muonidus muonidus
Yli vaan Yli vaan
ruck reah!! ruck reah!!
Kiinan sukellusveneet Kiinan sukellusveneet
Näihin maihin lähetetään rahaa Näihin maihin lähetetään rahaa
Ylilauta mainittu ylen artikkelissa Ylilauta mainittu ylen artikkelissa
Kepu pettää aina Kepu pettää aina
Joensuun elokapina Joensuun elokapina
VMDL VMDL
Päivän Mietelause Päivän Mietelause
Muistakaa olla äänestämättä osa 2 Muistakaa olla äänestämättä osa 2
eristäytyminen eristäytyminen
hämähäkki hämähäkki
hyvä jäätelö hyvä jäätelö
Based Kimi Based Kimi
Logiikka Logiikka
En ymmärrä mikä tässä mättää En ymmärrä mikä tässä mättää
Lakupiippu Lakupiippu
särmänä särmänä
taistelevat metsot kollaasi2 taistelevat metsot kollaasi2
Jussi servaa Päitsin. Jussi servaa Päitsin.
Snell-man Snell-man
Damn Damn
Demari syömässä aamupalaa duunarin lautaselta Demari syömässä aamupalaa duunarin lautaselta
 639 näyttökertaa, 7 viestiä, 0.18 MB, 1 tiedosto, 24.09.2018 16:30:20
[ + 7 | ]

Nyt on kaunista

[18300] [lada.jpg] [0.18 MB] [1019x572] [] []
lada.jpg

auto

(364)  · 

lada

(16)  · 

nainen

(847)
24.09.2018 16:44:42 | 16:45:16
#100811 [+-] Piilota Suosittele

Upea nainen ja aivan ihastuttava 70-luvun tuplalamppu-Lada.

Tuollaisen Ladan eräskin kissa valitsi kodikseen 90-luvun alussa. Auto oli vain konetta ja vaihdelaatikkoa vajaa, muuten täysin ehjä. Kissa sukelsi autoon vaihdekepin aukosta ja makoili päivittäin nautiskellen penkillä tai hattuhyllyllä auringon lämmittäessä. Eikä muuten vienyt autoon ruokaa eikä tehnyt sinne tarpeitaan.

20.08.2022 16:13:14 | 16:14:31
#594054 [+-] Piilota Suosittele

>>594042

Siitähän se kantti-Lada alun perin lähti, 124 Fiatista. Tosin kuvan Lada-malli oli erikoismalli eikä Fiatilla ollut aivan tuota vastaavaa mallia.

Fiatin laadukkaampi ja kalliimpi tuplalamppuversio (125), josta myöhemmin myös tuli puolalainen "Polski-Fiat" 125p (FSO), muistutti grilliltään hieman kuvassa olevaa, mutta ei muuten ollut täysin sama (kuvan Lada-malli kun oli koriltaan edelleen 124, mutta erikoismallissa oli poikkeavia koneita ja varusteluita).

Kuvan Ladan erikoismalli oli ihan perkuleesti perusmallia kalliimpi ja siksi noita ei kauheasti ollut eikä erityisesti tänä päivänä ole. Tuossahan oli varusteina "jalopuusomisteita" mm. kojelaudassa ja sitten mittareita löytyi yhtä jos toista.

Ladahan sittemmin kehittyi ja venäläiset rakensivat konetta uusiksi, mutta aika oli jo jättänyt ja eu-säädösten myötä kantti-Ladan taru olikin sitten ohi Suomessa vuonna '97. Baltian maissa tosin kantti-Ladaa myytiin uutena tuonkin jälkeen.

FSO 125p oli muuten Ladaan verrattuna paljon modernimman oloinen erityisesti sisältä. 125p tosin jäi kalliimpana paljon vähemmän myydyksi ja vaikka sinänsä auto oli parempi, niiden korjaaminen oli kallista ja varaosat kiven alla, koska harvat (josko ollenkaan) Ladan osat kävivät siihen.

Sukulaisilla oli aikanaan niin Ladaa kuin myös yksi Polski-Fiat 125p. Osien puutteen takia Polski jäi puun alle aikanaan. Oli aikamoisella myrkkymaalilla maalattu tehtaalla ja pellit perkuleen paksut, kun vuosien saatossa se ei näyttänyt edes mätänevän.

Ryssäthän olivat muutenkin autojensa kanssa kopioimisen mestareita noihin aikoihin. Aivan kuten myöhemmin sitten Espanjassas tehtiin samaa, sitten Etelä-Koreassa, sitten (ja tänä päivänäkin osa merkeistä) Kiinassa.
Mossen Eliten moottorikin oli pöllitty BMW:ltä ja kun tilaa ei ollut samaan tapaan, sitä käännettiin 90 astetta ja tadaa, siellä on. BMW:n kopiokoneella Elite itse asiassa kulki yllättävän vauhdikkaasti, ihan eri tapaan kuin esimerkiksi Lada.
Mossen kuolemaksi tosin tuli Ladaa kalliimpi hinta ja kalliimmat varaosat. Mosse tosin oli lujapeltisempi ja muutenkin laadukkaampi, mutta kun ajettavuuden puolella se oli Ladan tasoa, mutta kalliimmalla hinnalla, se jäi paitsioon ja Mossen taru päättyikin Suomessa jo '90/'91 kun Konelan Suomeen tuomat lava-Mosset myytiin halvalla pois. Taisi olla hintana 15000 markkaa silloin kun kantti-Ladan (1500S siihen aikaan) hinta pyöri jossain 30000-35000 markan kohdilla. Konelalla oli niitä iso erä, ne myytiin nopeasti, mutta ne myös katosivat liikenteestä todella nopeasti.

[ 7 viestiä | ]