Kotkan meripäivät Kotkan meripäivät
Älä luota tamppoonityttöön Älä luota tamppoonityttöön
Räpätäti Räpätäti
Yksinäiset vuoret 4/4 Yksinäiset vuoret 4/4
Teronaattori Teronaattori
Sonjan sunnuntai Sonjan sunnuntai
Raapimapuu Raapimapuu
Oof Oof
Tissit Tissit
Rölli Rölli
Lumiukko Lumiukko
Jänes Jänes
Possupila Possupila
Rajakki vs. suvakki Rajakki vs. suvakki
Yksinäiset vuoret 1/4 Yksinäiset vuoret 1/4
hoomer hoomer
Ei oo homoa ku pallit ei koske Ei oo homoa ku pallit ei koske
Ihana nainen Ihana nainen
RAWRRRRRRR RAWRRRRRRR
Saunatakin vakiovarusteet Saunatakin vakiovarusteet
Israelin ja Yhdysvaltojen väliset suhteet Israelin ja Yhdysvaltojen väliset suhteet
Silja ei poistunut ryhmästä Silja ei poistunut ryhmästä
Tuukka Virtaperko -kokoelma 9 Tuukka Virtaperko -kokoelma 9
sprödö olli2 sprödö olli2
 352 näyttökertaa, 8 viestiä, 35.28 MB, 1 tiedosto, 14.02.2020 15:30:51
[ + 6 - | ]

Junes lokka tuomittiin tämän puheen suomentamisesta 70pväsakkoo

[39657] [Ranskalaismies-2.0.mp4] [35.28 MB] [1280x720] [] []

junes

(5)  · 

lokka

(8)  · 

ranskalaismies

14.02.2020 15:31:34
#306965 [+-] Piilota Suosittele

https://mvlehti.net/2020/02/05/junes-lokka-tuomittiin-tekstitysrikoksesta-oulun-karajaoikeudessa/ />Jälleen, ja aivan kuten syyttäjä vaati, käräjäoikeus on langettanut kovimman vaaditun tuomion ”vihapuhe-oikeudenkäynnissä” – tällä kertaa peräti 70 päiväsakkoa Junes Lokalle Oulussa.

Kyse oli englanninkielisestä puheesta, jonka Lokka julkaisi Youtube-kanavalla. Puhe oli pidetty Helsingissä mielenosoituksessa elokuussa 2016. Lokka oli tekstittänyt ”ranskalaismiehen puheen” useille kielille.

Käräjäoikeuden mukaan muslimit ja maahanmuuttajat kuvattiin puheessa muihin nähden ala-arvoisina ja loukattiin heidän ihmisarvoaan sekä uskonnon vapautta. Toisessa syytekohdassa puhujaa puolestaan syytettiin islaminuskoisten ja väkivallantekojen liittämisestä toisiinsa ja syytteen mukaan videolla olisi esitetty epäsuora uhkaus väkivallasta.

Todettakoon, että varsinaista puheenpitäjää eli nk. ”ranskalaismiestä”, joka puheet on pitänyt, ei kuitenkaan syytetty eikä tuomittu mistään, mutta hänen puheensa suomeksi tekstittänyt Lokka sensijaan tuomittiin.

Oulun käräjäoikeuden mukaan videot olivat suurelta osin vihapuhetta, joka ei kuulu sananvapauden piiriin. ”Käräjäoikeus katsoo, että Lokan julkaiseman videon sisältö on ollut omiaan aiheuttamaan negatiivisia tunteita, halveksuntaa ja jopa vihaa muslimeja kohtaan.”

Kyseessä on ensimmäinen laatuaan oleva videon ”tekstitysrikos”, jolloin vastuu sanotusta onkin siirretty sanojalta sen välittäneelle henkilölle.

Oikeusistuimen tuomiolauselma sisältää myös varsin huvittavan yksityiskohdan, jonka Lokka nosti esiin tänään Twitterissä. Oikeusistuimen mukaan ”suvaitsevaisuutta ruokkivia ilmaisuja tulisi välttää puheessa!”

15.02.2020 01:20:10
#307106 [+-] Piilota Suosittele

Tätä se on kun eletään valedemokratiassa. Sananvapaus on olemassa, mutta jos kritisoit tai edes käännät kriittisiä puheita niin sakkoa tulee.

[ 8 viestiä | ]