Rekisteröitynyt 15.08.2019 13:20:30
Nähty 56 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 40
Tageja annettu 0
Vierailuja 129
Medioita 0
+0   27.05.2020 11:09:49    
Nyt kun näyttää siltä, että jää ulkomaan reissut tänä kesänä käymättä. Niin ajattelin, että josko tekis semmoisen Suomen ympäriajon. Lähtis Hesestä itä puolta oikein hitaasti pohjoiseen, kävis Lapin jänkhällä kääntymässä ja puottelis, sitten sitä lestojen ja hurrien puolta takasin. Mutta olisko jotain vinkkejä, missä kannattaisi pysähtyä?
27.05.2020 17:31:45
#347455 [+-] Piilota Suosittele

Lestadiolaiset ovat jonnekin länsirannikolta kovasti kadonneet... ja hurreja on aika pienellä alueella... neekerihurreja (Kristiinankaupunki) ja kinkkihurreja (Närpiö) löytyy toki myös.

Mutta heitetään muutamia, koska olen Pohjanmaa, erityisesti E-P, fani:

- E8 -tie aina Vaasasta Merikarviaan asti. Suoraa isoa baanaa, kutonen tai kasi laulamaan ja perkule, että tuntuu hyvältä. Ja jos Bemmillä ajat, niin suuntaat vasemman valon taivaisiin ja oikean valon alas, laitat lämän tiskiin ja porukka väistää tieltä. Iha-vitun-naa.
Jos sulla on urheiluauto tai sen näköinen menevä coupe alla, niin sitten kyllä jokainen paappa veivaa Nissaninsa hurmiovauhtiin ja vetää keskellä tietä.

- Ylistaron Wanha Markki - kotieläinvanhuksia pihat täynnä odottamassa rapsutuksia ja turistilaumaa. Mahtava paikka. Hyvää nisua ja kahvia.

- Raippaluodon silta - munaskuissa tuntuva kokemus kun päästää isoa kovaa meren päällä sillalla jossa tuuli puhaltaa ja aavaa näkyy. Sillan juuressa on poikkeamisen arvoinen kahvio.

- Närpiön Red ; Green -hotelli, sen terassi ja paikassa oleva elokuvateatteri. Auringossa pääkadun vieressä istuen iltaryyppäyksen paikka. Alkokin vieressä, kotipizza toisella puolella tietä, elokuvateatteri hotellissa, hyvä aamupala... ihminen ei enempää voi toivoa. Paitsi ehkä vähemmän ruotsia, mutta keskustassa pärjää suomella aina.

- Jos menee upeaan rantaravintolaan Korsnäsissä, siellä ei suomella enää selviä, ruotsia lentää ja ruokalistaakaan et saa suomeksi. Mutta ruoka on hiton hyvää.

- Kaskisissa on hotelli keskellä superhiljaista kaupunkia. Katolla on terassi ja suunta merelle. Siellä sielu lepää... kylmä lonkero kourassa. Ja jos haluaa etsiä painikavereita, naapurikorttelissa on kylän ainoa oikea baari. Lossilla kulkeminen on harvinaista tänä päivänä ja sen voi myös tehdä Kaskisissa. Auto kyytiin ja saarille kiertämään. Tai sitten vetää vaan ankat siellä hotellin katolla... ja nälissään voi hoippua vierasvenesatamaan Tove Janssonilta pullaa ja kahvia ostamaan tai sitten fiinimpään (ja vähän ylihintaiseen) ravintolaan siinä melkein vieressä.

- Karijoelle jos poikkeaa susiluolaan ja kivipeltoa katsomaan, niin siinä kyllä ihminen ihmettelee hetken jääkautta ja menneitä aikoja. Upea paikka ja kokemus.

- Siitä jos täryyttää Kauhajoelle, niin sieltä löytyy ihan tajuton jälkiruoka- ja pullapuoti. Vatsa kasvaa. Ja kun niitä vetää ähkyksi, keskustassa on kiva hotelli vanhan ajan menolla. Ja todella hyvä, joskin hintava, ravintola hotellissa. Aivan tajuttoman hyvä palvelu.

- Jos haluaa poiketa sisämaassa, niin Keskiselle Tuuriin. Oijoi mikä ostoskeskushelvetti. Hyvää kahvia, murkinaa, mahtava hotelli kristallikruunuineen. Vesan autoja esitteillä sisällä ja jos Latvala tuntuu kovalta jätkältä Torppa-seikkailun jäljiltä, niin J-M:n verstas ja museot löytyvät kivenheiton päästä. Ja Mikko Keskinen myy muuten osittain samaa krääsää kuin Vesa siinä lähellä, mutta halvemmalla.

- Kristiinankaupungissa näkee niitä hurrineekereitä. Että jos tykkää, niin sinne sitten matkalla etelämpään. Jos ei tykkää, niin E8:lla vaan suoraan isoa kovaa ohi.

- Merikarvialla on taas meri tarjolla ja yhtä sun toista mökkiä / hotelliasutusta. Käynnin arvoinen vaikka muut jutut onkin vähissä.

- Terve ihminen vetää lujaa E8:ia Porista ohi. Mutta hotelli Amadossa on superupeat tytöt ja mahtava ruoka. Sinne kannattaa pysähtyä jos siltä tuntuu. Voi siellä jotenkuten yöpyäkin. Yksi jos toinen paikallinen (tai jopa pirkanmaalainen) raharikas saattaa poiketa siellä elvistelemässä ravintolassa myös. Todella hyvää ruokaa... ja känniin siellä pääsee myös. Ja ne upeat tytöt.

- Olkiluoto seuraavana. Pakko poiketa. Ilmainen museo jne. Ja automaatista saa ilmaista juotavaakin. Ja voi kurkkia prutakon toiselle puolelle kuinka ikuisuusprojekti siellä porisee. Oikeasti kyllä todellakin poikkeamisen arvoinen.

- Rauma... ei jumalauta. Kuselta haisevia hotelleja ja ravintoloissa vanhoille äijille käy paskaonnettomuuksia. Vittu mitä paskaa. Kierrä kaukaa. Rauman vanhojen tönöjen kortteli on hieno ja jätskikioskeissa upeita kissoja, mutta jumalauta... ihan oikeasti joku äijä paskoi housunsa, kävelykeppinsä, itsensä ja koko vitun vessan joskus kun tuli oltua fiinimmässä ravintolassa siellä.
Ja ihan oikeasti ison ketjun hotellissa haisi kusi.

- Sitten on Laitila matkalla, Laitilan virvoitusjuomat ja sillee. Tehdaskierros jos sopivasti osuu ja mehua mukaan. Niin, Laitila tekee kyllä humalamehuakin eli sitä mukaan, mutta ei kannata liian pitkäksi aikaa sinne jäädä.

- Seuraavana sitten onkin Uusikaupunki. Oijjoi, automuseo. Jumalauta niitä Saabeja ja kaikkia muita mahtavuuksia. Ihan pakkokäynti. Keskustassa on useita todella hyviä ravintoloita, kannattaa poiketa.
Hotelli löytyy merenrannalta, siellä on tietysti myös oma baari, mutta kun sieltä hiippailee taas rantaa pitkin keskustaan, löytyy kivoja pikkumyymälöitä (mökkejä) ja voi ottaa siinä pienissä baareissa vähän humalamehua jotta jaksaa keskustaan. Ja keskustassa Hesessä napata pari purilaista mennäkseen fiinimpään paikkaan tai sitten kunnon baariin siinä.
Ja sitten kun on ihan jojossa mehusta, niin walkmania hotellille, matkalla pikkubaareissa muutama naamaan, ihailla merta ja mikälie kanava/ranta/satama onkaan siinä samalla. Jos isompi nälkä vieläkin iskee, niin taksi alle ja jokusen kilsan päässä on kunnon rasvagrilli. Sieltä pari plörömötsiä ja maggarat naamaan ja takaisin hotellille. Ja jos kello on sopivasti, niin hotellissa taas vähän humalamehua lisää naamaan.
Uusikaupunki on kanssa todella hieno paikka kyllä.

Ja vittu näitä kukaan lue, joten jätetään sisämaahan palaaminen toisille.. Turku, Salo, Aura sun muut siinä sitten olisikin seuraavana ollut mielessä.

27.05.2020 17:35:06
#347456 [+-] Piilota Suosittele

>>347444
Voit tilata. Etäostaminen on sallittua. Sinun pitäisi ilmoittaa itse tullille ja maksaa sitten veroja sen mukaan. Ja ihan kuin joku ilmoittaisi. Eli ei kun ostaen ja juoden. Muista tilata/maksaa kuljetus sivujen kautta sitten myös.

Virosta
Alcoexpress.eu -osoitteesta
Latviasta
viinahuuto.com -osoitteesta
Saksasta/Tanskasta
Alkostore24.com -osoitteesta (juuri nyt eivät ota uusia tilauksia vastaan)
Netpris.com
Discandooo.com

28.05.2020 09:53:26
#347714 [+-] Piilota Suosittele

Kuntohan riittää! Varsinki ku hakee ensin Kemistä piriä! Ei kun Lapissa sitä tulee varmasti suurimman osan ajasta oltua. Mulla on sielä semmonen vanha uittojätkien mökki, jossa olen pari kesää viettänyt. Ajattelin vain, että olisikohan etelässäki jotain hyvää mettää, missä samoilla...

[ 11 viestiä | ]