Rekisteröitynyt 15.10.2017 19:05:42
Nähty 568 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 861
Tageja annettu 15
Vierailuja 2 713
Medioita 8
Medioiden näyttökerrat 2 620
Plussia 128
Saavutuksia Ei ole
+   30.10.2020 22:45:09    
Aravatalo preerialla.

-“Jos se ei olisi ollut itse Jasso Jemes, niin kuka?”, suri Tex Möller pyykkituvasta, pesukoneen takaa kadonnutta kiljuämpäriään. Korttelin jokainen tunsi C-rapun Jemeksen kuutiolitran vetoisesta lärvistään, joten toimeen oli tartuttava heti miten. Tex ei kuitenkaan aikonut selvitä takaisinperinnästä ilman apujoukkoja, vaan ensi töikseen hän kolkutti rappunaapurinsa Pillusilmä-Patin oveen napakasti luisilla rystysillään. Pian eteisestä kuului tuttua eteiskaappien kolinaa. Pillusilmä-Pat oli koko taloyhtiön liiterileukaisin cowboy. Silti sitäkin silmäänpistävämpi piirre olivat hänen löysänahkaiset, lähes ulospullahtaneet silmänsä. Hän tihrusti kurttuisten silmäluomien välistä isällisen etäisesti.
-”No mutta Tex, mitä asiaa miehellä on B-rappuun näin varhain?”, tiedusteli Pillusilmä-Pat paukoen jykevää leukaansa pitkin ulko-oven karmeja. Tex selosti tilanteen hillityn poissa tolaltaan. Pillusilmä-Pat tiesi jo kertomatta, ketä asiassa epäiltiin, ja oli jo hissin ovella pukemassa majavannahkatakkia huikaten Texille: “Möller, nivelille!”. Leuka löi hissin painiketaulusta jokaista nappia, jonka turvin he pääsivät ensimmäiseen kerrokseen hitaasti, mutta varmasti.

Pihalla maistui hiekka ja aamun kajo piirsi hiekansekaiseen nurmeen pitkiä varjoja kaktuksista ja kiinteistön nurkalla seisovasta puistelutelineestä. Pillusilmä-Pat ja Tex kävelivät puolijuoksua C-rappuun. Pihalla makasi viereisen reservaatin asukkaita tuliliemen tainnuttamina. Perille päästyään Pillusilmä-Pat hakkasi Jemeksen oveen niin että postiluukun kolina kaikui koko käytävään. Tex puolestaan tihrusti postiluukusta sisään, mutta ei nähnyt muuta kuin eteisessä mainosten päällä yksinäisenä pyörivän arokierijän.
-“Kirottua, ei ketään kotona”, ähisi Tex pettyneenä. Yht’äkkinen “PRING!” säikytti Mölleriltä paskan housuun. Jemeksen pohjaan juuttunut ovikello laukesi Pillusilmä-Patin raivokkaan paukutuksen johdosta. Texin liukas suoli oli tunnetusti varjoaan nopeampi.

-“Pahoin pelkään, että kiljut taitavat olla jo mennyttä”, koitti Pillusilmä-Pat ottaa osaa.
-“Niin, turha kai se on itkeä, kun paska on jo housussa”, yritti Tex pysyä kovana.
-“Kenties Aromalla olisi myydä lainaksi, on kuulemma käynyt taas risteilyllä ja kaupittelikin toissa iltana sätkäpapereita taloyhtiön grillikatoksella Pummivalle Kojootille”.
-”Mitä se niiden inkkareiden kanssa kaveeraa, kun heti taas selän takana haukkuu ne pystyyn? Vain muutaman sätkäpaperivihkon tähden?”.
-“Kyllähän sinä Coltin tunnet, se vanha korsteeni myisi vaikka sielunsa, jollei olisi siitä jo tehnyt kauppoja, kahdesti”.
-“Lienet oikeassa, leukava ystäväni, tykö Aroman siis”.

Colt tuli avaamaan kytevä tupakka suupielessä, puhelimen luuri nipistettynä olkapään ja korvan väliin, sen puoleinen silmä sirrillään, kevyesti niskojaan nykäisten tervehtiäkseen Texin ja Pillusilmä-Patin peremmälle samalla jatkaen puheluaan: “...niin, ja sitten vielä, että kerrot niille heimoveljillesi sellasia terveisiä, että loppuu se talon nurkalle kuseminen, tai minäpä sorvaan tuohon keittiön tuuletusikkunan säleikköön Remingtonin mentävän aukon ja… No villisian vittuako se minulle kuuluu minne esi-isänne ovat kuseskelleet ennen valtion rakentamisrahoituksia. Salaojitus sammaloituu umpeen ja home pesii ilmanvaihtoon, sellainen remontti maksaa dollarinkuvasäkkejä ja harkkopinoja kultaa!”, rämisi Colt paiskatessaan lopuksi luurin korvaan. Kun heti perään eteisen lennätin nakutti “h-a-i-s-t-a-s-i-n-ä-u-k-k-o-v-i-t-t-u”, nappasi Colt kirveellä kummankin linjan poikki ja vannotti räjäyttävänsä koko helvetin perkeleen Soneran dynamiitilla, jahka seuraavan kerran tulisi jälleen asiaa kylälle. Colt Aroma oli paha suustaan ja lyhyt pinnaltaan, kuten kerrostalokyylälle oli ominaista. Tutut miehet reilun tarjouksensa kanssa saivat Coltin kuitenkin leppymään siinä määrin, että kolmen Taxi-pullon kylkeen lähti vielä paketti sätkäpaperia kuin kaupanpäällisinä. Tex kiitti ja kääntyi kannoillaan paskan naristessa housuissaan, Pillusilmä-Patin seuratessa perässä rappukäytävään, leuan viskellessä Coltin liivejä eteisen naulakosta mennessään.

Tex kävi peseytymässä epämääräisen matkan päässä sijaitsevalla kapealla joella ja jätti housut rannalle kuivumaan. Pillusilmä-Pat oli käynyt heittämässä sätkäpaperit viereiseen reservaattiin heimopäällikölle, ja odotti nyt jo vesi kielellään ja silmät kiiluen Texiä takasin joelta. Tex ehdotti, josko he olisivat käyneet kysymässä, mikäli Liikanimi-Lex olisi halunnut liittyä seuraan, olihan pulloja kuitenkin kaikkiaan kolme. Pillusilmä-Pat epäili mielessään, yrittikö Tex voidella Liikanimi-Lexiä, taloyhtiön lahjomatonta tuomaria, mutta piti kyllä muutoin ehdotuksesta, olivat motiivit sitten mitkä hyvänsä.

Liikanimen “Liikanimi” Liikanimi-Lex oli saanut silloin, kun hänen syntymänsä aikoihin viranomaisten henkilötietorekisterijärjestelmät vaihdettiin sähköisiin, mutta järjestelmän alkuperäisistä rajoituksista johtuen nimi “Leevi” ei täyttänyt 6-12 merkin pituusvaatimusta. Liikanimi-Leevin taas ollessa liian pitkä, lyhensivät nokkelat vanhemmat Leevin muotoon Lex, jolloin nimi mahtui 12 merkkiin, kun jätettiin järjestelmän muutoinkin hylkimä väliviiva pois. Liikanimi-Lex oli pidetty mies talossa. Hän ratkoi riidat ja jakoi oikeutta silloin, kun hirttämättömät olivat sen ansainneet, eikä kukaan kokenut tarvetta kyseenalaistaa hänen oikeudentajuaan.

Siivut viinaa mieheen, joista Pillusilmä-Pat veti omansa väärään kurkkuun ja pärski niin että stetson tärisi päässä. Kuin ohimennen Tex mainitsi aamuöisestä kiljuvarkaudesta, johon Pillusilmä-Pat lisäsi paperinohuella ulospuhalluksella “Hemeh... Jahho hemes”, silmät vielä tavallista enemmän turvoksissa kirkkaan punaisina helottaen. “Jemes, kukapa muukaan”, kähisi Liikanimi-Lex ottaen vihaisen hörpyn, nielaisten sen kuin legopalikan. “Hirtettäköön hänet aamunkoitteessa mattotelineeseen”.

Ja niin tapahtui. Jemes hirtettiin Coltin vanhan imurin virtajohdolla pihan mattotelineeseen. Grillikatoksella pidettiin juhlat oikeuden kunniaksi. Naapurireservaatin asukkaat kutsuttiin mukaan juhlimaan. Päällikön piippu kiersi katoksessa, hänen lastensa Pikku Tunturin ja Helkaman piestessä Jemestä C-rapun edestä hakemallaan rappurallilla kuin sitkeää pinjataa, keräten nahkapussuikoihinsa Jemeksen taskuista ropisevaa pajatson kokoista pikkurahaa.
[ 1 viestiä | ]