Rekisteröitynyt 14.10.2017 22:19:54
Nähty 12 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 9 667
Tageja annettu 3
Vierailuja 12 364
Medioita 1
Medioiden näyttökerrat 1 016
Plussia 5 432
Saavutuksia Ei ole
+1      
Päivän tylsä tietoturvavihje.

Tänä päivänä joutuu erilaisissa palveluissa (esim. Kanta.fi) tunnistautumaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Yksi jos toinen huijarikoijari pystyttää valesivustoja, joihin fiksukin voi väsyneenä tai kännipäissään haksahtaa. Tai wc-pöntöllä kiireessä juuri varpusparven kutitellessa intoutuu klikkaamaan veronpalautuksista kertovaa linkkiä, joka vie aivan verottajan näköisille sivuille. Ja kun kirjaudut sinne niillä pankkitunnuksillasi, jossa on koko elämäsi ajan kerrytetyt rahat, jotka olet säästänyt Toyota AE86:en. Ja sitten se voro pääsee pöllimään ne, kun ähelsit eikä pankki edes rahojen lähtiessä tehnyt tarkistuskyselyä Sinulle kuten silloin, kun talletit sinne vaarilta Toyotaa varten saamasi 1000 euroa.

Tai kun rosmokeijot vievät rahasi ostaessasi Toyohoyjo86sexyverymuch.com -osoitteesta jo etukäteen takaspoileria AE86:en. Ja kun se olikin roistosivusto ja saivat tunnuksesi ja siellä botti siirsi rahoja ja vielä hyväksyitkin sen puhelimella. Kännissä, läpällä ja varpusparvella.

Vihjeeni tänään tähän on, että ota perkele kakkospankki käyttöön, jossa et pidä rahaa tai jos pidät, niin sen verran että siellä on rahat vain siihen AE86:n spoileriin. Ja pidät ne Toyota-rahat jemmassa oikeassa pankissa (toivottavasti määräaikaisella korkoa kasvamassa ja suojassa nostoilta jos nyt sittenkin sattuisi oravittamaan kivasti ja sittenkin hyväksyt vääriä ostoja). Jos ei ole muuten sopivasti pankkia, niin ota ääs pankki eli se vitun ärsyttävällä mainoksella "pompis-pompis-pompis" radiossa ja televisiossa mainostava S-pankki. Hyvä mobiilisovellus, jolla kirjautuu nopeasti palveluihin ja tekee ne spoilerimaksamiset kätevästi ja nopeasti. Eikä tarvitse maksella jotain Nordean 10 euroa itsepalvelusta ja kälyisestä tilistä per kuukausi -maksuja.

Toki voi sen mobiilivarmenteenkin ottaa, jos jostain oikeasti ilmaiseksi saa jonkun kytkyn tms. kautta, mutta kakkospankki voi muutenkin olla kätevä jos vaikka roadman tulee ja hakkaa nenään kunnes saa tunnusluvun. Jos ei ole mukana primääripankin korttiakaan, vaan kakkospankin kortti, jossa tilillä on vain spoilerirahat, niin sen antaa paljon mieluummin kuin ottaa Espoon asemalla roadmanin machetesta.

Että kelaa tätä AE86:sta fantasioidessasi.
20.03.2024 00:19:40
#607386 [+-] Piilota Suosittele

Jos pitää antaa varmenne tai muu, toi kakkospankki on hyvä. Oikeastaan mun mielestä pitäis olla kolme tiliä, käyttötili, säästötili ja just tää "verkkotunnistautumistili" mutta lets face the facts, en minäkään kolmea pankkia käytä. Silti voi haksahtaa paskaan vaikkei rahoja viedäkkään.

Annan esimerkin, mula oli just kuukaus pari sitten tilanne, että ennen tilipäivää oisin oikeasti tarvinut pikavipin. Sellasen 100-200 euron lainan jonka maksan viikossa pois, en ole tarvinnu niitä 10 vuoteen mutta kun unohin maksaa auton verot niin AUTO KÄYTTÖKIELLOSSA tuli eteen ja äkkiä rahat piti löytää siihen. Noh, googlettelin muttei niitä pikavippejä enää ole. Kaikki on minimissään 500e kulutusluottoja ja ainoa fiiksu ja luotettava oli Ferratum, josta koitin. Nettisivut antoi ymmärtää laskurilla että satanen onnistuu. Miten kävi? No kun tiedot oli syötetty niin alkoi tulla 3000e ja 5000e lainatarjouksia. No ei vitussa! Päätin että antaa olla. Loppuiko? No ei! Nyt sähköpostiin tulee raha.fi ja muita paskatarjouksia, ne tulee kännykkään kanssa vaikka estän ja blokkaan numerot joka kerta. Parhaimmillaan tulee "Numero on jo estetty" ja ne puskee läpi. Koko vitun ajan saan aivan turhia "HEI MEILLÄ ON SULLE LAINAPASKAA!" viestejä vaikken mielestäni antanut kolmansille osapuolille mitään oikeuksia. Mä siis en mitään ole ottanut vastaan, olen koittanut lähettää niitä "Peruuta" viestejä mutta nyt ekaa kertaa olen ollut kokonaisen viikon rauhassa.

Saatana mitä paskaa, sen ainoan kerran kun oisin perinteisen pikavipin tarvinnut niin tää on lopputulos. Ai miksen mennyt pankkiin? KOSKA NE EI OLE AUKI KUIN AJANVARAUKSELLA! Saatana kun et voi enää Nordeaan tai Danskeen kävellä sisään, pitää varata aika ja sitä rataa ei siellä konttoreissa enä neuvotella kuin asuntolainoja sekä muita.

Oikeasti, helvettti.

20.03.2024 03:53:54
#607405 [+2] Piilota Suosittele

Ei ny pahalla, mutta vitun autisti :D:D:D

Toivottavasti kuitenki saat rahas takas.

Mä hommasin semmosen henkilökortin lukijan niin sitä ku käyttää sivuille joissa se on mahdollisuutena niin siitä vaan (huijarisivustoissa se ei oo mahollista ainakaan vielä). Tarkotan siis henkkariin liitettyä varmennuskonstia jota voi käyttää vaan jos on kortinlukija niin ei ainakaan pankkitunnukset pääse ryssille. Ja ostin sen lukija tyyliin 25 egee vain ja ainoastaan sen vuoksi, että jos vaikka joskus vahingossa kännipäissään klikkailiski jotain kusetuslinkkejä niin niissä ainoossakaan ei oo sitä (VARMENNEKORTTI) mahista.

Siis mulla ei oo koskaan ollu mitään mobiilivarmennetta eikä tuukkaan. Kuten ainakin mainostin jo monta kertaa, että kusettajasivuilla ei oo etes mahollista tunnistaututua varmennekortilla (eli käytännössä henkkarilla). Vaikka joku kyrvänsyylä saiski nussittua ne tiedot niin ne ei tee nillä sen paskaakaan. "Oho, nyt on tiedossa tämmöset tunnarit: "Digi Digi, 01012000+1234". Ne tee sillä vittuakaan. Shieeeet.

Mutta yritettään ny etes jottain hyvvää saaha tästä sun prolapsista niin miten vitussa nää onnistuit kuseen ton homman? Että noos nääs kato @tuhnu osais lopultakin oppia tajuamaan mitä nettiseksi tarkottaa ja tekee.

20.03.2024 21:34:31
#607598 [+1] Piilota Suosittele

>>607386
>>607405

Ei ole onneksi itsellä vielä käynyt niin, että olisi vahingossa tullut mihinkään kirjauduttua tai edes sähköpostispämmiä pahempaan päästyä edes mukaan. Ja vaikka olen aika roheasti tilannut enemmän tai vähemmän hämäristä nettikaupoista tavaraa, eivät ole nekään huijauksia olleet eikä toistaiseksi edes myrkkyviinaa ole tullut saatua, vaikka alkaa vähitellen olemaan niin, että kohta jokaisesta Skandinavian ulkopuolella olevasta EU-maasta on tullut alkoholia tilattua. Ja voitte uskoa, että jotkut kaupat ovat olleet arveluttavan näköisiäkin.

Kirjautumiset ja verkko- sekä luottokorttimaksut hoidan tuolla "kakkospankilla", mutta jos on mahdollista ottaa Klarnan "toimitus ensin, lasku sitten" -lasku, niin otan sen ja jos ei ole Klarnaa niin sitten Paypal... ja vasta sitten kortit ja viimeisenä verkkomaksut (koska kortin myöntäjän kautta voi reklamoida, verkkomaksun kanssa et paljoa apua muualta saa).

Muijalla joskus eräältä hotellisivulta lähti tietomurrossa korttitiedot jakoon. Tuli yksi hämärä veloitus, jonka jälkeen kortti pois käytöstä... ja rahat palautuivat pankin/korttifirman kautta reilun kuukauden päästä. Siinäkin oli se opetus, että kannattaa olla kortit parissa eri pankissa, jotta maksut voi hoitaa helposti kaupoissa jos 1 kortti kuoletetaan.

20.03.2024 22:05:53
#607604 [+-] Piilota Suosittele

>>607405
Sori nyt autisti, mutta se sun korttis ei pelasta kaikelta. Vastaamon tietomurto, eli Vastaamo oli kaikkien potilaiden tiedot tallentanut rekisteriin joihin päästiin käsiksi. Kerrotko mitä se sun korttis auttaa, kun sun sosiaaliturvatunnukset, nimet ja osotteet sekä muut potilastiedot lähtee vääriin käsiin? Se että et ole ollut vastaamon asiakas ei tarkoita yhtään mitään, koska nettirikolliset voi päästä minkä tahansa sun käyttämän palvelun tietoihin käsiksi. Siinä ei paljon kortit enää auta.

[ 5 viestiä | ]