Rekisteröitynyt 23.08.2019 23:46:37
Nähty 10 päivää sitten
Sukupuoli Muu
Viestejä 20 097
Tageja annettu 2 424
Vierailuja 29 474
Medioita 1 293
Medioiden näyttökerrat 435 858
Plussia 8 043
Saavutuksia 52
+2      
Kuulkaas, nyt mulla on vähän asiallisempaa asiaa ilman pervoiluja mielessä.

Mää en nimittäin käsitä, että minkä takia käytännössä kattoen kaikki mun kasvattamat kasvit kuolee. Oon nippa nappa onnistunu pitämään hengissä pari jukkapalmua ja ainoa minkä oon siemenestä asti saanu kasvatettua joka ei oo kahessa viikossa jo kuollu vaan menestyy oikein hyvin on salaattisipuli. Se perkele rupes pukkaamaan uutta elämää jo jääkaapissa ja lykkäsin sen multaan. Nyt se on kasvanu jo tosi komiasti.

Pihallakin oon saanu mansikat sekä perunat kasvamaan, mutta sisällä ei onnistu mikään. Vaikka kuinka yritän mm. tomaatteja, herneitä, lintujen siemeniä niin ei. Ne yleensä kasvaa pari viikkoa ja näyttää sille, että siitä ne vielä lähtee mutta sitten ne aina kuolee. Oon koittanu tuoretta multaa, vanhaa multaa, vettä, kuivuutta, lannoketta ja ylipäätään kaikkea mahollista. Mutta aina parin viikon jälkeen kasvut katkeaa ja ne kuolee pois.

Viime kesänä länttäsin lintujen siemeniä kasvamaan pihamaalle, mutta ne heitti heti henkensä. Osan siemenistä, eli hirssisekoituksesta, laittoin sitten erilliseen saaviin jossa ne pysykin koko kesän ajan elossa. Ei ne siemeniä tehneet, mikä oli koko idea. Mitä perkelettä mää teen väärin? Hommasin aikonaan jopa kasvilampunkin, mutta ei siitä oo ollu mitään taikaa. Jos koittaisin kasvattaa vaikka voikukkia niin nekin varmasti kuolis. En ymmärrä. Jos saisinki jottain kasvamaan pihamaalla kukkaruukussa niin nekin on semmosia turppeja eikä niistä saa mitään iloa. Miksi?
17.10.2021 13:12:32
#508682 [+5] Piilota Suosittele

Hommaa laikkuvehka ja kirjovehka kotiin ja kokeile niitä.

En nyt täysin 100-varma ole, mutta siis niinko herravvuanna 2003 vähän kahjomman tyäkaverin kanssa oltiin oltu lounaalla ja mentiin silloisen herra ison-ison-ison huoneen ohi ja katsottiin, että joku hölmö konttorimamma on sille tuanu jonkku rehun pöydälle. Ja se herrahan ei ole koskaan paikalla saati että se pahansisuinen menninkäinen sitä koskaan kastelisi. Todettiin, että joko rehu kuolee ja lähtee herran huoneesta tai sitten me varastetaan se ja katotaan vieläkö se siitä lähtisi. Se hiton kasvihan oli aivan lehtensä tiputtanut ja kuallu sillo, mutta viälä se vähän puhisi.

No, siinä sitte sille annettii vähä vettä ja sehän saatana alkoi pukkaamaan lehteä taas. No, sitten tää tyäkaveri lähti toiselle osastolle ja muutti huoneesta huit helvekkoo ja se rehu jäi sitten mulle, epähortonomille siihe huoneesee.
No, mää sitte mitää vettä koskaan muistanu tuoda mistään, mutta siihe aikaa firmassa oli ilmaiset virvoitusjuamat ja lounaillakin jäi usein yli vähän juamia. Kaatelin sille kasville sitte ne.
No, ekan kerran kun se sai light-fantaa, niin sehän saatana tiputti lehtensä heti ja meni vähätkin pysyneet keltaiseksi.
Mää sille mitää muuta antanu kuitenkaa, niin eihän sen auttanna ja se perkele sopeutu. Se veti fantaa sen perkeleen ruukun pohjalta ja alkoi pukkaamaan vihreitä lehtiä. Monta vuotta se saanu perkele ku light-fantaa ja lehteä vaan pukkas. Aina välillä unohtui kyllä kaadella sille niitä ja taas oltiin keltaista ja lehdet roikkui, mutta taas uuteen nousuun.

Yhrellä tyäkaverilla oli tapana poikkeilla huaneessa ja se ruiskutteli sitä rehua näytön ja näppäimistön puhdistusspraylla.
Se nauroi psykoottisena, että ei vittu, tää rehu vaan nauraa mulle ja valuttaa tän nesteen huit vittuun. Se yritti useamman viikon päivittäin sitä ruiskutella, mutta eihän se rehu muuta kun nauro.

Balttiarallaa reilut 10 vuotta myähemmin kun vihdoinkin jotkut olivat sairastuneet liikaa, niin konttoria tutkittiin ja todettiin, että homettahan siellä rakennusinsinöörin aivopierurakennuksessa oli remonteista huolimatta edelleen. No, silloin rehu oli siirtynyt vähintään 3 kertaa mun kanssa huoneesta/rakennuksesta toiseen ja rehuille tuli tappotuomio. Yhtään rehua tai oikeastaan muutakaan ei saanut uudelle konttorille tuoda vanhalta, ettei mitään homejuttua tulis mukana.
Totesin, että vittu, rehu on pitkälti yli 10 vuotta ollut mun kanssa, että enhän mää sitä vittusaatanaa voi hylätä kaiken fanta-juottamisen, puhdistusspray-kiduttamisen ja useiden muiden metkojen episodien jälkeen. Otin rehun kainaloon (kuten tuolia, pöytää ja paljon muutakin) ja toin sen saatana kotiin. Tualla se nyt perkele on olohuaneessa. Yleensä muija muistaa sille antaa vettä, mutta ei aina. Sitten rehu laittaa lehdet alaspäin ja sille muistetaan antaa vettä... ja taas vihertää ja lehdet ampuvat ylöspäin (ja oksat kaartavat auringon suuntaan) eli toi rehunperkele on nyt lähes jo 20 vuotta oudosti hengissä pysynyt. Vuasien aikana sille on multa vaihdettu ehkä 3-4 kertaa. Kerran siivoojanperkele töissä halusi sen hualtaa kun meinas, että fantan takia se kärsii... kerran töissä muijat oli samaa mieltä... ja kun toin sen kotiin, niin homevaruiksi laitoin muijan vaihtamaan mullat siihen.

17.10.2021 14:32:02
#508710 [+-] Piilota Suosittele

Kokeile chiliä kasvattaa joku baccatum lajike on helppohoitoinen.
Ei haittaa jos unohtaa kastella kunhan ei kastele liikaa.

17.10.2021 21:11:16
#508786 [+-] Piilota Suosittele

>>508682
No voihan vittu, pittää hommata semmonen/semmosia. Jos neki kuolee niin tapan kaikki naapurit ja itteni mutten välttämättä siinä järjestyksessä. On se saatana ku ei yhtä helevetin horsmaa saa hengissä piettyä. Aikonaan muuten yks koulukamu kerto kämppiksensä kanssa ruokkivan jotaki rehuaan rommilla. Se oli kuulemma kuitenki turhan tuhtia tavaraa sille voikukalle. Mun mielestä se oli viinan väärinkäyttöä, mutta minkäs sille tekee ku toiset käyttää viinaksia väärin.

>>508713
No sitäki tietenki miettiny. On ollu ihan kukkamultaa, istutusmultaa vettä ja ravinteita, mutta kaikki kuolee. KAIKKI KUOLEE, SAAAAAATANA! Perunat ja mansikat sentään tapan itte syömällä ne. Mutta nuo koristekasvit, ne vihhaapi mua.

18.10.2021 02:33:59
#508842 [+-] Piilota Suosittele

>>508786
Vähän sokeri veteen niin nousee. Voit heittää myös tuhkaa ja kahvinpuruja, pitäs löytyä. Mutta älä koske tupakoinnin käsittelyn jälkeen kasveihin jos poltat tms. Monet kasvit on heikkoja mosaiikkitaudille. Mitä multaa käytät? Maissijauhokin voi olla parempaa ötököiden takia.

18.10.2021 03:47:19
#508853 [+-] Piilota Suosittele

>>508842
Jottain 50 litran multasäkkejä mitä Tokmannilla myydään keväisin. Kahavia mulla ei oo sattuneesta syystä koska mun uskonto kieltää sen enkä poltakkaan ennää ku joskus hyvin harvoin jos sillonkaan. Tuo on mysteeri jota etes naapurit ei oo saanu ratkastua vuosikymmenten aikana. Oon tosiaan koittanu niin tuoretta ku kierrätettyäkin multaa ja teheny kaikenlaisia kombinaatioita välillä tarjoten lannoketta, vettä tai antanu olla ittekseen. Tää ei oo enää normaalia.

Tuota @Chimera n mainostamaa kukkapirua en voikkaan hommata ku sen maitiaisneste on enemmän tai vähemmän vaarallista. Linnut kuolis ja ehkä ittekki siinä samalla tukehtumalla.

[ 11 viestiä | ]