Rekisteröitynyt 20.10.2017 10:47:26
Nähty 612 päivää sitten
Sukupuoli Nainen
Viestejä 664
Tageja annettu 83
Vierailuja 3 090
Medioita 56
Medioiden näyttökerrat 21 151
Plussia 371
Saavutuksia 1
+5      
Tuo "levitä"-painike aiheuttaa joka kerta kovin eroottisia mielleyhtymiä.
20.01.2022 22:25:46
#541176 [+-] Piilota Suosittele

>>541039
Kattos keheveliä, oli niin värikkäät posket että diagnosoin sitten ihan pieleen. Toivottavasti nuo omatkin poikisivat jossain välissä.

>>541048
Juu ei, mutta uroksilla on yleensä kirkkaamman väriset nuo posket ku naarailla. Vaan pieleen meni katteluni.

21.01.2022 02:09:35
#541230 [+1] Piilota Suosittele

>>541176 Martalla on tytöksi kyllä merkillisen kirkkaat posket, olet ihan oikeassa. Vähän piti emon vaistoja opetella kun pönttöön rakentamansa pesä oli kuin kaljuuntuvan äijän päälaki, yhtä harva, ja hautominenkaan ei ihan selkärangasta tullut, mutta hienosti osaa nyt puolustaa munia jos vähänkin menee lähelle.

Martta oli pitkään sinkku ja näytti siltä ettei muutenkaan saisi munittua, mutta vanhoilla päivillä sieltä sitten jälkikasvua tupsahti.

22.01.2022 03:48:25 | 03:54:06
#541657 [+-] Piilota Suosittele

>>541230
Meillä oli jo penskana undulaatteja ja olihan niiden touhuja kiva seurata. Se ensimmäinen pariskunta teki niin paljon poikasia, että piti piilottaa koko pesimäpönttö niiltä, etteivät ois täysin nääntyneet. Niiden ja nykyisten välillä on 20-30 vuotta jo, mutta sen jälkeen ykskään pari ei oo suostunut pesimään. Nyt nuo nymfit on ollu mulla.. öö, kaks-kolome vuotta ja kyllä ne ymmärtää miten homman pitäis periaatteessa toimia, mutta tulosta vaan ei oo tullu vaikka rakentelin niille mukavan pesimäpöntönkin.

Se meidän pikkulintujen kantapari oli muuten sitä mieltä, että pöntöstä piti heitellä kaikki sinne laitetut pehmikkeet pois. Jos yritti lisätä niin saman tien alko pöntön tyhjennys. Sinne se vaan sitten osas pieneen syvennykseen tehdä munaset ja uros kävi luukulla ruokkimassa. Sisälle sillä ei ollu mitään asiaa ja kerran ku sinne erehty koittamaan niin lähti semmosen huudon kanssa karkuun, ettei tarvinnu toista kertaa koittaa. Ne teki valtavasti poikasia ja varmaan melkonen osa sen aikasen Oulun undulaateista oli niiden tuottamia elukkakauppoihin. Se naaras eli pitkästi yli kymmenen vuotta ja yks sen siipirikko poikanen kans jäi meille asumaan ku ei polonen osannu lentää. Ei eläny ihan äeteensä ikäiseksi, mutta tais tulla vissiin 12 silläkin täyteen.

Nykysessä kämpässä mulla on ollu unduja jo Aatu sekä Eeva, Härski ja Emmanuelle ja nyt on vielä jälellä Osku ja Jane. Isot sitten vielä lisänä eli Manu ja Lucy. Monta vuotta ihmettelin eloa ja tuumasin, että jotakin puuttuu ku ei oo koiria eikä muitakaan elukoita saivareiden tai kirppujen lisäksi niin laittoin sitten taas lintuja. On niiden touhuja vaan mukava seurata ja niillä on oma hierarkiansakin. Vaikka nymfit on paljon isompia ku undut niin kiltisti ne vaan väistelee ku pippurinen undulaattityttö tulee ja selittää, että just sille ja sille orrelle on päästävä. Kiltisti lehahtavat muualle. Nehän ku saa näin talvisin ja muutenki kylmillä ilimoilla olla aina vappaina niin tykkäävät istua tuolla katon rajassa olevilla kukkaruukkujen telineillä. Kesäsin ja lämpimällä ovat sitten päivät häkissä joko sisällä tai pihalla niin saa koirakin kulkea miten haluaa.

Ja vielä siitä ekasta undupariskunnasta niin voi helevetti, että ne oli kesyjä. Jos nenän pisti häkin viereen niin tulivat nuolemaan nenää ja lennellessään saattoivat laskeutua olkapäille tai vaikka päälaelle aikaa viettämään. Sen jälkeen kaikki on olleet perkeleen ujoja eikä niistä oo saanu ainuttakaan kunnolla käsikesyksi. Iso poika sentään suostuu astahtamaan kepin päälle jos pitää saada siirrettyä häkkiin, mutta siinä se.

Vasemmalla ylhäällä on Jane sekä Osku. Alhalla on sitten Manu ja oikealla ylhäällä Lucy.

24.01.2022 01:47:20
#542378 [+1] Piilota Suosittele

>>541657 Ihania tarinoita! Nyökyttelin täällä päätäni kun kerroit nymfien pesimättömyydestä ja lintujen hierarkiasta :D Omat nymfit ovat kanssa aivan onnettomia olleet aina poikasten hankkimisessa, ainoastaan vanhapiika Martta sitten uuden, nuoren partnerinsa kanssa tajusi niitä lopulta tehdä.

Ja tuo hierarkia, undulaatit ovat kyllä niin vikkeliä tuittupäitä että neitsikat antavat niiden ihan rauhassa häärätä ja määrätä, tietävät pääsevänsä helpommalla. :D

Ihana kun otitte poloisen siipirikon hoiviinne <3 Ja nykyinen poppoo on hirmuisen komea! Tui tui!

24.01.2022 05:05:34
#542399 [+-] Piilota Suosittele

>>542378
No tottakai otettiin se ittellemme ja sai poikakaverikseen toisen undun. Se.. no, Siipirikoksi me sitä sanottiin, oli vaan semmonen mamselli, että sitä ei lemmenluritukset kiinnostaneet. Sittemmin ku kantauros ja Siipirikon puoliso pääty onnellisemmille siemen syöntien maille niin hommattiin vielä poikaundulaatti niille kaveriksi. Se vanha muori vamppas sen heti. Helevetti sitä hässimistä, poikasia ne ei muistaakseni kuitenkaan enää tehneet. Siinä se Siipirikko sitten aina katteli kateellisena alemmilta orsilta ja lopulta kyllästy siihen nylkyttämiseen. Satuin näkemään ku se kiipes häkin seinää ylemmäs ja pari kertaa nappas nokalla sitä uutta poikaa pyrstöstä ja repi ne irti toisistaan.

No, ei kai siinä, mutta tää uusvanha pariskunta vittuuntu sille siihen malliin, että ne rupes syöksypommittamaan sitä ku haukat konsanaan jalat edellä. Se polonen huuti hoosiannaa ja veti häkin pohjalla siksakkia ku rallikuski ikään. Lopulta se istu hirveässä hädässä huohottaen keskellä lattiaa ja molemmat lentokykyset oli alimmilla orsilla ja heti jos se yritti lähteä nousemaan niin taas kimppuun. Kyllä se oppi kerrasta. Sen jälkeen se polonen vietti loppuelämänsä alaorsilla ku yläorsilla mamma ja gigolo harjotteli poikasten tekemistä. Kai se sai siitä sen verran traumoja, että pelekäs niitä sitten siitä lähtien. Lopulta jäi sitten yksikseen ja sillon piristy tutkiskelemaan ympäristöään. Kovasti se aina yritti lennellä, mutta lattiallehan se aina tipahti tai matalan kaapin taakse. Siiven tynkä oli sitten verellä ja paikkailtiin.

Rakensin sille myös tikkaat joita myöten se pääsi itekkin matalan hyllyn päällä olleeseen häkkiin aina ku tuiskahti maahan. Kyllä se oppi sitä käyttämään. Jos vaikka teki läksyjä tai istuskeli koneella niin kerta jos toinenkin kuulu "glomps" ja kohta alko pienten jalkojen tepsutus ja pian oltiinkin jo taas häkissä. Lentoyrityksiä varten nousi aina häkin päälle, että jos tältä korkeudelta onnistuis. Siltä tosiaan puuttu toisesta siivestä ne pitkät lentosulat niin viistossahan se tuli aina lattialle.

Meillä koirat kyllä mielellään seuras sen touhuja ja katteli hyvin kiinnostuneina, että mitäs tuo sitten tekee lattialla taas tällä kertaa. Heh, se pienempi sekarotunen oli niin kiinnostunut linnuista, että kerran nousi häkkiä vasten ja pisti kuonon pinnoihin kiinni. Helevetillinen huuto kuulu kohta ja meinasin laskia alleni. Joku linnuista oli loikannut sen kohalle häkin reunustaan niin vissiin sitten kynnet tai vaikka nokkakin kävi sen kuonoon. Jatkossa sekin vaan tyyty kattelemaan huoneen toiselta puolelta ja murisi hiljaa, mutta ei koskaan tehnyt mitään pahaa linnuille :D

Mutta se siitä flash-backistä. Nää Manu ja Lucy kyllä harjotteli jo heti ensimmäisenä kesänä poikasten tekoa, tosin vielä ei ollu selvillä, että Lucynkin pitäis nostaa pyrstönsä ylös. Välillä Manun pyrstö puolestaan häntäsuliltaan hankas vaan kierreorren päätyä ja kuvitteli, että tästä se nyt sitten lähtee. Ehkä vielä joku päivä ne saa hiffattua, että minkä osan pitää osua mihinkin osaan, mutta hauskaa nillä kyllä on näyttäny olevan. Tässä ku istuu koneella ja hissuksiin rupeaa kuulumaan sitä "ih-ih-ih-ih-ihitystä" tiedät varmaan ääntelyn, niin saa sitten miettiä että pittäiskö tässä itkiä vai nauraa.

Miten nää muuten sait nymfit poikimaan? Oliko ne koko ajan vaan häkissä, mikä vuodenaika ja sen semmosta? Oishan tuo mahtavaa jos pääsis seuraamaan pikkusten kasvua ja vois siinä vaikka ohimennen yrittää niitä tottumaan käsittelyynkin niin eivät pelkäis ihmisiä niin helekatisti?

Ai niin, ne undulaatit kun sillon kakarana teki poikasia niin hyvin monestihan se pienin niistä sitten menehty. Kerran sitte tarkastin aamusella pöntön ja poimin sieltä kuolleen ja laittoin paperin päälle keittiöön, että kyllä seniorit sen siitä huomaa. Ku tulin kottiin ja kyssyin, että mitä te teitte sille kuolleelle poikaselle niin olivat ihmeissään. Summa summarum, isäukko oli tullu väsyneenä kotiin ja ruvennu täyttämään astianpesukonetta. Siinä astioita kasatessaan ei ollu huomannu sitä kuollutta poikasta ja oli latonu lautaset sen päälle ennen ku pisti koneeseen pyörimään. No sieltähän se raato sitten löytyi. Tuumattiin hirtehisesti, että saipahan ainakin kunnollisen ruumiinpesun ja astiat meni takas uuteen rummutukseen ja tintin raato pääsi kompostiin.

[ 15 viestiä | ]