Rekisteröitynyt 15.10.2017 19:05:42
Nähty 3 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 775
Tageja annettu 14
Vierailuja 2 339
Medioita 7
Medioiden näyttökerrat 2 126
Plussia 45
Saavutuksia Ei ole
+0      
Mitä on saniteettitilataide?

“Saniteettitilataide on kuvataiteen muoto, jonka harjoittaminen tapahtuu julkisten käymälöiden koppien sisäseiniin. Saniteettitilataide on etenkin nuorison keskuudessa suosittu ilmaisukeino, jolla on vahvat perinteet ja ilmiönä selvästi kysyntää. Taiteilijat työskentelevät usein yksin, vaikka teokset itsessään voivat olla myös vuorovaikutteisia, usein esimerkiksi lyhyitä lauseita, joita työstää vuorollaan kaksi tai jopa useampi henkilö. Tällaisenaan tämä taiteen muoto tuo ehkä parhaiten luovuutensa esille. Saniteettitilataiteen arvostus on kuitenkin todella heikko, kuten myös taiteilijoiden itsensäkin, minkä vuoksi tätä harjoitetaankin pääsääntöisesti anonyymina tai nimimerkein.”


Mitä saniteettitilataideteos kertoo tekijästään?

Ilmaisukeinona tämä ei ehkä ole niin henkilökohtainen ja itsestään antava, kuin ehkä joku muu ilmaisumuoto, mikä johtuu paljon myös perinteiden kunnioituksesta, mikä näkyy toistuvissa, polvelta toiselle siirtyvissä aiheissa. Uudistuminen on hidasta, eikä ikonisimmista symboleista luultavasti luovutakaan koskaan. Teosten luonnetta määritteleviä ominaisuuksia ovat ajattomuus ja perinteitä kunnioittavat aiheet. Kestosuosikkeina on säilynyt muun muassa kirkkovene, mikä symboloi erityisesti nuorten taiteilijoiden voimakasta seksuaalisuutta ja luontaista viettiä suvun jatkamiseen. Toinen paikkansa säilyttänyt aihe on swastika, jolla viitataan kansallissosialismiin ja silloiseen Saksan valtakuntaan, vaikkakin tämä merkitys on sittemmin hämärtynyt, eikä tekijä monesti tunne teoksensa taustoja. Hakaristi on monesti enemmänkin nimenomaan aikaansa hakeva perintö, eikä niinkään aatetta julistava työ

Toinen haara vessatöherrysten saralla ovat erilaiset tekstit, usein sana tai lyhyt lause. Tässä joudutaan nykyisin jo poistumaan aiempaa enemmän mukavuusalueelta, sillä vanhat heitot, kuten esimerkiksi monelle rakas lausahdus “HOMO!” on alkanut menettää merkitystään, kun teoksilla kuitenkin pyritään jossain määrin myös herättämään tunteita yleisössä.

“HOMO!” on enemmänkin aikansa kuva, eikä se enää nykyään puhuttele samalla tavalla, vaikka sitä näkeekin vielä toisinaan, kuitenkin sen kertoessa lähinnä rohkeuden ja luovuuden puutteesta. Tänä päivänä tekijöiltä kuitenkin löytyy jo enemmän uskaliaisuutta, ja usein lähdetäänkin rohkeasti kokeilemaan jotain uutta, johon ei vaikka 30 vuotta sitten useimmat arvanneet lähteä. Kuitenkin juuri nämä pioneerihenkiset tutkiskelijat ovat heitä, jotka ovat vieneet tätä paikallaan junnaavaa kulttuuria hiljalleen pienin askelin eteenpäin.
25.11.2021 07:53:13
#520604 [+-] Piilota Suosittele

Kirkkoveneiden vietti voi kyllä olla. Miten perustaa perhe jos ei pysty sitä elättämään? Tämä on asia mistä ei kukaan poliitikko uskalla puhua. Maassa on 1.5 miljoonaa köyhyystuloissa elävää syntyperäistä suomalaista. Asiasta kirjoitetaan jonkin verran. Mutta esim. valtion tasolta asioille ei tehdä mitään. Sen sijaan ulkomailta tulleille tehdään ja todella paljon. Enkä nyt kirjoita töihin tulevista ammattilaisista, vaan siitä jolla on 1500 euron takki päällänsä ja saa sossusta kaiken.

25.11.2021 09:00:45
#520613 [+-] Piilota Suosittele

"Some guys come here to sit, and write on the walls
but I come here to sit and watch my heavy balls."
Ähtärin leirintäalueen uimarannan vessa, 80-luku.

[ 3 viestiä | ]