Pohdiskelin tätä tänään ja totesin että näköjään työn puolesta ei voi marssia ilman että siinä on jotain poliittista paskaa taustalla silloinkin. En ymmärrä miksi ihminen on niin perseestä oleva asia että kaikessa täytyy väkisin nähdä ja suorittaa jonkinlaista lokerointia.
>>196538 kuuluu ihmisen rajotteisiin. mitä enemmän tai mitä helpommin halutaan käsittää asioita ja kokonaisuuksia, sitä enemmän sitä täytyy lokeroida, määritellä ja rationalisoida. mutta samalla mitä enemmän sitä tekee, sitä kauemmas joutuu itse kokonaisuudesta tai itse asiasta, asian perimmäisyydestä.
>>196538 Toukokuun 1. päivänä 1886 järjestettiin Yhdysvalloissa laaja yleislakko, jossa vaadittiin kahdeksantuntista työpäivää. Kolme päivää myöhemmin chicagolaiset anarkistit kutsuivat koolle laajan mielenosoituksen lakon aikaisissa mellakoissa kuolleiden työläisten muistoksi. Tämän takia työläisten juhla on 1.5.
>>196642 Ei varmaankaan... Tiedätkö mitä Chicago tarkoittaa? Se on ranskankielinen muunnos alueella asuneiden intiaanien sanasta shikaakwa, joka oli viittaus villisipulin/pahaan hajuun. Muistaakseni noihin samoihin aikoihin Chicagoon muuten rakennettiin Amerikan ensimmäinen viemäröinti tunkkaamalla ensiksi koko kaupunki metrin verran ilmaan. >>196617 Mielenkiintoista on myöskin kuinka 1800 luvun puolivälin anarkismi (liittyy tuohon aikaisemmin mainitsemaani tapaukseen) olikin ensimmäinen oikea työväenliike ja vaikuttivat sosilismin syntyyn. Eli sosialismi on historiallisesti vain eräs anarkismin suunta.
Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta sisältää nimessään enemmän kirjaimia kuin se sisältää puolueena jäseniä. Tämä kommunistinen pienpuolue on kituuttanut elossa ihailtavan pitkään huolimatta siitä, että mikä tahansa kirppua isompi voisi tuhota sen paskantamalla sen päälle