Arnold Arnold
ihanperusanaali ihanperusanaali
Pringles Pringles
sukellappa välliin :D sukellappa välliin :D
Mahtava päivä! Mahtava päivä!
Vartia kuvasi pierunsa Vartia kuvasi pierunsa
Iltapaskan kuvitukset Iltapaskan kuvitukset
Hyödytön Hyödytön
Nyt en tajunnut tuon asusteen ideaa Nyt en tajunnut tuon asusteen ideaa
Tonttuvahti >:3 Tonttuvahti >:3
Voimisteluvideon kuvaus Voimisteluvideon kuvaus
Kutomiskirja Kutomiskirja
Kaunis Kaunis
Paskon nyt selkääsi Paskon nyt selkääsi
Tiiätkö mikä mulla mielessä Tiiätkö mikä mulla mielessä
Kissoja, kissoja kaikkialla... Kissoja, kissoja kaikkialla...
ES ES
ottaa etteen ottaa etteen
Upi vetää viinaa Upi vetää viinaa
Paraatitervehdys Paraatitervehdys
Kuinka tehdä nykymusiikkia Kuinka tehdä nykymusiikkia
Joulu on taas Joulu on taas
Mäy! Mäy! Mäy! Mäy!
Kyltti Kyltti
 311 näyttökertaa, 1 viesti, 0.13 MB, 1 tiedosto, 15.10.2020 15:38:19
[ + 5 | ]

Breaking bad

[48618] [0.jpg] [0.13 MB] [700x1007] [] []
0.jpg

liberaali

 · 

keuhkosyöpä

05.01.2021 11:43:47
#426915 [+2] Piilota Suosittele

Onhan tämä julkinen terveyden hoito hieno asia, harvoin vain muistetaan mainita hoitojonot jotka sairaudesta, oireista tai vammasta riippuen ovat jopa yli vuoden mittaisia ja joissakin tapauksissa on ratkaisevaa kuinka nopeasti hoito aloitetaan parantumisen ja palautumisen kannalta.
Lisäksi esimerkiksi päihde & mielenterveys palvelut ovat julkisella puolella olleet jo vuosia riittämättömiä, potilaita jotka tarvitsevat välitöntä hoitoa / tukea ohjataan jonoon jossa tilanne saattaa vain pahentua, esimerkkinä potilaan itsemurha koska ei saanut hoidon tarve arviointia tilanteessa jossa riski oli korkea.
Jos julkiset hyvinvointi ja terveyspalvelut toimisivat niinkuin niitä hehkutetaan, niin olisiko meillä yksityisiä hyvinvointi ja terveyspalvelu alan yrityksiä ollenkaan?
Lisäksi julkisella kuin yksityisellä puolellakin kaikessa korostuu kustannus tehokkuus, mikä tarkoittaa että potilas ei saa välttämättä parasta hoitoa koska hänen kannalta paras ja tehokkain hoitomuoto on kallein vaihtoehto, jolloin hän saa "kokeiluna" ensin halvinta hoitoa ja jos potilaan tila paranee vähänkin jatketaan tällä vaihtoehdolla hamaan tappiin asti.
Toisin sanoen potilasta ei edes haluta parantaa / kuntouttaa 100%:sti jos selvitään halvalla ja parannetaan / kuntoutetaan potilas riittävän toimintakykyiseksi, sanotaan vaikka 50%:sti huolimatta siitä että potilas tulee tulevaisuudessa kärsimään osa-oireista / sivuoireista / sivuvaikutuksista tai sairastuu kokonaan uuteen vaivaan tehottomamman hoidon takia.
Julkisen puolen vanhusten hoitoon taas ei kukaan halua puuttua vaikka tasaisin väliajoin sieltä paljastuu karmeita laiminlyöntejä, kärsimystä ym paskaa joka kohdistuu lähes avuttomiin yhteiskunnan jäseniin jotka ovat luokiteltu melkeinpä ongelmajätteeksi "koska eivät tuota rahaa yhteiskunnalle".

[ 1 viestiä | ]