Rekisteröitynyt 15.08.2018 14:55:18
Nähty 554 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 22 472
Tageja annettu 747
Vierailuja 25 020
Medioita 168
Medioiden näyttökerrat 74 091
Plussia 5 392
Saavutuksia 10
+   20.04.2021 10:33:44    
Jälleen kerran joudun turvautumaan ulkomaisiin kauppoihin ja laatuun. Tällä kertaa saksalaiseen ratasvalmistajaan. Nojakissa on tietyntyyppinen tasauspyörästö, jota ei enää tehdä :( Kyselin monista suomalaisista firmoista. Eivät halua tehdä sopivaa varaosaa tasauspyörästöön.

Jolloin käännyis saksalaiseen osaamiseen. Heiltä tuli välittömästi viesti, että tekevät osan. Maksaa 95 euroa ja lähettävät sen suomeen kun on valmis. Tämä juuri. Juuri tämä on suomen ongelma. Haluavat isot tilaukset. Vähintään jotain 10 kappaletta samaa tuotetta jotta, edes lähtevät tekemään. Kotelointi on valmiina joten niitäkään ei tarvitse tehdä.

Näin kauniisti Suomi näivettää itsensä. Ei mikään ihme, ettei vienti vedä kun ei haluta tehdä oikein mitään.
20.04.2021 10:55:49
#457339 [+-] Piilota Suosittele

Voi vittu mitä touhua!
Seuraavaksi valitetaan, ettei ole töitä.

Toisaalta, kun löytää hyvän suomalaisen toimittajan, niin homma pelaa.
Itse touhuan rc-vehkeiden parissa ja yhteen luokkaan tuli uusi moottori hyväksyttyjen listalle. Speksien mukaan päihittää vanhat mennen tullen, mutta sitä ei saanut mistään. Ei yksityishenkilönä edes valmistajalta tai firman kautta olisi saanut ostaa heti laatikollisen.
Soitto tuttuun liikkeeseen, että onnistuisiko, niin kaksi mottia oli haettavissa kolmen päivän päästä. Lisänä vielä "only for you my friend" hinta. Eli sellainen -20 pinnaa listahinnasta.

20.04.2021 11:22:23
#457345 [+-] Piilota Suosittele

>>457339

Sitähän se on. Kilpailuttaminen tu vain harmia. Jos löytää hyvän liikkeen niin sitä kannattaa tukea. Vaihtamalla ja kilpailuttamalla saat vain lähtökohdan nollasta. Hyvillä suhteilla saa, se on selvä. Niin työpaikat, kuin osaamisenkin.

20.04.2021 11:26:07
#457346 [+-] Piilota Suosittele

457336


Niimpä. Itse ole aina toiminyt ylpeänä työstäni ja ammattitaidolla, vaikka työ ei välttämättä ole sitä hohdokkainta (vrt. Muuttaja). Jos alkaisin tekemään työni samalla tavalla ettei kiinnosta, en halua niin tulee lentopassit nopeasti. Noh, ei ihmetellä miksi suomesta työ loppuu. Muualla maailmassa tykätään tehdä se yksi tuote ja tehdä asiakas tyytyväiseksi. Sillä tyytyväinen palaa liikkeeseen uudestaan. Ei toisinpäin.

20.04.2021 12:19:49
#457359 [+-] Piilota Suosittele

Saksalainen tehokkuus on kyllä huipputasoa. Ajatelkaa venäjä tai Neuvostoliitto jossa ryssät korvattaisiin saksalaisilla.

Me voisimme olla kusessa, he eivät. Pitänee ruveta tilailemaan oluet ja erikoistarvikkeet ulkomailta. Tilasinkin jo "heavy duty" laser-pointterin. Leikittiin pojan kanssa yöllä. Se perkele näkyy pienenä ja kirkkaana kilometrien päästä. Kiikareilla tarkistin.

Minua hieman epäilyttää että Suomi halutaan konkurssiin. Silloin ostan.

20.04.2021 21:47:08
#457478 [+-] Piilota Suosittele

Tää tehokkuushomoilu on ihan perseestä. Elävän elämän esimerkki:

Aamulla erääseen paikalliseen valtakunnallisesti hyvin tunnettuun liikkeeseen autoa huollattamaan. "Se on 2,5 tuntia ja sitten tulee viesti kännykkään". Reilu kolme tuntia myöhemmin kärry lähtee remppahallista (ikkuna josta kytätä touhua). Edelliset puoli tuntia auto ihan yksinään ilman mitään toimenpiteitä. Kassalle. "No ei mennyt ihan kaks ja puoli tuntia pitäny taaskaan paikkaansa ja lisäksi edellisen puolen tunnin ajan sai valohoitoa. Was ist loss?" -> "Onko teillä autossa navigaattori, jos on niin siinä menee enemmän aikaa ja önnönnönn......" -> "Juu ei oo navia". -> "hiljausuus x minuutteja" -> "No okei okei, se on just ny valmis niin ei oo tullu vielä viestiä [vitutusmoodi päälle]". "No tossa se nyt sitten on, kiitti moi ja hei, ne renkaat on ny vaihettu samalla".

.... "Ei vittu, nää on laittanu ristiin uudemmat ja vanhemmat renkaat. Erimerkkisiä. Toiset pari vuotta tuoreemmat ku toiset".
-> Takas sisälle
-> "Tota, uudemmat ja vanhemmat renkaat on laitettu nyt ristiin, että eikö ne paremmat pitäis laittaa vierekkäin?"
-X "Hä, siis miten ristikkäin? Miten ristikkäin? Kato, mää piirrän teille nyt kuvan, että katto, tässä on ny auto ja tässä on ratti, että miten ne on nyt sitten ristikkäin hä?"
-> "No siis näin, että eessä on toisella puolella uudempi rengas ja toisella puolella vanhempi rengas"
-X "No näytäppä ny tähän piirrokseen, että miten nää nyt sitten haluat ne renkaat, että piirrä ny tähän mulle kaverina, että haluakko nää ne eteen ne toiset renkaat vai taakse hä? (pään puistelua)"
-> "No tuota, mitenkö ite laittaisit paremmat ja huonommat renkaat? Eiks niiden pitäis olla molemmilla puolilla yhtä hyvät renkaat, kun kyseessä on kuitenkin parit molemmin puolin?"
-X "Laitetaan ne ihan niinku ite haluat. No paremmat taakse, että joo joo no silleen laittasin, että kelepaisko? Laitetaanko sitten niin niin? [puhinaa tuhinaa ja vitutusta]"

15 minutes later.

-X "No hei, joo olit ihan oikeassa, että oli renkaat laitettu ristiin. Nehän oli ihan erimerkkisiäkin ne renkaat. Sori nyt vaan.
-> "Olit muuten aika ylimielinen ku huomautin asiasta."
-X "Olin joo vähän joo sori siitä".
-> "Kyllä loppu nyt meidän asiointi teillä kun kaikki on aina tappelussa eikä mikään toimi kuten pitäis."
-> "Joo sori, tossa teille meidän autopesulan ilmaispesu......"

toim. huom. Ei nyt ihan sanatarkasti menny näin, mutta melekeen ainakin. Vitun Wetteri.

20.04.2021 22:07:11
#457490 [+-] Piilota Suosittele

>>457478

No, katsos kun venäläisen menttaliteetin omaava jannu saa asiakkaan tulemaan liikkeeseen kerran. Se on erittäin vaikeeta pysyä ammattilaisena objetiivisena asiakkaalle. Asiakkaalle ei rähistä, vaan selitetään mikä on homman juju. Jos asiakas sattuu olemaan ammattilaista pätevämpi ei suututa siitä.

Tämä on ongelma. Tieto ei liiku vanhemmalta nuoremmalle. Tietoa pantataan. Pelätään oman paikan puolesta. Näin se toimii.

21.04.2021 09:15:24
#457558 [+-] Piilota Suosittele

>>457490
Tieto ei liiku vanhemmalta nuoremmalle.

Joissain kulttuureissa tämä on todellinen ongelma.

Imen tietoa kuin huora sivukujalla, koska tarvitsen tietoa tulevaisuudessa ja haluan oppia. Suomessa ainakin ihmiset pitävät myös tiedos jakamisesta varsinkin nuoremmille. Suku eikä kansalaisuus rajoita tätä jos halutaan seuraajasta pätevä. Aasiassa, Afrikassa, ja monessa muussa paikassa kulttuuri on erilainen.

21.04.2021 10:22:26
#457587 [+-] Piilota Suosittele

>>457558

Ruotsissa on paljon hyviä juttuja, kuten se että tieto todellakin vaihtaa omistajaa. Siellä tutoorataan nuorta newbietä niin paljon että tukka lähtee päästä. Suomessa ei. Tämän huomaa jos toimii vaikka valtiolla tai kunnalla. Menet kysymään jotain, että mihinhän tämä laitetaan. Vastaus on aina, että en kerkee nyt. Mee tuonne ja vie se tuonne. Sitten kohteessa ihmettelet, että minne. Laatikoita on 10. Mihin tämä kuuluu. Etsit jotain, etkä löydä ketään auttamaan. Mitä teet?

Laitat tuotteen laatikkoon 1-10 ?

21.04.2021 17:27:55
#457662 [+-] Piilota Suosittele

>>457587
Olin aikonaan kuukauden vai pari äitiyssijaisena eräässä hoitolaitoksessa (Oys). Piti olla it-hommia ja olivat haastattelussa ihan töpinöissään, että nyt saadaan ammattilainen tuuraamaan. Työnkuva oli olla keskusvarastolla kattomassa monitorista, että minkä väristä askartelupaperia varastosta halutaan. Otin hyllystä, pistin oottamaan käytävälle. Ainu työkaveri ei suostunu puhumaan mulle. Aina välillä piti sitten viedä jotaki lippulappusia jonnekkin käytävän päädyssä olevaan paikkaan "sinne niin". Ekan kerran ku vein niin pakkohan se oli kysyä vastaantulevilta neuvoa, että mihin tämmönen lappu pitää viedä. Tiuskasivat, että sinne toiseen huoneeseen. "Aha, siis laitanko pöydälle vai.." sanottiin, että huoneeseen Y nurkkaan Z kohtaan Ü. Asia selvä. Päivien päästä sama homma uudestaan, en muistanu. Kysymään neuvoa. Jumalatonta haista-vittua vaan ilman ohjeita.

Sopimus päätty. Pyydettiin jäämään vielä kuukaudeksi. Kieltäydyin enemmän tai vähemmän kohteliaasti.

21.04.2021 17:36:14
#457665 [+-] Piilota Suosittele

>>457662

Juuri tuollaista näissä on. Kun menin ohjeistamaan kirkon muutossa erästä työntekijää IT-asioissa niin suuttui. Kun kysyin, että etkö sinä äsken halunnut tietää miten tuo laite toimii. Mutta, nyt yhäkkiä et? Kun kerroin, että olen ihan IT-alan ammattilainen niin meni hiljaiseksi ja kyseli miksi olen muutolla. Vastaus oli sama minä muissakin töissä. Teen töitä mielummin kuin jään kotiin nollatuloille.

21.04.2021 23:41:13
#457748 [+-] Piilota Suosittele

>>457587
Laitat tuotteen laatikkoon 1-10 ?

Jos ylempi kerran näin käskee, laitat tuotteen laatikkoon väliltä yks ja kymmenen. Jos valittaa myöhemmin, sanot että näin käskit tehdä.

Sama kuin pentuna sanottiin vie roskat. Vein roskat ulos, en roskalaatikkoon, en palauttanut roska-astiaa. Ehkä töissä ei kannata olla niin idiootti.

[ 13 viestiä | ]