eipäs hypitä pöydille eipäs hypitä pöydille
Koronaohje Koronaohje
beavis and butthead beavis and butthead
Onko tämä kylpy pakollinen huumon? ;__; Onko tämä kylpy pakollinen huumon? ;__;
Hehe Hehe
Sai juuri ajokortin Sai juuri ajokortin
Semmonen tarina siinä Semmonen tarina siinä
Apinalla on asiaa Apinalla on asiaa
koronaa koronaa
Iiris pierii Iiris pierii
...täältä tulee kurkkumopo ...täältä tulee kurkkumopo
Ihana nainen Ihana nainen
omavarainen kissa :3 omavarainen kissa :3
mlem mlem mlem mlem :3 mlem mlem mlem mlem :3
LSD LSD
Lauantaifiilis Lauantaifiilis
Kalle Abbanen Kalle Abbanen
Kipsu lämmittelee saatanaa :3 Kipsu lämmittelee saatanaa :3
ihana vanessa ihana vanessa
Se ois sitten keskiviikko Se ois sitten keskiviikko
Suomalaiset vaihtoon Suomalaiset vaihtoon
kaverukset :3 kaverukset :3
loiri kollaasi loiri kollaasi
Kissa luovuttaa Kissa luovuttaa
 309 näyttökertaa, 6 viestiä, 0.26 MB, 1 tiedosto, 03.02.2019 12:22:05
[ + 4 - | ]

Taitaa jäädä verot maksamatta

[23734] [tiedosto.png] [0.26 MB] [768x585] [] []
tiedosto.png

mamu

(122)  · 

kebab

(43)  · 

bisnes

 · 

veron

 · 

kierto

03.02.2019 14:24:01
#155095 [+-] Piilota Suosittele

Jostain syystä kun minulle haluavat avautua aina kaikki, niin vuosien varrella kebab-pitseroiden kaveritkin ovat halunneet vaarattoman näköisen kaverin kanssa parantaa maailmaa ja/tai oloaan.

Tapaus 1:
- Pariskunta osti remontoidun/uudistetun kebab-pitserian, jossa tarjottiin vähän laajemminkin etnistä ruokaa. Myyjänä toimi niin sanotusti suuri ja mahtava ravintolaguru, joka perusti ja remontoi näitä paikkoja. Tämä ravintolaguru tosiaan laittoi tämänkin ravintolan pystyyn ; alkuun ja myi sen pahaa aavistamattomalle pariskunnalle, oli paikalla jokusia viikkoja, opasti tavarahankinnat, reseptit, ruoan valmistamiset, asiakaspalvelukuviot eli koko setin. Hintataso oli ruoassa järkevä, mistään 5e pizzoista ei ollut kyse. Ruoka myös oli helvetin hyvää. Ravintolaguru oli ulospäin kyllä guru ja mukavan oloinen. Ravintolan ostanut pariskunta oli tosi mukava ja kova tekemään töitä. He laittoivat kaiken omaisuutensa hommaan kiinni ja pyrkivät toimimaan oikein. He maksoivat ravintolagurulle, joka paikan laittoi pystyyn, aivan helvetilliset rahat ostaessa ja vielä prosentit voitoista. Ravintolaguru vain oli jättänyt maksuja rästiin toiminta-ajastaan, ravintolapystytyksestään ja verot maksamatta. Pariskunta muuttui harmaammaksi ja ahdistuneemmaksi päivä päivältä ja viimeinen tikki olivat verot. Paikka nurin, pariskunnalta menivät kaikki rahat.
Ravintolaguru kuulemma oli pelannut homman niin, että sitä ei saatu narautettua asiasta missään, jatkanut samaa "ravintola pystyyn, myydään, siirrytään seuraavaan kaupunkiin" -toimintaansa.
Osalliset olivat kaikki entisen Jugoslavian alueen henkilöitä, aikaa n. 10 vuotta.

Tapaus 2:
- Marokon alueen kaveri pyöritti pizzeriaa. Taustalla oli joku "omistaja". Kaveri kyllä teki käsittämättömän hyvää pizzaa. Muurahaiset juoksivat paikassa pöytiä myöten. Pyörittäjä oli välillä jalat kojelaudalla autossa pizzerian edessä ja auto aivan huurussa, kun kaveri siellä vähän poltteli. Pizzeriasta monesti olivat tarvikkeet loppu, kaveri totesi, että odotta pieni hetki, mä hoita... ja ryntäsi viereiseen kauppaan ostamaan aineksia. Mukava heppu kyllä, mutta pääpointti oli huumeiden myynti ja pizzeria kulissina. Minullekin joskus vihjaili moisista ostoksista, mutta kun sanoin tulevani pizzan takia, niin ei sen kummemmin. Mutta diilejä kyllä tehtiin puolivaivihkaa paikassa siellä syödessä. Tästä on n. 20 vuotta, olin nuori ja ajattelin, että eipä asia minulle kuulu ja jää kyllä kiinni tuolla menolla. Ja niin jäi.


Olisi näitä kyllä lisääkin, mutta ovat tylsempiä juttuja.

Yhteistä on se, että jos mukana on perhe, homma on siistimpää ja siihen sitoudutaan enemmän. Jos on nuori äijä yksin tai kavereidensa kanssa, monesti taustalla on jotain muutakin eli puliveivausta. Ja mitä reteemmän näköistä toimintaa kultakäätyineen ja kalliine autoineen, sitä suuremmalla todennäköisyydellä kyse on muustakin kuin ravintolatoiminnasta, tai kyseessä on puliveivaava "ravintolaguru" tai sitten kyseessä ovat kaverit/suku, joilla on jo monta erilaista ravintolaa. Jälkimmäisessä esimerkiksi Tampereella on perhe, jolla on muutama etninen paikka, useampi amerikkalaistyylinen paikka, italialaispaikka jne. On jo niin paljon ravintoloita, että rahaa tulee hyvin.

Yksi pidempään Suomessa ollut kaveri joskus sanoi sen hyvin, kun juteltiin.
Hän sai ravintolan menestymään, kulki päivittäin jollain normi-Nissanilla töihin ja auto oli ravintolan vieressä parkissa. Porukkaa riitti. Hän ajatteli, että menee hyvin, pitäähän sen näkyä, kuten Turkissa tehdään. Osti hienon BMW:n ja tuli sillä töihin ja parkkeerasi sen päivittäin ravintolan viereen. Suomalaiset suuttuivat ja alkoivat välttää paikkaa ja väki väheni. Kaveri jutteli asiakkaiden kanssa ja sai tietää syyn. Siitä paikasta autoliikkeeseen ostamaan työmatka-autoksi perusvehje ja BMW kotipihaan "viikonloppuajoja" varten. Asiakkaita alkoi taas tulemaan paremmin...

03.02.2019 22:27:03
#155282 [+-] Piilota Suosittele

Tyhjästä ei suomessa rakenneta yhden yhtä firmaa. Autotalli-systeemit ovat mennyttä aikaa. Pitää olla aikaa, että voi rakentaa jotain joka menisi kaupaksi. Autotallissa et hitsaa, etkä tee oikein muutakaan kuin pienimuotoista tointa.
Useimmiten keksinnöt tapahtuvat tiloissa, joka on jo ennestään suunniteltu korjailuun, rakenteluun sekä vastaavaan. Tyhjästä ilman valuuttaa etä moisia tiloja saa eikä niitä anneta.

Yleensä nämä kaksi ehtoa eivät täyty, jotka ovat vaadittuja myynnin edistämiseksi:

On aikaa
On rahaa tehdä tuotteita.

03.02.2019 22:32:17
#155284 [+-] Piilota Suosittele

>>155282 Se on kyllä totta, että tässä maassa ei kannata mitään alkaa yrittämään, koska vitun järjetöntä byrokratiaa.
Lisäksi pitää olla sitä hilloa sen verran, että pystyy ostamaan kaikki materiaalit, koneet sekä tilat ensin.
Ei yrityksiä millään starttirahalla perusteta niin kuin nämä valtion opiskelleet isot herrat luulee.
Itsemurhan siinä tekee, jos jotain tässä maassa yrittää.

04.02.2019 01:52:14
#155363 [+-] Piilota Suosittele

>>155284

Niimpä. Tuote pitää olla niin hyvin suunniteltu, että se voidaan suojata. Toinen vaihtoehto on käyttää vapaita tuotteita ja rakentaa niistä yksilöyty järjestelmä mitä tahansa tilannetta varten. Näissä suunnitteluissa menee toki aikaa ja komponentteja on hommattava paljon eri testejä varten.

Esim. Rasperry-pohjaisia laitteita voi myydä erittäin huokealla. Teolliseen käyttöön on valmiita sulautettuja mutta järjestelmä muuttuu kokoajan vapaammaksi ja vapaammaksi. Koodi ei välttämättä ole ole vapaa myyntiin.

[ 6 viestiä | ]