?
Tässä sarjassa olemme jälleen sellaisen asian äärellä, kun 17-vuotias Julie katoaa ja poliisin tutkija Jan epätoivoisesti 6 kuukautta myöhemminkin tutkii Julien katoamisen arvoitusta.
Kun Jan (hieman lottovoiton tavoin) sattuu löytämään vanhemmat toisen nuoren tytön jäänteet, kutsutaan paikalle entinen profiloija Louise ja ollaan sarjamurhaajaepäilyn äärellä.

Ja sitten alkaa tapahtumaan ja paljon. Luvassa on kauniita vaaleita kidnapattuja nuoria naisia, todella yllättäviä käänteitä ja roistoakin roistompaa roistoa.
Ja roiston taustatkin otetaan kylmäävästi esille ja liikutaan roiston nuoruudessa. Jotta en paljastaisi yllätyksiä, niin enempää ei parane kertoa.
Vain se, että nyt ollaan oikeasti kylmäävän roiston parissa. Poliisin puolella hämärän Janin äkkinäisiä suutahduksia ja idiotismeja tasapainottaa lämmin, ihastuttava ja kaunis Sophie (Natalie Madueno).

Tätä "Fanget af mørketiä" ei tule sekoittaa vanhempaan Den som dræber -tuotantoon (2011). Sekin oli laadukasta rikosdraamaa, mutta Fanget af mørket on nimensä mukaisesti pimeämpää, synkempää - ja ennen kaikkea parempaa.
8/10, pohjoismaalaisen rikosdraaman parhaimmistoa



Viaplay, sarja: Tutkinta (The Investigation, 2020, Tanska)
------------------------
- Toimittaja Kim Wallin sukellusvene- ; paloittelusurma oli vuoden 2017 oudoimpia juttuja. Näitä juttuja tuli luettua kovasti ihmetellen, välillä surullisena ja välillä oli jo pakko näille uutisille nauraa.
Niin kummallisia olivat sukellusveneen rakentelijan, Peter Madsenin, muuttuvat tarinat siitä, mitä Kim Wallille sukellusveneessä tapahtui.
Koska Peter Madsen muutti tarinaansa ja oli paloitellut Kim Wallin ; heittänyt ruumiinosat mereen, poliisilla meni todella pitkä aika tapahtumien selvittämisessä ja todisteiden keräämisessä.
Tämä sarja kertoo poliisin, erityisesti tutkintaa vetävän poliisin (Jens Møller), näkökulmasta näistä tapahtumista.
Sarjassa Jensiä näyttelee kaurismäkeläisesti Søren Malling. Jens on pienieleinen ja hiljainen poliisimies. Jensiä voisi todellakin kuvitella suomalaiseksi tyylinsä puolesta.

Koska tarina on kaikille todellisuudesta ja uutisista tuttu, sarjan lähtökohdat ovat haastavat. Sarjaa voisikin toisaalta pitää ylistyksenä poliisivoimille, sukeltajille ja syyttäjälle siitä, että Madsen saatiin linnaan.
Sarja esittää rauhallisesti ja jopa pienieleisesti tutkinnan etenemisen. Aseet eivät pauku, nyrkit eivät heilu. Isoja tunteenpurkauksia ei nähdä. Jopa Kim Wallin vanhemmat ovat sarjassa häkellyttävän rauhallisia ja analyyttisiä.
Ainoat tunteenpurkaukset tulevat hetkinä, kun tutkinnoissa päästään eteenpäin ja saadaan aikaan läpimurtoja. Poliisien "yes" -huudahdukset tarttuvat katsojaan ja niihin yhtyy. Sohvalta kuuluu vastaava riemunkiljahdus ja fist bumpit tömähtävät.
Tässä on sarjan hienous ja pienistä tunteiden näyttämisistä tulee isoja. Sinänsä tutun tapahtuneen ja hitaasti edistyvän tutkinnan katsominen on muuten välillä jopa tylsää, mutta ne pienet hetket ja pienet tunteet, ne ovat sarjan suola.
Sarja myös käynnistyy melko hitaasti ja Jensin + Jensin tiimin toimintaan pitää päästä mukaan. Moni kiireisempi saattaa lopettaa hyvän sarjan katsomisen liian aikaisin.
7/10 ilman tunteita, 8/10 fist bumpien ja tunteenpurkausten kanssa

29.12.2020 00:36:59 | 19:18:13
#424814 [+-] Piilota Suosittele

28.12.2020 "meiltä ja maailmalta"

Netflix, sarja: Dogs of Berlin (2018, Saksa, rikosdraama)
------------------------
Loistavaa rikosdraamaa, jonka laatu on ohjaukset, käsikirjoitukset, näyttelijäntyöt jne. huomioiden vähintään yhtä hyvää, kuin isosta US & A:sta tulee.
Ihmiset eivät ole niin kauniita kuin jenkkisarjoissa ja muutenkin likaisuus ja pimeys lepäilee niin maisemien kuin henkilöhahmojen päällä koko ajan. Mahtavaa.
Ja ehkä samasta syystä sarjasta löytyy alastomuuttakin normaalisarjan tarpeiksi. Eivätkä rinnat ole kiinteitä silikoneilla varustettuja.

Sarja lähtee liikkeelle tilanteesta, jossa maajoukkueen saksanturkkilainen tähtipelaaja löytyy tapettuna Berliinin "huonommalta alueelta".
Paikalle sattuu sopivasti taidoistaan ja "epärehtejäkin konsteja" käyttävästä toimistaan tunnettu etsivä, joka sitten on "taidoillaan" onnistunut saamaan itsensä yhteen jos toiseen ongelmaan.
On suuria pelivelkoja, on tyytymätöntä vaimoa, on tyytymätöntä panupuurakastajatarta, on omia lapsia ja panopuun lapsia. Ja niitä pelivelkoja.
Kunnon rikosdraaman ainekset ovat kasassa ja välillä etsivämme epätoivoinen touhu saakin aikaan katsojassa naurua. Hyvällä tavalla.

Sarja kuvaa rohkeasti Saksaa, jossa maahanmuuttajat pyörittävät rikollista toimintaa (laitonta vedonlyöntiä, koronkiskontaa, huumebisnestä, kiristystä - ja murhia).
Päärikosjehut ovatkin syyrialaisia muslimeja, joilla on "vanhasta maasta" kaikki pahat tavat ja touhut. Integroituminen ei tarkoita tätä, mitä kaverit nyt tekevät.

Eikä pidä unohtaa uusnatsiporukkaa, jolla on sarjassa oma suuri merkityksensä ja kun mukana on muslimimaahanmuuttajia ja uusnatseja, kunnon ottelukierroksia saadaan aikaan.
Ja tietysti poliiseiden kanssa pitää rähjätä - niin omien poliisien, kuin "väärien" poliisien. Milloin sitten kenellekin uusnatsisukuinen poliisi on väärä, milloin kenellekin sitten turkkilaistaustainen homopoliisi on väärä.

Ehkä juuri sarjan rohkeus ottaa esille Saksan ongelmia ja erityisesti näyttää maahanmuuttajat useammankin rikollisjengin johtajina saivat Netflixin ruikuloimaan housuunsa,
kuten on useammankin rohkean Netflix-sarjan kanssa käynyt ja siksi loistava Dogs of Berlin jäi vain yhteen kauteen. Olisi tätä hienoa sarjaa enemmänkin katsonut, mutta toisaalta kausi on ehjä kokonaisuus ja tämän kokonaisuuden nauttii tällaisena mielellään.
9/10, rikosdraaman ystäville ja loistavaa vaihtelua jenkkien sliipattuun "rosvot ja poliisit" draamaan haluaville


Netflix, sarja: Skylines (2019, Saksa, rikosdraama)
------------------------
Empire-sarjan kesken jäävä saksalainen serkkupoika. Räppiä, rikoksia, huumeita, muusikko matkalla menestykseen draaman kiertyessä ympärille.
Jälleen loistava sarja Saksasta, mutta varoituksen sana heti alkuun. Juuri kun sarja on oikeasti pääsemässä kunnolla vauhtiin, ensimmäinen kausi loppuu.
Ja tästäkin sarjasta Netflix kiskaisi töpselin irti. Foliohattuileva pieni vihreä mies sisälläni sanoisi, että kun maahanmuuttajia esitetään rikollispomoina/häikäilemättöminä rikollisina, se on liian rohkeaa.
Se on liian totta. Pitää tehdä sarjoja vain supersankareista, maalaisroistoja metsästävistä sheriffeistä tai muuten vain pahoista valkoisista sedistä, tai muuten otetaan rahoitus pois.

Sarja kertoo valkoisesta saksalaisesta hip-hop-/rap-tuottajasta, Djinnistä, joka tekee kappaleita/biittejä ja heittää keikkaa tummaihoisen Tonic-kaverinsa kanssa.
Muodostaen siis Djinn-Tonic -bändin. Tusina-Tonicin rinnalla Djinn on nero, joka aikaansaa uutta ja kiinnostavaa biittiä ja kun (maahanmuuttajataustainen) levy-yhtiö kiinnostuu hänestä, alkaa tapahtua.
Ja niin alkaa tapahtua levy-yhtiön puolellakin, kun levy-yhtiön toimitusjohtajan vanhempi veli pääsee vankilasta ja saapuu paikalle vaatimaan osuuksiaan.
Ja velipoikahan ei musiikista niin kauheasti välitä, huumeiden diilaus ja kaupungin huumeherruus on se juttu.

Mielenkiintoinen cocktail on valmis ja lisämaustetta saadaan Djinnin perhehaasteilla ja rakkauskuvioilla. Loistava sarja, joka loppuu yllättävän nopeasti ja saa haluamaan jatkoa, jota ei koskaan tule.
Tämä olisi myös ysin sarja, jos kokonaisuus olisi viety yhdessä kaudessa pakettiin sopivaan kohtaan, mutta koska sarja loppuu vaiheeseen, josta kaikki vasta isosti alkaisi, täytyy ottaa yksi numero pois.
8/10, poikkeavan rikosdraaman ystäville. Rap/Hip-hop ei myöskään ole liian suuressa roolissa, joten sarjaa voi suositella niin metallipäälle kuin iskelmä-Ilkallekin


Netflix, sarja: Dark (2017, Saksa, rikosdraama/mysteeri/sci-fi)
------------------------
7/10 - Alku 9/10 ja siitä luisutaan kolmoskauden 6/10 tasolle


Viaplay, sarja: Professionals (2020, Irlanti/Etelä-Afrikka + monta muuta maata, toiminta)
------------------------
Tämä Viaplay original -sarja kertoo rikkaasta futuristimiljonääristä, Peter Swannista (Brendan Frasier), joka haluaa lähettää avaruuteen lääketiedettä edistävän superhypermahtavan satelliitin. No, ketuiksihan se sitten menee, kun satelliitti räjähtää palasiksi.
Avukseen Swann palkkaa turvamieheksi ja satelliitin räjähdystä tutkimaan vaimonsa ex-miehen, Vincent Corbon (Tom Welling, tuttu esimerkiksi Lucifer-sarjasta). Kovavauhtista soppaa täydentämään Corbo tuo tietysti oman ydinryhmänsä, jossa rinnat ja muskelit ovat yhtä isoja kuin aseet. Kovan luokan räiskeen elementit ovat kasassa ja ei muuta kuin räiskimään.

Sarja seikkailee ympäri maailmaa, näyttelijät ovat päteviä ja arvostettuja ja sarjasta huomaa, että rahaa on käytetty.
Sarja on jostain syystä kuitenkin IMDB:ssä erittäin aliarvostettu. Eihän tällaisessa sarjassa faktoilla ja nerokkaalla käsikirjoituksella herkutella, vaan räiskeellä, räimeellä ja rinnoilla (RRR, Triple-R) - ja siinä sarja onnistuukin ihan mukavasti.
Tätä katsoo rommilasin kanssa erittäin mielellään.

8/10 - Hyvää toimintaa muutamalla vitsillä


Netflix, sarja: Alice in Borderland (2020, Japani, toiminta/mysteeri/sci-fi)
------------------------
9/10 - Alun jälkeen pitää nopeasti otteessaan loppuun asti. Kauniit nuoret japanilaisnaiset upeine vartaloineen bikineissä auttavat asiaa.


Netflix, sarja: Home for Christmas (2019, Norja, komedia/draama/romanssi)
------------------------
6/10 - Kivaa yllätyksetöntä ja tylsää hömppää


Netflix, sarja: Love & Anarchy (2020, Ruotsi, komedia/draama/romanssi)
------------------------
8/10 - Kivaa yllätyksellistä hömppää ja päähenkilö laittaa itsensä täysillä peliin. Rintojaan ja alapäätään myöten.


Netflix, sarja: The Queens Gambit (2020, USA, draama)
------------------------
9/10 - Ikinä ei uskoisi, kuinka mielenkiintoisen sarjan shakista saa aikaiseksi hyvällä käsikirjoituksella ja oikeilla näyttelijöillä.


Elisa Aitio/Viaplay, sarja: Ivalo (2018, Suomi, rikosdraama)
------------------------
7/10 - Iina Kuustonen onnistuu saamaan yllätyksettömästä käsikirjoituksesta kaiken irti


Elisa Aitio/Viaplay, sarja: Bullets (2018, Suomi, rikosdraama)
------------------------
6/10 - Surkean epäselvän muminan suomisarja, jonka Krista Kosonen vie alaspäin Sibel Kekilin kovasta työstä huolimatta

09.02.2021 19:09:43 | 19:10:01
#437460 [+-] Piilota Suosittele

09.02.2021

Netflix, sarja: The Forest of Love - Deep Cut (2020, Japani, rikos-draama-vouhkaus-kohellus-ruumiinsilpominen)
------------------------
Tässäpä kaikille kunnon goresta, suolenpätkistä, alastomista japsitytöistä ja aivan hämärästä juonesta pitäville kunnon sekopäätrippi minisarjan muodossa.

Tämän tositarinaan (jotenkin hämärästi ja löyhästi johonkin sarjamurhaajaan) pohjaavan älypläjäyksen takana on Sion Sono, joka on tehnyt mm. oikeasti hyvän Cold Fish -elokuvan.

Tätä minisarjaa ei voi kyllä laadullisesti verrata Cold Fishiin, mutta olipahan sellainen pläjäys, että tästä jäi pohtimaan, että oliko tämä nyt sitten nerokas vai täyttä kuraa. Muija näki sivusilmällä muutaman kohtauksen ja oli sitä mieltä, että tämä sulattaa kaikki aivosolut päästä ja lähinnä käski aina laittamaan televisiota hiljemmalle, ettei sitä huutoa tarvitse kuunnella.

Huomioida kannattaa, että sarja käynnistyy aika hitaasti ja tylsästi. Joitain muita Sion Sonon (tosin leffoja) tuotoksia nähneenä, samaa on ollut niissä, mutta tämä rakentuu perkeleellisen hitaasti ja parin ensimmäisen jakson jälkeen mietinkin, että pitäisikö heittää romukoppaan koko roska. Sitten vilkaisin vähän IMDB:tä ja muutenkin googlasin sarjaa - ja kun "vallan kauhistuttavasta ja sairaasta" väkivallasta oli juttua, niin olihan se nyt pakko katsoa, kuinka siihen päädytään. Ja kun japanilaisalastomuutta upeiden naisten muodossa riitti, niin kyllähän se siinä meni siihen asti, että alkoi tapahtumaan.

Erityisesti "Ami", "Taiko" ja "Eiko" (Romeo) miellyttivät tällaisen aasialaisia naisia kauniina pitävän miehen silmää. Upeita naisia.

https://www.netflix.com/fi/title/80233251

8/10 tai 5/10 tai jotain siltä väliltä. Riippuu miten katsoo. Hämärää tavaraa. Joe Murata tulee antamaan palleille sähkötäräyttimistä sitä, joka tätä haukkuu.

[ 12 viestiä | ]