Perustaja ReijoKoiras

Medioita voi lisätä

Luoja

Perustettu 24.03.2019 16:02:25 Jäseniä 6 Vierailuja 269 Medioita 72

Kanava Reijo Koiraan sarjakuville

 295 näyttökertaa, 7 viestiä, 1.06 MB, 1 tiedosto
30.09.2020 17:11:26
[ + 14 - | ]
👑 Plussatuin 30.09.2020.

Ryppy työttömänä

[48245] [ryppy_tyottomana.jpg] [1.06 MB] [850x1417] [] []
ryppy_tyottomana.jpg

ryppy

,

työtön

30.09.2020 20:04:52
#394652 [+-] Piilota Suosittele

Näin se menee. Minut irtisanottiin TE-touhusta kun en suostunut ottamaan vastaan 9 eur / pvä orjakauppaa. Se 9 eur /pvä olisi lähettänyt vaimon työttömyyden aikaisen eläkkeensaajan asumistuen pois koko 9 euron osalta per päivä.

Olisin siis tehnyt täysin ilmaista työtä jollekin. En EN TODELLAKAAN TEE, VITTU!

30.09.2020 22:18:16
#394714 [+-] Piilota Suosittele

Oma kokemus työkkäri ; kela ; kaupungin sos.toimisto vuosina 1998-2015 jolloin olin satunnaisesti työttömänä 7kertaa ja pisimmillään 11kk. Ilmoittauduin työttömäksi, virkailija tarjoaa "ATK" kurssia, no minä menin.
3Päivä kurssia ja edelleen harjoitellaan tietokoneen käynnistämistä johon minä fiksuna totean: "Täähän on ihan paskaa, mä tulin tänne oppimaan exelin, skannerin ja wordin käyttöä" johon ohjaaja toteaa ettei meille ole lupauksista huolimatta tarkoitus opettaa kyseisten ohjelmien käyttöä, vaan perustaidot työnhakuun internetsissä, sen jälkeen kurssin loput 11päivää pelasin laitoksen koneella quake II, dukenukem tai notkuin pasimaailmassa.
Toisella kertaa kieltäydyin paskakursseista, eikö mitä ne pisti hakemaan parvekelasi asentajan, autopeltisepän, mainostenjakajan ja puhelinmyynnin työpaikkoja. Rakennus saneeraus firmassa ja kolarikorjaamolla ne pyöritteli päitään ja ihmetteli että miksi vitussa työvoimatoimisto laittaa heille haastateltaviksi tyyppejä joilla ei ole mitään kokemusta alasta, kun he nimenomaan hakevat alan ammattilaista, siinä sitten itsekkin selitin että pakko hakea tai mätkästään karenssi, tais lähtee firmoista pienet vittuilu puhelut työkkäriin.
Puhelinmyynti oli 0-palkka+provisio sitä sun tätä kun myyt vähintään 6 päivässä ja voit jopa saada mitä kun myyt 15 päivässä, pyysin palkka+provisio laskelmat paperilla joka oli pienen väännön takana ja vein työkkäriin jossa selitin virkailijalle että työkkäri sitten sitoutuu tilaamaan jopa 6 tuotetta joka päivä jos en saa muualle myytyä yhtään tilausta, jottei minusta tule tulotonta.
No virkailija ymmärsi ja puhelinmyynti tiputettiin pois listaltani.
Lehden ja mainostenjaossa olisin saanut töitä 8vuoroa kk:ssa, palkka oli bruttona noin 2000mk joten taas työkkäriin kysymään kuinka maksaa eläminen tuollaisella palkalla?
Taas tiputettiin turha työnhaku pois listaltani ja sen jälkeen sain itse hakea työpaikkaa, joka muistaakseni löytyi alle 4kk työttömyyden jälkeen.
Joka kerta sama paska tarjonta: Mene kurssille / pajatyöhön, hae 0-palkka duunia, hae duunia johon ei koulutusta / kokemusta ja kuitenkin vaaditaan a tai amk tutkinto.
Aina välissä joko kela, työkkäri tai sossu hukkaili papereita ja "pipom" rahapäivänä tulee kirje "Emme voineet käsitellä hakemustasi koska emme ole saaneet kaavaketta B1.saatana.666", käy uudestaan kyseisessä virastossa kysymässä mikä vitun kaavake B1.saatana.666, toimita kyseinen kaavake uudestaan (oli jo 1 kerralla mukana, mutta joku peikko välissä sen pöllinyt tai piiloittanut) ja kysy koska työttömyystukeni näkyy tilillä?
"Voi voi kun meillä on vähän jonoa, sen käsittelyssä voi mennä 14-21 päivää."
Tämän jälkeen kelan vahtimaisteri / kaluunakalle tulee seisomaan taakseni kun olen huutanut keuhkojeni pohjasta että olen jo nyt lähes PA ja vuokra ym laskut pitäis maksaa nyt eikä 2 viikon päästä.
No eikun sossuun missä palvelu vielä paskempaa kun en ole kanta asiakas, mutta sieltä saan vuokraan ja sähkölaskuun rahat jotka sitten peritään kelan tuista, onneksi puolituttu tarjosi pari keikka työtä joista sai pimeenä rahat hanskaan, koska muuten olis jääkaapin asukit ollut vain ketsuppi ja valo.
Sitten joskus vuonna 2007-2008 kun olin väistellyt perinteiset työnhaku koulutuskurssit, 6kk ilmaistyötä 7€ ateriapäiväraha korvauksella + työmarkkinatuki kaupungilla / kierrätyskeskuksella / pajalla duunit, sain yhtäkkiä olla 4kk ilman että te toimistosta edes kysyttiin olenko hakenut duunia, sitten kävin vain siellä ilmoittamassa että työttömyys päättyy aloitan ammmattini mukaiset työt 5pvä:n kuluttua, virkailija ihmetteli että mitäs nyt tehdään kun mun ois pitänyt muka tulla parin viikon päästä tekemään työllistymis ja koulutus suunnitelma, totesin että ihan keskenään vaan, mutta mulla on töitä.
Alta kuukausi siitä sain työkkäristä karenssia kun en tullut tekemään suunnitelmia ja samoihin aikoihin sain kelasta ensin kirjeen työmarkkinatuen katkaisusta karenssin takia, muutama päivä myöhemmin oikaisun työmarkkinatuen katkaisusta työllistymisen takia.
Eli jos joutuu mainittujen virastojen kanssa tekemisiin kannattaa hakeutua kanta-asiakkaaksi tai sitten yrittää pysyä aivan helvetin kaukana niistä, plus liittyä töihin päästyään johonkin työttömyyskassaan tai kokonaan liittoon niin työssäolo ehdon täytyttyä rahojen saanti on hieman tuskattomampaa ja parempaa kuin pelkkä kelan tuet.

01.10.2020 17:10:06
#394934 [+-] Piilota Suosittele

Nyt oli vähän kämänen ReijoKoiraan sarjis. Liian saarnaava ja populistinen, eikä oikeestaan edes hauska ja oivaltava, vaan ainoastaan rasittava kaikessa kliseisyydessään.

No, ei aina voi onnistua. Ehkä seuraavalla kerralla onnistuu paremmin.

01.10.2020 17:53:34
#394946 [+-] Piilota Suosittele

>>394934 Kritiikki vastaanotettu. Oivaltavuutta en tässä hakenutkaan, mutta en minä itsekään tätä erityisen onnistuneena pidä. Olen muutenkin ollut vähän huonossa vireessä jo jonkin aikaa näiden sarjakuvieni kanssa. Koetan silti tasaisin väliajoin edes jotain saada piirrettyä jottei tauot venähdä liian pitkiksi. Mutta jospa se taas tästä.

01.10.2020 17:59:21
#394947 [+-] Piilota Suosittele

>>394714
Pikkuvirkamies, jolle valta on päässyt päähän, on pahin mulkku päällä maan. Pompotusta pompotuksen vuoksi ja piruuttaan.

Nämä pikkuhitlerit kun oikeasti menisivät esimiehiksi asiantuntijoille, niin viikon päästä jo toimari, liiketoimintajohtaja tms. tulisi ottamaan niskasta kiinni ja sanoisi, että tuollaisia kavereita ei menestyvissä yrityksissä tarvita yhtään. Ei ole tilaa ollut tuollaiselle yli 30 vuoteen.

01.10.2020 18:00:59
#394948 [+-] Piilota Suosittele

>>394946
Hyvä tämä oli ja realistinen. Pientä yliampuvuutta ja piilopiruilua pitääkin olla, jotta sanoma menisi perille. Tätä pitäisi jakaa TE-toimistossa.

[ 7 viestiä | ]
 
Pikku-Pertti saa kotiopetusta osa IV Pikku-Pertti saa kotiopetusta osa IV
Ryppy ja koe-esiintyminen Ryppy ja koe-esiintyminen
Petteri kantaa vastuuta Petteri kantaa vastuuta
Ryppy työvoimavirkailijana Ryppy työvoimavirkailijana
Kapteeni Juncker Kapteeni Juncker
Ryppy lääkärinä osa X Ryppy lääkärinä osa X
Hyvää Uutta Vuotta Hyvää Uutta Vuotta
Grönmarxin kerho Grönmarxin kerho
Ryppy ja Koponen Helsingissä osa III Ryppy ja Koponen Helsingissä osa III
Pikku-Pertti koulussa osa V Pikku-Pertti koulussa osa V
Ryppy ja Triggerström Ryppy ja Triggerström
Triggerström hakee töitä Triggerström hakee töitä
Ryppy ja vaarallinen joukkoharha Ryppy ja vaarallinen joukkoharha
Pikku-Pertti koulussa osa VI Pikku-Pertti koulussa osa VI
Ryppy jakaa viisautta osa VII Ryppy jakaa viisautta osa VII
Ryppy lääkärinä osa VIII Ryppy lääkärinä osa VIII
Ryppy ja Reikä käsittelevät turvapaikkahakemuksia osa IV Ryppy ja Reikä käsittelevät turvapaikkahakemuksia osa IV
Timppa lähtee Timppa lähtee
Naurunappulasarjis Naurunappulasarjis
Ryppy ja Hassan osa II Ryppy ja Hassan osa II
Pertinlaakson kulttuuri rikastuu osa IV Pertinlaakson kulttuuri rikastuu osa IV
Ryppy soittaa hätänumeroon Ryppy soittaa hätänumeroon
Ryppy, Koponen ja Opel Corsa Ryppy, Koponen ja Opel Corsa
Ryppy ja isä Ryppy ja isä