308 näyttökertaa, 8 viestiä, 35.28 MB, 1 tiedosto, 14.02.2020 15:30:51
[ + 6 - | ]

Junes lokka tuomittiin tämän puheen suomentamisesta 70pväsakkoo

[39657] [Ranskalaismies-2.0.mp4] [35.28 MB] [1280x720] [] []

junes

,

lokka

,

ranskalaismies

14.02.2020 15:31:34
#306965 [+-] Piilota Suosittele

https://mvlehti.net/2020/02/05/junes-lokka-tuomittiin-tekstitysrikoksesta-oulun-karajaoikeudessa/ />Jälleen, ja aivan kuten syyttäjä vaati, käräjäoikeus on langettanut kovimman vaaditun tuomion ”vihapuhe-oikeudenkäynnissä” – tällä kertaa peräti 70 päiväsakkoa Junes Lokalle Oulussa.

Kyse oli englanninkielisestä puheesta, jonka Lokka julkaisi Youtube-kanavalla. Puhe oli pidetty Helsingissä mielenosoituksessa elokuussa 2016. Lokka oli tekstittänyt ”ranskalaismiehen puheen” useille kielille.

Käräjäoikeuden mukaan muslimit ja maahanmuuttajat kuvattiin puheessa muihin nähden ala-arvoisina ja loukattiin heidän ihmisarvoaan sekä uskonnon vapautta. Toisessa syytekohdassa puhujaa puolestaan syytettiin islaminuskoisten ja väkivallantekojen liittämisestä toisiinsa ja syytteen mukaan videolla olisi esitetty epäsuora uhkaus väkivallasta.

Todettakoon, että varsinaista puheenpitäjää eli nk. ”ranskalaismiestä”, joka puheet on pitänyt, ei kuitenkaan syytetty eikä tuomittu mistään, mutta hänen puheensa suomeksi tekstittänyt Lokka sensijaan tuomittiin.

Oulun käräjäoikeuden mukaan videot olivat suurelta osin vihapuhetta, joka ei kuulu sananvapauden piiriin. ”Käräjäoikeus katsoo, että Lokan julkaiseman videon sisältö on ollut omiaan aiheuttamaan negatiivisia tunteita, halveksuntaa ja jopa vihaa muslimeja kohtaan.”

Kyseessä on ensimmäinen laatuaan oleva videon ”tekstitysrikos”, jolloin vastuu sanotusta onkin siirretty sanojalta sen välittäneelle henkilölle.

Oikeusistuimen tuomiolauselma sisältää myös varsin huvittavan yksityiskohdan, jonka Lokka nosti esiin tänään Twitterissä. Oikeusistuimen mukaan ”suvaitsevaisuutta ruokkivia ilmaisuja tulisi välttää puheessa!”

15.02.2020 01:20:10
#307106 [+-] Piilota Suosittele

Tätä se on kun eletään valedemokratiassa. Sananvapaus on olemassa, mutta jos kritisoit tai edes käännät kriittisiä puheita niin sakkoa tulee.

[ 8 viestiä | ]
 
Alf Alf
boobs boobs
asioiden tiputtelemista asioiden tiputtelemista
kosketinsoitin kosketinsoitin
uusi omistaja :3 uusi omistaja :3
boobs boobs
vaccines vaccines
Kun on tilaisuus... Kun on tilaisuus...
Näinkö? Näinkö?
kameruksia kameruksia
Rosvo Rosvo
Maybe it's Maybelline Maybe it's Maybelline
perho perho
Viinatrokari varmaan säikähti Viinatrokari varmaan säikähti
law and order lshti law and order lshti
“When child asks for a rainbow dinosaur doughnut birthdaycake&am “When child asks for a rainbow dinosaur doughnut birthdaycake&am
kaunotar ja kulkuri kaunotar ja kulkuri
Perhepotretti t-paitaan Perhepotretti t-paitaan
Lihan savustusta Lihan savustusta
Äijä seisomassa istumassa Äijä seisomassa istumassa
Kisse Kisse
wowi ukko wowi ukko
Odota hetki, käyn paskalla Odota hetki, käyn paskalla
Muutama webm 45 Muutama webm 45