läski-paska png'd läski-paska png'd
Luomassa paskaa Luomassa paskaa
luolastolainen vol 1 luolastolainen vol 1
Vitun laihat kuolkaa! Vitun laihat kuolkaa!
Toka vaihtoehto on kivoin Toka vaihtoehto on kivoin
Maitoa Maitoa
Amerikkakokoelma Amerikkakokoelma
Ilmaveivi on vanha juttu Ilmaveivi on vanha juttu
Se on näitä päiviä... 2 Se on näitä päiviä... 2
Fuck spiders Fuck spiders
Kyyneleet virtaa Kyyneleet virtaa
Vitun ituhippi! Vitun ituhippi!
Hämärän rajamailla Hämärän rajamailla
Sota ei yhtä miestä kaipaa Sota ei yhtä miestä kaipaa
Fitness - Esoteric business Fitness - Esoteric business
Totta Totta
sheeit sheeit
Sugoii Thanos Sugoii Thanos
mejoni viikonpäivät mejoni viikonpäivät
Gay Gay
Silent hill Silent hill
Ennen oli ennen ja nyt on nyt Ennen oli ennen ja nyt on nyt
soup time soup time
Goatse liinalla! Goatse liinalla!
 955 näyttökertaa, 22 viestiä, 0.11 MB, 1 tiedosto, 18.02.2019 15:13:47
[ + 14 | ]

Opetus ja valistus.

[24644] [keppi.png] [0.11 MB] [641x2516] [] []
keppi.png

selitys

(12)  · 

keppi

(29)  · 

lapsi

(195)  · 

äiti

(58)  · 

isä

(62)  · 

penis

(151)
18.02.2019 17:34:56
#161168 [+-] Piilota Suosittele

>>161141 Itse asiassa eniten tässä häiritsee toi surkea anatomia. Koska mahdat tajuta että ihmisen jalat, lantio on aika iso osa koko fyysistä olemusta? Kun näitä pakotat/paskapostaat jatkuvasti voisit edes yhden päivän käyttää itse asian opetteluun.Onneksi olet nainen ja piirtelet pornoa, eipä näitä muuten kukaan plussailis vaan kertoisi saman minkä itse yllä.

18.02.2019 17:46:18
#161172 [+-] Piilota Suosittele

>>161169 Ei, mutta miellyttävämpää kyllä katsella jos anatomia on hallussa. Kun se on hallussa, voi vääristellä mielensä mukaan omaan tyyliin sopivasti. Ero osaamattomuuden ja asiaa opiskelleen työssä on niin silmiinpistävä ettei tässä mikään "Tää on mun näkemys" selittely mene läpi. Kritiikkiä tulee kun näkyviin laittaa.

18.02.2019 17:46:26
#161173 [+-] Piilota Suosittele

>>161141 no juu onhan tossa noita anatomisia virheitä ja yleistä karheaa luonnosmaisuutta, mutta eihän se sun tyylistä nyt muutenkaan eroa. valitettavasti. onneksi kuitenkin osaat copypastettaa ruutuja :D

18.02.2019 17:51:38
#161176 [+-] Piilota Suosittele

>>161173
Onneksi se sujuu hyvin.
>>161172
Minä oon erimieltä. Minusta sarjakuvien hahmojen ei tarvitse olla anatoomisesti oikein eikä niiden pidä pyrkiä siihen ollakseen "oikein tehtyjä". Muutenhan voisi sanoa että kaikki elokuvat ja kirjatkin tulee rakentaa prikulleen samallatavalla jotta ne olisivat oikeasti hyviä, mikä ei pidä paikkaansa. Tyyliini yhäkin kuuluu epärealistiset hahmot kaikkine virheineen. Ja "pakottamisesta" sen verran että kanavia voi tietääkseni piilottaa. Ja voit jättää jo pikku kuvan nähtyäsi sarjakuvan selaamatta.

18.02.2019 17:59:58
#161179 [+-] Piilota Suosittele

>>161176 "Muutenhan voisi sanoa että kaikki elokuvat ja kirjatkin tulee rakentaa prikulleen samallatavalla jotta ne olisivat oikeasti hyviä"
Mielenkiintoinen tulkinta? Kuten tuossa sanoin, epärealismiin voidaan siirtyä silloin kun realismi on hallussa. Tämänkin oppisit hyvin pian jos vain perehtyisit aiheeseen. Tämä ei ole mielipide vaan fakta taiteen toteuttamisesta. Ainoa pointtini oli se, kun näitä teet ja ilmeisesti nautit siitä, ihan pienellä harjoittelulla olisi mahdollista jopa melko eeppiseen settiin. Mutta turhaan tässä mitään taidan sanoa jos kritiikkiä ei voi vastaanottaa yhtään ja omia ajatuksiaan tutkia siinä sivussa.

18.02.2019 18:02:29
#161181 [+-] Piilota Suosittele

>>161179
Kritiikin otan aina vastaan mutta se että tapahtuuko siihen liittyen mitään, riippuu ihan itsestäni. Tykkään omasta piirtotyylistäni tällaisena. Mutta mites tuo sun oma piirtäminen? Haluaisitko jakaa sen miten oikeasti tulisi piirtää hauskoja sarjiksia jotka toimivat ja työkaluna pelkkä paintti? Mielelläni ne tsekkaisin.

18.02.2019 18:10:57
#161184 [+-] Piilota Suosittele

>>161181 Miten oma osaamiseni liittyy antamaani kritiikkiin? Ehkä siksi validi kysymys onko kritiikkini perusteltua. Muutenkin lajini on kuvanveisto mutta pakolliset opinnot hiili, grafiikka ja etsaustekniikoista kyllä käyty. Anatomia hyvinkin oleellinen osa. Toiseksi oma taide on minulle henkilökohtaisempaa jota esittelen vain näyttelyissä. Palatakseni pointtiin, annoin kritiikkiä sinulle aivan kuten jokainen taiteilija saa koko uransa ajan, usein ihan lehteä myöten. Ja kritiikin tarkoitus on antaa uusia ratkaisuja sekä auttaa taiteilijaa kehittymään.

18.02.2019 18:11:00
#161185 [+-] Piilota Suosittele

>>161176 ei mutta kato tässä se pointti on: se että se on sarjakuva ei meinaa että sun ei tarvihe unohtaa jotain juttuja romukoppaan. kyse on konsistenssin eli oman itsensä kanssa tasaisen piirtojäljen tuottamisesta. sarjakuvien piirtäjät nimenomaan joutuu piirtämään hahmoja samoissa kokosuhteissa. ei esimerkiksi rivo-riitta saa olla heimon pituinen ellei se kuulu vitsiin tai muuhun poikkeukseen. piirtäjän taitoa on nimenomaan kyetä tuottamaan konsistenttia jälkeä. se että siihen ei pysty ei ole perusteltavaa kenellekään piirteliäksi itseään mieltävälle. tämän takia myös osa suomen lehtiinkin päätyvistä sarjakuvastripeistä on vain paskaa, jutuistaan puhumattakaan.

tästähän muunmuassa tunnettu steven universe -animaatiosarja saa paljon kritiikkiä. siinä eri artisteilla on omat tapansa piirtää sarjan hahmoja, ja koska ei olla erikseen määritetty yleisiä (tarkkoja) mittasuhteita tai koska ihmiset ei noudata niitä koska hitler (tai karl marx koska liberaaleja, kjeh kjeh), hahmojen mittasuhteet vaihtelevat pahimmillaan leikkauksesta toiseen.

kärkkäästi sanoen: se että miellät tyyliksesi tehdä virheitä on korkeintaan joku puolustusmekanismi jolla vältät itseesi menemisen tehokkaasti. olemmehan jo ennen tästä vääntäneet, joten tiedän jo etukäteen ettei sinua kiinnosta kehittyä mihinkään suuntaan tällä saralla, sekä tämä on sinulle vain harraste, mutta minusta on aika ikävän kuuloista että tyyppi joka kykenee tekemään OC:ta eli original contenttia kohauttaa olkiaan omille kyvyilleen. ei tästä kukaan ole pyytämässä tai vaatimassa sinun kokopäivätyötä, mutta samalla ihmetyttää että jos kerta ei niin, miksi edes kokeilit myyväsi muuten ilmaisia tuotoksiasi?

18.02.2019 20:03:11
#161240 [+-] Piilota Suosittele

>>161185
Tein kirjan, mutta sen idea ei koskaan ollut tuottaa voittoa. Teen tätä yhäkin omaksi ilokseni, kunnes en enää tee. Eli sinun mielestäsi: Jos ihminen harrastaa jotakin ja ei pyri siinä täydelliseen, vaan saattaa toteuttaa jotakin täysin omalla tyylillään, on turhaa, paskaa? Tämä on harrastus ja se pysyy sellaisena. Piirtotyyli on toki kehittynyt vuosien varrella mutta en tietoisesti pyri sitä kehittämään. Koska en halua sitä.

Jos sarjakuvien kuuluu olla realistisia, ihmiset oikeissa mitoissa, aika iso osa sarjiksista mitä maailmassa tuotetaan, on paskaa. Mutta ehken ole liian ankara sillä saralla, ehkä enemmänkin sarjakuvia lukiessa pyrin miettimään nautinko sen lukemisesta, antaako se tarinallisesti jotakin. ja toki piirtotyyli pitää miellyttää silmää. Ei anatomisesti, lähinnä niin että minulta ei mene hirmu kauan yhden ruudun ymmärtämisessä, että mitä suttuisessa, epätarkassa kuvassa oikein tapahtuu. (esimerkkinä the walking dead) Fingerborista en henkilökohtaisesti tykkää koska piirtotyyli ei miellytä minua ja vitsit ovat...vähän liian yksinkertaisia tai sitten niin monismutkaisia että täytyy tietää jotakin että ne avautuu ja sellainen ei jaksa itseäni kiinnostaa.

18.02.2019 22:23:19
#161314 [+-] Piilota Suosittele

>>161240
os ihminen harrastaa jotakin ja ei pyri siinä täydelliseen, vaan saattaa toteuttaa jotakin täysin omalla tyylillään, on turhaa, paskaa?

Mitä ihmeen tarkotuksellista äärimmäisyyksillä meemuilua tääkin on? Otatko sä oikeasti sitä kritiikkiä vai ohitatko ne aina tällä "tää on mun juttu ja teen sitä miten mä haluan" -tekosyyllä? Ihme kaksoisstandardit.

Jos sarjakuvien kuuluu olla realistisia...

Sanoinko ikinä niin? Sanoin että sarjakuvan tai piirrosten tekijällä on oltava ajatus siitä mitä se aikoo piirtää ja parhaansa mukaan pidättäydyttävä siinä. Se ei meinaa että et osaa piirtää jos et sitä tee. Se ei meinaa että osaat vaikka tekisitkin niin, kukapa ei nyt osaisi piirtää sataa samankokoista ja -muotoista tikku-ukkoa. Puhumattakaan copypastetuksesta, jolla esimerkiksi karvinen on tehty jo vuosikymmenen, vajaa pari (myös reijokoiraan tuotokset ovat copypastea surkeimmillaan).

Nettisarjisesimerkeistä: piirtääkö owlturd realistisia ihmisiä? Deathbulge? Extra fabulous comics? Eka aidosti aitoja ihmisiä piirtävä nettisarjis on mielen päältä Oglaf, ja sekin taipuu usein epärealismiin tai tarkennetusti fantasiaan, jossa hassusti on muuten myös omia kirjoittamattomia ja kirjoitettuja sääntöjä "miten minkäkin pitää olla". Esim feeniks harvoin on jäästä.

Lisäksi: jos väität ettet koskaan aio tai halua panostaa piirtämiseesi mutta sitten piirrät jonkun selvästi korkeamman tason pin-up stripin, kuulostat vain kaksinaamaiselta. Ihan sama mitä syitä keksit sille miksi teit sen tai miksi et tee sitä jatkuvasti - jossain päässä on nyt teeskentelyn makua.

Fingerborista en henkilökohtaisesti tykkää koska piirtotyyli ei miellytä minua ja vitsit ovat...vähän liian yksinkertaisia

Tää nyt on tyhmänhauska huomio mutta miksi tuotat asioita joista et itsekään pidä? :D

Tässä on nyt sitä legendaarista kritiikkiä. Kelpaako?

[ 22 viestiä | ]