Rekisteröitynyt 14.10.2017 22:19:54
Nähty 26 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 12 081
Tageja annettu 3
Vierailuja 15 946
Medioita 1
Medioiden näyttökerrat 1 780
Plussia 10 150
Saavutuksia Ei ole
+0      
Varoitus - Pitkä ja turha autostoori

Viime viikolla hoksasin, että samalla kadulla toisen taloyhtiön edessä on hieno Hyundai.
Siinä oli sitten keulassa N niin kuin Nänni, joten ajattelin sen olevan sitten hurja vehjas.
Veikkasin, että olisi i40:n joku konttiperä.

Katin kontit ja ei kun nuotioon, sanoi Mikkelkin.
Se olikin tuore N-line eli "mukamas sportti", se oli i30 ja se oli "fastback".

Teknisiä tietoja tutkiessani hoksasin, että vaikka se on vain "nännilinja", niin pellin alla on Kian 1.5 T-GDI -moottori, joka kokoonsa nähden tuottaa yllättävän vaisut 160 hevosvoimaa. 0-100km/h 8.6 sekuntia eli näinä laiskanpulskeina päivinä itse asiassa automaatin kanssa erittäin hyvä, koska manuaalidildonvatkaajalla tosiasiassa menee enemmän kuin nykypäivän automaatilla vastaavilla luvuilla.

Samalla hoksasin, että onhan tuo helvetti soikoon kallis tötterö, mutta kun hyvillä varusteilla varustetusta mummojen ja pappojen Toyota Yariksestakin saat maksaa saman hinnan, niin ei se nyt niin kallis olekaan. No, on siinä useampi turha tonni, mutta anyway.

Kyselin sitten Hyundailta noiden vekottimien saatavuudesta ja tarjouksesta. Sain kehnon tarjouksen ja tiedon, että Hyundailla ainoa uusi 1.5 T-GDI Suomessa on sitten farkku ja sekin on tosiaan tasan yksi kappale ja vielä turhilla erikoisvarusteilla. Se sitten suli vähän niin kuin siinä. Hatchback tai Fastback kelpaisivat, mutta mitään kultaista noutajaa ja farkkua tässä hommata.

Kialta olin nähnyt myös vastaavia farmareita, mutta nyt tajusin tutkia tarkemmin ja paljastui, että 1.5 T-GDI Cee'diä on niin hatchbackina kuin farmarina yllättävänkin paljon myynnissä jopa Nettiautossa. Valmiiksi kilpiin laitettuina ajamattomina, esittelyautoina ja pakasta vetämättöminä. Metka juttu. Ja näyttää vahvasti siltä, että vuoden 2024 malli ei olekaan tuo sama, joten vuoden 2023 mallit ainakin muilla merkeillä ja aiempina "normaalin saatavuuden vuosina" on heitetty loppuvuodesta tarjouksilla mielellään pois.

Täytyykin alkaa kyttäämään. Aina se mummon ja papan Yariksen voittaisi. Etenkin, kun Yariksia niin esittelyautoina kuin myymälöissä pyörivinä kilvettöminä on todella vähän ja uudet tehtaalta tulevat saadaan Suomeen vasta maaliskuussa 2024. No, Mazda 2:ta eli Yarista Mazdan merkeillä toki on useita (koska mummot ja papat eivät ymmärrä ostaa Mazdaa kun Toyota pitää olla), mutta miksi maksaa feikkimerkki-Yariksesta äkäisemmän "nännilinjan" hinta, vaikka sitten nännilinja pitäisikin ostaa Kian merkeillä.

End of tarinointi.
18.09.2023 23:40:14
#694485 [+-] Piilota Suosittele

Alkukesästä tuli ostettua pikkupäissään 200 SLK.
En sillä juurikaan ajellut ole, saati koko auton sielunelämään tutustunut.
Jotenkin ajellessa kuulosti, että joku tässä kikottimessa kolisee töyssyissä.
Alusta käytiin läpi. Ei kummoista välystä, mutta korjattiin. Kolina jatkui.
Veholle auto, niin kolinan syy löytyi.
Takakontissa oli se kiloinen jauhesammutin irti.

Eipä siinä mitään.
Pyysin, että kerran kun auto on pajalla, niin optimoikaa se ja samantien stage 3 tai jopa 4.
Tunnin päästä tulee soitto, että tää sun Mersu on vapari.

Hieman yskitti.

19.09.2023 00:58:55 | 01:02:16
#694500 [+-] Piilota Suosittele

Mulla ois myytävänä -08 Getz. Vähän ruskeaa metallia siellä sun täällä eikä ilmastointi tai keskuslukitus toimi (ellei tähdet ole oikeassa asennossa). Hinta on halpa nykypäivän hintoihin: vaan 18k. Ajettu vähän reilu satatonnia. Osta tästä halapa ja hyvin toimimaton autoksi kuvailtava, mutta hyvin nopeasti. Huomenna inflaation vuoksi hinta on jo 20k.

Luulin äsken pierasevani, mutta hajun vuoksi on nyt erittäin painava syy käydä tarkastamassa tilanne tuolla veskin puolella.

ps. Väärä hälytys, venttiili vain vuoti.

19.09.2023 18:17:56
#694615 [+-] Piilota Suosittele

>>694500
Hyvä merkki, väärä malli. Ei ole 2023 i30 Fastback nyt tuo.


>>694485
R170 vai R171?
Itsellä ollut parit R170-mallit ('97 ja '02) ja niissä sammuttimet olivat kuskin penkin etuosan alapuolella kiinni. Hölmö paikka.
R171:tä olen muutamat kerrat metsästänyt, mutta jossain vaiheessa tajusin, että se pitää olla 280 bensa ja sitten myöhemmin kuulin/tajusin, että 280 bensan kanssa pitää katsoa tarkkaan moottorinumero, ettei ole tasapainoakselivikainen V6 tai sitten, että se on vaihdettu. Ja sitten kun piti eräistä juhlateknisistä syistä piti saada lisää tilaakin, päädyin C 280 bensaan, joka nyt lepäilee tallissa. Olisiko pari bensatankillista tullut tänä kesänä ajettua ja viime kesänä ehkä peräti kolme.

20.09.2023 02:30:27
#694782 [+-] Piilota Suosittele

>>694615
Kaveri varmaan möis i20:n jos maksat sille 18 001 euroa. Ajettu varmaan 500k. Et muuten uskokkaan miten vaikeeta on ettiä autoa ku pitää aina päästä ite istumaan. Jostaki helevetin syystä valmistajat kuvittelee, että kaasun polkaseminen onnistuu kääntämällä oikea jalka 90 asteen kulmaan vinottain, mutta samaan aikaan laittavat sen keskikonsolin semmoseksi, että pitää katkasta jalka että sääriluusta taipuis siihen asentoon. Myöskään vasemmalle jalalle tarkotettu lepuutuspaikka on asemoitu siten, että sekään ei onnistu jos ei tee alaspäin katottaessa 90 asteen kulmaa polven alta vasemmalle, sitten taas oikeelle ja siitä alas.

20.09.2023 18:19:11
#694864 [+-] Piilota Suosittele

>>694782

En ole löytänyt moottoriltaan sopivaa i20:tä vielä.
Kokoluokka ja muut kyllä olisivat siinä ihan kiinnostavat. Sitä kun olisi 1.5 T-GDI:llä, niin voi pojat, ostaisin jo.

Tänään juttelin juuri Kia-myyjän kanssa kun perkeleellä oli mun numero, vaikka varta vasten annoin 0404040404 -numeron tarjouspyyntöön. No, toisaalta olen 4 vuotta sitten kyseisestä puljusta pyytänyt Opel-tarjouksen, niin tiedot on siellä ja joskus oli Mitsubishi, jonka valtuutettuna huoltona kyseinen pulju toimi, niin siksikin tiedot ovat siellä.

No, siinä sitten juteltiin, niin ihmetteli sekin, että miksi 1.0 T-GDI (100hp vain, mutta onpa pieni koirankoppikin ja lastuttamalla saa 140 heppaa) on kadonnut niin, että ei ole autoja Suomessa, ei matkalla, ei tehtailla.

Ja teki tarjouksen i30 1.5 T-GDI:stä. Ihan hyvä tarjous, hyvityshintakin jo aikalailla kohdillaan, mutta kun saatavilla oleva auto myyntiputkessa oli turhilla ekstravarusteilla ja vähän vielä jäi liian kalliiksi muutenkin, niin vieläkin jäi vajaaksi tämä homma.

20.09.2023 23:53:30
#694962 [+-] Piilota Suosittele

>>694864
No mulle auto on vaan kauppakassi. Mitä ny pari kertaa vuodessa käyn Haaparannassa hakemassa nuuskaa niin semmonen pienitehonen mopoautoksi laskettava koppimopo riittää mun tarpeisiin. Ku polvi meni paskaks niin en voi enää kääntää nilkkaa ulospäin ilman, että lumpion jämä hyppää paikaltaan. Siks pitää olla semmonen "suora" asento polkimissa mikä on nykyään perkeleen harvinaista, valitettavasti.

Kyllähän tuosta Getzistä alkaa jo aika jättämään ku hajoaa alle joten pitäis löytää joku vastaava tilalle jossa jalat saa olla oikeissa asennoissa. Vaikka vähän isommallakin moottorilla niin pääsis ohi niistä vitun sunnuntai ajelijoista jotka vetää kaheksaa kymppiä satasen alueella, mutta ohituskaistan tullessa köröttävät sitten sataa kahtakymppiä ihan vaan vittuillakseen ettei pääse ohi.

21.09.2023 18:15:35 | 18:18:21
#695038 [+-] Piilota Suosittele

>>694962
"After Covid" itselläkin kyllä auton tarve on erilainen kuin ennen. Toisaalta niin on kyllä työnkuvakin.

Ennen vanhaan sitä poljettiin tukka heiluen asiakkaille muutamia kertoja kuukaudessa omalla autolla ja muutamia kertoja toisten autoilla ajaen kuitenkin km-korvauksilla silloinkin noin 100 kilsaa rendez-vous-pointille. Koronan alettua on tullut kai 2 kertaa käytyä autolla kilometrikorvauksilla jossain ja toisaalta konttorillakin tulee käytyä harvoin. Mutta sitä on vain siinä moodissa edelleen, että auton pitää olla valmiina ja kykeneväinen pitkiinkin työmatkoihin. No, tarve toki voi tulla koska vain, voi tulla vaikka tarve lähteä lepyttelemään asiakasta heti seuraavana päivänä, mutta normaalitilanteissa porukka hoitaa ne ja pitää olla jotain isompaa sitten.

Lähinnä nykyään auto onkin lounaalla käyntiin päivittäin... ja 1-2 isompaan reissuun per kuukausi. Että periaatteessa sitä pärjäisi paljon kehnommalla ja pienelläkin hinnerillä (juuri sanoin automyyjälle 1.2 litraisesta vapaasti hengittävästä Kia Picantosta, että eihän siinä ole edes moottoria, se ei jaksa edes kauppaan asti) tai jos olisi riskitrikootyyppejä, niin voisi paasata menemään vanhalla Carinalla tai vaikka ajaa Persu-Mersulla läpi vuoden (no niitä vakuutushintoja ja bensankulutusta ei kyllä kestä koko vuotta), mutta kun stressiä on niin että hampaista lähtevät paikat ja leuat on totaalijumissa puremisen vuoksi, niin yllätysten ja lisästressin välttämisen vuoksi on tullut ostettua uusia autoja, joiden kanssa yllätystilanteissa voi soittaa jonnekin ja sanoa, että nyt korjaatte sen pian ja ilman kuluja. Ja joo, voisi sen 1.2 litraisen Picanton ostaa (tai jopa litran vaparin), silläkin onnistuisi tuo ja 7 vuoden takuulla ja 4 vuoden huolenpitosopimuksella... etenkin kun ei tarvitse egon nostatukseksi premiumia pihaan (Persu-Mersu on piilossa hallissa oven takana pimeässä, ettei kukaan näe, heh), mutta kun on aikanaan pienillä ja tehottomilla hinnereillä päästänyt maanteitä ja motareita asiakkaille, niin ei viitsisi mielellään palata siihen vaan edes b-segmentin vähän tehokkaampaa tai pienen pään c-segmenttiläistä hommata.

Edit: Jahas, just tuli tarjous Mazdaan, yli 17K hyvittäisivät vanhasta. Osuu jo kohdilleen ja jos olisi joku muu kuin Mazda, niin ostotouhu iskisi. Mazdassa näyttää olevan vain 3 vuoden takuu eikä laajennuksia. Toyotassa sentään on 3v ja väittävät että kun valtuutetussa huollattaa, takuu jatkuu aina vuoden kerrallaan. Niin... ja Kiassa 7 vuotta... ja Daciaankin saa rahalla 5 vuotta... mutta ei ole noin kovia tarjouksia vielä niistä.

22.09.2023 00:40:41
#695221 [+-] Piilota Suosittele

>>695038
En tajunnu suurinta ossaa tuosta ku mää en ymmärrä autoista hevon vittuakaan. Ainoostaan sen, että pitää laittaa ysivitosta tankkiin ja kaasu on oikeella, jarru keskellä ja kytkin vasemmalla.

Työmatkoista tai vastaavista sen verran, että oisin saanu jo useemman kerran kulukorvaukset veronmaksajien pussista niille lyhkäsille piipahduksille, mutta oon niin kova natsi etten oo koskaan hakenu niitä. Ite asiassa en haluais etes kokouspalkkioitakaan ku niistä pitää aina erikseen ilmottaa Kelalle ja kätistä menemään turhan takia, että mistä se vajaa ysikymppinen on tullu ja mistä syystä.

Tämmönen auto vois tosin kyllä olla ihan paikallaan siis jos ei oo varaa Volvo Amazoniin jonka konepeltiin on maalattu Xenan kuva.

https://en.wikipedia.org/wiki/Aurel_Persu

[ 8 viestiä | ]