Rekisteröitynyt 15.10.2017 19:05:42
Nähty 14 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 861
Tageja annettu 15
Vierailuja 2 719
Medioita 8
Medioiden näyttökerrat 2 671
Plussia 128
Saavutuksia Ei ole
+0      
Jatkotarina alkuperäiselle Aravatalo preerialla-kertomukselle käsitellen tutun naapuruston uusia edesottamuksia.

Aravatalo preerialla - Syitä ja seurauksia

Laskeuman kuivattama laatu ruokki työtöntä tupakannälkää rätisten vaimeasti talojen välisessä katveessa. Hampaattomat ikenet tiristivät viimeisiä pisaroitaan voimakkaan imun alla, kuivuen pikimmiten ylikäytettyyn savukkeensuodattimeen. Värmeensä oli seiloreiden eksoottisilla taudeilla parkittu haperoksi kuin vastapäisen Saluunankulman kämppien keltaiset tapetit. Se oli hapan ja sitkeä kuin suvun juureen tehty limppu. Minä minä olisin itseäni enää pitänyt, jos olisin tuohon loveen langennut; hänellä ei ollut antaa enää kuin kokemus, päätteli Pillusilmä-Pat ruokkiessaan kauhtunutta porttoa pienellä rahalla kuin hevonpaskapuiston sorsia.

Reservaatin reunalle raahattu lautapuoli puistonpenkki palveli heidän kalpeita perseitä iltapäivän utuisessa lumossa, kun Tex Möller ravasi katkonaisesti paikalle kapeat kätensä kolmantena ja neljäntenä jalkana. “Pillusilmä-Pat”, huohotti Tex heittäytyen katolleen penkin eteen kolikoiden päälle, “Pillusilmä-Pat, kuule”. Nahkaiset luomet nousivat vaivoin, antaen ymmärtää, että Texin läsnäolo oli huomioitu. Pillusilmä-Pat ruksautti povestaan vieraskielisen tisleen, voidellen kielensä huolellisesti ennen kuin ojensi pullon Lyydialle, tietäen lopun katoavan kuin kuiviin ikeniin. Ilma kiersi Lyydian suupielistä kuin lapsuudenkotinsa nurkista marraspakkasilla. Möller sopersi vaikeana: “Liikanimi-Lex otti lohkareen syliin montuilla, se haastaa siellä hurmetta”. Liikanimi-Lex oli tehnyt varmistuksia täkäläisten direktiivien täyttymisen suhteen yksityishenkilön hallusta löytyneen dynamiitin suhteen, Coltin itsensä kanssa, Coltin itsensä ehdottamana. Aroma oli asettanut itse paketoimassa räjähteen keskikokoisen kiven alle, sytyttäen sen vallin takaa nakkaamalla kytevällä tumpillaan. Murikan tilaa oli tullut paikkaamaan miehen maattava monttu, kun taas lohkare itsessään oli hypännyt Liikanimi-Lexin oikeamielisille käsivarsille.

Pillusilmä-Pat otti leukansa mittaisia loikkia asunnolleen, soittaen ambulanssin montuille, mutta painottaen, ettei asialla ollut kiire, vaan kiireisimmät olisi hoidettava ensin. Hän tiesi, ettei Liikanimi-Lex olisi antanut hänelle anteeksi, jos häntä olisi tultu auttamaan ennen muita, sellainen oli hänen oikeudentajunsa. Pillusilmä-Pat ja Tex Möller juoksivat kahta jalkaparia montuille selvittämään tilannetta. Liikanimi-Lex makasi hiekkakinoksen ja lohkareen välissä miehekkäästi veri suupielestä noristen. Liikanimi-Lexin katseessa näki lähestyvän valon hänen aloittaessaan kerrotansa. Möller vaikuttui Lexin kyvystä kertoa menneitä niin elävästi, että olisi voinut kuvitella itse olleensa paikalla. Viimein hän havahtui Pillusilmä-Patin ärähdykseen tulla tuomaan vipuvartta murikan siirtämiseen, Liikanimi-Lexin koristessa seikkaperäisesti kuinka tapahtumat olivat hetkeä ennen edenneet Coltin ja Texin kanssa montuilla. Ambulanssi ja Koistisen maansiirto osakeyhtiö saapuivat kahta toppaa ja kolmea tuntia myöhemmin päivän antaessa enää hiekkakumpujen kärjille. Epäiltiin, josko oli jo tullut Liikanimi-Lexin itsensä aika viimeiselle tuomiolle. Liikanimi-Lexiä kuitenkin ohjasi suuremmat voimat, sillä Aroman jäädessä taloyhtiön laiminlyödyn ilmanvaihtokoneiston alle pihan parkkipaikalla, hän tunsi olonsa kohentuneen jo merkittävästi.
[ 0 viestiä | ]