Rekisteröitynyt 17.10.2017 20:52:18
Nähty 5 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 4 725
Tageja annettu 56
Vierailuja 21 144
Medioita 20
Medioiden näyttökerrat 9 680
Plussia 167
Saavutuksia 1
+0      
Jos jollain on ideoita miten oppia piirtämään kasvoja ni kertokaa. Haluaisin piirtää Cassandra Naudin, Sena Şenerin ja Mermaidhimeprincessin.
14.01.2022 01:05:22
#539172 [+-] Piilota Suosittele

Piirrä valitsemasi kuvan päälle ruudukko, sitten puhtaalle paperille toinen. Ruudukot voivat olla eri mittasuhteessasuhteessa.
Sitten kopioit vaan ruudun kerrallaan.

14.01.2022 02:05:28
#539184 [+-] Piilota Suosittele

Aikonaan ku piirtelin joutessani vaikka Aku Ankkaa niin kattelin vaan mallia kuvista. Sitten ikään kuin hahmottelin piirrettävän kuvan paperille ja rupesin sitten valkkaamaan ääriviivoja. Se oli jokseenkin omituista touhua kun toisinaan "näki" piirrettävän kuvan tyhjällä paperilla. Jotkut joskus kattelikin joitain kuvia ja meinas, että oon vaan piirtäny läpitte, mutta olivatpas väärässä. Tosin sillon ku ei "nähny" ääriviivoja paperilla niin ei siitä tullu lasta eikä paskaa. Piirtämisestä siis. Jos haluaa fotorealistisia kuvia piirtää niin nöyrry ja käy hakeen opus tai pari kirjastosta tai osta jotakin nettikursseja.

Jos luonnostelin niin käytin muistaakseni B2 lyijykynää, koska se oli niin pehmeä ja pyyhkiminen oli suhteellisen helppoa. Sitten ku olin enemmän tai vähemmän tyytyväinen niin vetelin tussikynillä halutut muodot, annoin kuivahtaa ja varovaisesti pyyhkiin sitten ylimääräiset viivat pois. HD on liian kova hahmotteluun, sillä se jätti piirrustuspaperiin liian syvät urat. En ny tähän hätään muista niiden tussikynien merkkiä, mutta kait niitä vieläkin myydään. Osassa oli hyvin terävä kärki, osa oli paljon isompia ja elävintä jälkeä sai niillä joissa oli viistottu kärki, eli ku piirti yhteen suuntaan niin tuli ohutta viivaa ja kun veti toiseen suuntaan niin tuli leveää jälkeä.

Jos aattelis, että ite yrittäis taas piirrustella niin käyttäisin hahmotteluun varmaan B3:sta ja sitäkin aivan paperia hipaisemalla. Ja ku piirtää tarpeeksi isoja kuvia niin skannauksen yhteydessä voi sitten pienentää niitä sopivasti niin ei näy karkeimmat virheet lopputuotoksessa. Tietty jos haluat vielä värittää tai tehdä ammattimaiselta näyttävää jälkeä niin onhan niitä olemassa koneeseen liitettäviä piirrustusalustoja, mutta semmosta en oo koskaan päässy etes kokeilemaan. Muistaakseni jotkut käytti aikonaan sinisiä kyniä, koska niiden käyttämät skannerit ei tunnistaneet sitä sitten joten näytti siltä, kuin niitä ei ois kuvassa ollenkaan, mutta en tiedä mitä sellaiset aparaatit etes maksais tai miten semmonen onnistuis perinteisellä skannerilla.

Eli kenties neuvoisin ottamaan vaikka neljä A4:sta piirrustuspaperina ja siihen sitten hyvin herkin vedoin hahmotelmia aina yks neljäsosa naamasta kerrallaan. Ku homma alkaa sujumaan ja saa opetettua ittelleen haluamansa kasvojen omalaatuiset muodot vaikka nenän kupeesta niin alkaa tekemään vaikka A3:lle ja siitä kun taito harjaantuu niin pienentää entisestään A4:lle jotka on sopivan kokosia skannereille. Tai jottain, minä tiiä.

[ 4 viestiä | ]