Oisko kannattanu hankkia honda autoksi ? Oisko kannattanu hankkia honda autoksi ?
Loukkaanuin Loukkaanuin
UwU UwU
KILLER COCK KILLER COCK
Suomalaiset Elintavat Suomalaiset Elintavat
Fft fft Fft fft
Ennen ja nyt. Ennen ja nyt.
Onko näin? Onko näin?
elämän kullu elämän kullu
Dio seikkailee Dio seikkailee
Nugs Nugs
Taikatemppu Taikatemppu
Toivottavasti ei ole edes kerennyt lisääntyä Toivottavasti ei ole edes kerennyt lisääntyä
Kylven Kylven
Tolla mennään kyllä jo kuuhun Tolla mennään kyllä jo kuuhun
Muhammad Ali selittää ryhmäytymisen minuutissa Muhammad Ali selittää ryhmäytymisen minuutissa
Nörtti ja jokke Nörtti ja jokke
Kuumaa rasvaa Kuumaa rasvaa
Normitiistai Normitiistai
Sedät innokaasti selittelee Sedät innokaasti selittelee
Hyvää syntymäpäivää Kenway Hyvää syntymäpäivää Kenway
et vain osaa et vain osaa
Minkälainen bilettäjä olet? Minkälainen bilettäjä olet?
Aina ei onnistu Aina ei onnistu
 304 näyttökertaa, 1 viesti, 0.13 MB, 1 tiedosto, 15.10.2020 15:38:19
[ + 5 | ]

Breaking bad

[48618] [0.jpg] [0.13 MB] [700x1007] [] []
0.jpg

liberaali

 · 

keuhkosyöpä

05.01.2021 11:43:47
#426915 [+1] Piilota Suosittele

Onhan tämä julkinen terveyden hoito hieno asia, harvoin vain muistetaan mainita hoitojonot jotka sairaudesta, oireista tai vammasta riippuen ovat jopa yli vuoden mittaisia ja joissakin tapauksissa on ratkaisevaa kuinka nopeasti hoito aloitetaan parantumisen ja palautumisen kannalta.
Lisäksi esimerkiksi päihde & mielenterveys palvelut ovat julkisella puolella olleet jo vuosia riittämättömiä, potilaita jotka tarvitsevat välitöntä hoitoa / tukea ohjataan jonoon jossa tilanne saattaa vain pahentua, esimerkkinä potilaan itsemurha koska ei saanut hoidon tarve arviointia tilanteessa jossa riski oli korkea.
Jos julkiset hyvinvointi ja terveyspalvelut toimisivat niinkuin niitä hehkutetaan, niin olisiko meillä yksityisiä hyvinvointi ja terveyspalvelu alan yrityksiä ollenkaan?
Lisäksi julkisella kuin yksityisellä puolellakin kaikessa korostuu kustannus tehokkuus, mikä tarkoittaa että potilas ei saa välttämättä parasta hoitoa koska hänen kannalta paras ja tehokkain hoitomuoto on kallein vaihtoehto, jolloin hän saa "kokeiluna" ensin halvinta hoitoa ja jos potilaan tila paranee vähänkin jatketaan tällä vaihtoehdolla hamaan tappiin asti.
Toisin sanoen potilasta ei edes haluta parantaa / kuntouttaa 100%:sti jos selvitään halvalla ja parannetaan / kuntoutetaan potilas riittävän toimintakykyiseksi, sanotaan vaikka 50%:sti huolimatta siitä että potilas tulee tulevaisuudessa kärsimään osa-oireista / sivuoireista / sivuvaikutuksista tai sairastuu kokonaan uuteen vaivaan tehottomamman hoidon takia.
Julkisen puolen vanhusten hoitoon taas ei kukaan halua puuttua vaikka tasaisin väliajoin sieltä paljastuu karmeita laiminlyöntejä, kärsimystä ym paskaa joka kohdistuu lähes avuttomiin yhteiskunnan jäseniin jotka ovat luokiteltu melkeinpä ongelmajätteeksi "koska eivät tuota rahaa yhteiskunnalle".

[ 1 viestiä | ]