Rekisteröitynyt 13.05.2021 14:13:44
Nähty 23 päivää sitten
Viestejä 42
Tageja annettu 5
Vierailuja 184
Medioita 5
Medioiden näyttökerrat 1 688
Plussia 36
Saavutuksia 3
30.05.2021 18:35:57
#467767 [+-] Piilota Suosittele

Tuula Väätäinen on aina kritisoinut Halla-ahoa.

Tästä voivat kaikki lukea kuitenkin Halla-ahon oikean sanoman, kokonaisuudessaan:
https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-haluaa-kasvattaa-kateen-jaavien-tyotulojen-maaraa-puuttumalla-asumisen-elamisen-ja-liikkumisen-kustannuksiin-seka-tyon-verottamiseen/

Niille, jotka eivät jaksa linkkiä klikata, voidaan poimia Väätäisen kommenttia vahvimmin vastaan oleva pätkä:

"-Työntekijöiden käteen jäävien tulojen määrää on pyrittävä kasvattamaan, kuitenkaan samaan aikaan lisäämättä yritysten kustannuksia. Ainoa kaikille soveltuva keino on puuttua asumisen, elämisen ja liikkumisen kustannuksiin sekä työn verottamiseen ja palkan sivukuluihin, Halla-aho toteaa."

30.05.2021 18:39:06
#467768 [+-] Piilota Suosittele

Suomi on jokatapauksessa tuhoon tuomittu. Vienti ei vedä mihinkään. Tuonti lisääntyä nykyisellä neljänneksellä edelliseen 1.5%. Eli ollaan kokoajan syvemmällä ja syvemmällä. Tulee aika, eikä se ole kaukana jolloin lainaa ei enää saa. Sitten ollaan kusessa kun on pakko napsutella laskimella 90-luvun tavoin.

30.05.2021 19:08:29
#467804 [+-] Piilota Suosittele

>>467780

Hyvä kirjoitus ja erittäin paljolti totta, olettaen että luvut pitävät paikkansa, uskottavilta ne ainakin nopeasti näyttävät.
Ensin on toki nettotulo ja se vähenee sitten erilaista pakollisten ja vähemmän pakollisten menojen kautta. Kuten Halla-aho sanoo, on nettotuloa saatava nostettua (joka vaikuttaa myös työnteon houkuttelevuuteen) ja sitten on saatava menoja pienenemään.

Suomessa tietyt puolueet haluavat päinvastoin lisätä työntekijän liikkumisen kustannuksia tuomalla jo valmiiksi kovien autoilun kustannuksien pariin tietulleja/ruuhkamaksuja ja/tai muita toimenpiteitä, joilla polttoainehinnat nousevat. Ja tietyt puolueet puhuvat uusista ja uusista veroista, jotka vähentävät palkasta nettona käteen jäävää osaa.

Mutta ettet nyt vain paljastanut ohessa norjalaisuuttasi... eikös sen pitänyt olla suuri salaisuus?

30.05.2021 20:12:33 | 20:12:56
#467837 [+-] Piilota Suosittele

>>467831
Allekirjoitan osan. Suorittavan työn julkisia työpaikkoja pitäisi lisätä, kyllä. Toisaalta samaan aikaan tämän rahoitukseen tarvitaan uusia yksityisiä työpaikkoja merkittävästi, koska julkiset työpaikat vievät rahaa eivätkä kaikki tosiaan palaudu takaisin Suomeen veroina jne. Nämä pienituloiset sairaanhoitajat voivat ostaa esimerkiksi ulkomaalaisista verkkokaupoista tuotteita rahojen valuessa sinne ilman, että lähellekään se 100% valui takaisin.

Sen sijaan näen itse niin, että tarvitaan aitoa rakenneuudistusta julkisella puolella. Siellä on niin paljon yli- ja aliviikareita uskomattomilla palkoilla. Henkilöitä, joita voidaan pitää "vaihtopenkillä" jemmassa täydellä palkalla odottamassa eläkkeitä. Puhumattakaan etuuksista, joihin kuuluu erään naisen erikoismallin avo-Bemari. Vähän tuulettamalla julkisia pöhöttyneitä organisaatioita löytyisi mukavasti rahaa, joilla palkata oikeita tekijöitä.

Mitä tulee verotuloihin, niin tuloveropuolella progressio on todella kova jo nyt. Liiankin kova.
MUTTA pääomatulojen veroprosentissa progressio on olematon ja koko pääomatuloverotus on tällä hetkellä päin metsää.
Esimerkiksi laitospaikkaan siirtyvä 70-vuotias vanhus kun alkaa vuokraamaan asuntoaan jollekulle, hän maksaa 30% veroja tuloista suoraan, koska se on "pääomatuloa". Saman veroprosentin maksaa grynderi, joka vuokraa useita asuntoja ja tekee niillä käytännössä tulonsa (30000e asti sama 30%). Ja jos kyseessä on isorikas grynderi ja tekee vaikka 60000, niin hän ensin ensimmäiseen 30 tonniin maksaa 30% ja sen jälkeen 34%.

Tästä syystä pitäisi luopua erillisistä ansiotuloprosenteista ja pääomatuloprosenteista ja yhdistää nämä tulot ja katsoa niitä kokonaisuutena. Näin esimerkin vanhusta ei yliverotettaisi ja toisaalta grynderillä veroja vietäisiin kokonaistulojen mukaan, kuten kuuluisikin.

[ 5 viestiä | ]