Rekisteröitynyt 15.10.2017 19:05:42
Nähty 10 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 861
Tageja annettu 15
Vierailuja 2 716
Medioita 8
Medioiden näyttökerrat 2 661
Plussia 128
Saavutuksia Ei ole
+   06.08.2020 22:08:46    
Tuleeko teille koskaan sellanen olo, että kaikki keksimiset on keksitty? Siis siten että saatte jonkin loistavan idean jostain mitä kukaan muu ei ole vielä keksinyt, vain googlettaaksenne että kenen nimissä tämä sun yönvalvomossa kehitetty innovaatio on ollut jo viimeiset 70 vuotta.

Kehittelet korvaajan asfaltille, jonkin tehokkaan algoritmin tiedonpakkaukselle, kenties alipaineputket logistiikan suoraviivaistamiselle, tai ehkä jonkin uuden lautapelin jollain julmetun nerokkaalla twistillä mikä lyö shakkinappulat laudalta ihan vain huomatakses, että joku kehitti nuo systeemit jo aika päiviä sitten, tai sitten ne hylättiin tehottomina tai toimimattomina ennen kuin sulla oli edes mahdollisuutta osallistua.

Vai onko se vaan sitä, että sitä on niin yltäkylläistetty kaikella tällä suurella tiedolla, että niiden pohjalta on helppo keksiä pyörä uudestaan, ja sitten kuvitella, että olisi itse keksinyt nämä tänä päivänä arkiset nokkeluudet kyllä itsekin, jos vain olisi ollut sata vuotta aikaisemmin asialla?

Onko uuden keksiminen vaikeampaa tänä päivänä, kun tietoa on niin paljon enemmän saatavilla, kuin aikoinaan, kun tietoa oli huomattavasti heikommin saatavilla, mutta moniakaan asioita, jotka lopulta ovat johtaneet tähän helpompaan olemiseen, ei oltu vielä keksitty?

Toki nykyäänkin tulee uusia juttuja, jotka ovat mahdollisia vain, koska se pohja on jo rakennettu. Lohkoketjuteknologia ja keinoälyn saavutukset ovat asioita, joita ei itse olisi tullut ihan ensimmäiseksi, eikä vielä kolmanneksikaan mietittyä. Joten onko se kuitenkin vain harhaa, että kuvittelee pystyvänsä kehittelemään hienoja juttuja, mutta todellisuudessa jonkun muun täytyy ensin tehdä se, jonka jälkeen on helppo lähteä huutelemaan, että "kyllä minäkin tuollasen oisin voinu".

Jokainen pelialalla pärjäävä koodari askartelee Minecraft-kloonin kuukaudessa kasaan, mutta se ei silti ole sama asia, koska joku meni ja teki sen, ennen kuin kukaan muu oli sitä tehnyt. Ne jotka ottavat ensiaskeliaan alalle, pykäävät Flabby bird-kloonin muutaman tunnin videotutoriaalin pohjalta, mutta he eivät tee sillä enää mitään läpimurtoja, koska se on tehty jo.

Kuinka paljon se on tänä päivänä jo tuuristakin kiinni, että satut oikeaan aikaan oikeaan paikkaan sun ihmehimmelin kanssa? Ja kuinka paljon se on sitä että edelleen ne oikeasti uudet innovaatiot vaatii tietynlaista luonteenlaatua syntyäkseen, ja sitten me öisin kattoa tuijottelevat haaveilijat vaan kuvitellaan, että me pystyttäs kyllä varmasti luomaan itsekin jotain täysin uutta, heti kun vaan saa vielä hieman tietotaitoa haalittua lis... jaaa joku teki sen jo.
06.08.2020 23:19:09 | 23:19:33
#371723 [+-] Piilota Suosittele

Tossa on kyl pointtia että ollaan tavallaan kyllästetty sillä että kyllähän kaikki on jo olemassa ja keksitty, mut sit on myös sellasia loppupeleissä ihan tosi simppeleitä keksintöjä ja juttuja mitkä ko näkee nii ajattelee että voiko muka olla ettei tota oo jo tehty.

Hyvänä esimerkkinä tää arinamodi mitä nyt joku kehitti vanhoihin takkoihin, että saadaan nokipäästöt pienemmäks. Hyvin yksinkertanen laite ja palamisen teoria on Suomessa erittäin hyvin hallussa, mutta silti se kehitettiin ja patentoitiin vasta nyt.

06.08.2020 23:58:40
#371740 [+-] Piilota Suosittele

Tiettekö kuka kertoi ilmaiseksi Googlelle, että mobiilipaikannusta voi käyttää mainostukseen ja joka ei ole siitä tienannut otnan kopeekkaa?

Minä.

07.08.2020 00:01:24
#371742 [+-] Piilota Suosittele

Mulla kävi aikanaan mielessä, että vois kehitellä jonku fantasia-kirjan joka vetuais niin lapsiin ku aikusiinkin. Menikö puolen vuotta niin tuli eka Harri Potteri.
Kaippa se uuden keksiminen on nykyään entistä vaikiampaa, ku nyt ajatukset ja sen semmoset liikkuu sekunneissa pallon toiselta laidalta toiselle. Hauskana yhteensattumana oli Ville vallaton joka kekattiin samaan aikaan jenkeissä ja briteissä. Nykyään jos teet tikku-ukon paperille niin joku on jo huutamassa kopioinnista.

07.08.2020 00:05:37
#371745 [+-] Piilota Suosittele

>>371740

Mäkin kerroin Zuckerbergille että hyväksi vasemmistoidealogian ja yleisen jutkuilun levityspaikaksi sopisi sellanen lärvikirja ja sain yhessä vaihessa 10% facebookin tuotosta. Rahat ryypätty.

07.08.2020 00:14:48 | 00:15:05
#371753 [+-] Piilota Suosittele

>>371751

Niinhän mä laitoin Zuckerbergin sulle kertomaan. Vanhana juutalaisena se tietää nää metkuilut ja miten asiat kerrotaan uskottavasti.

07.08.2020 00:44:26 | 00:44:47
#371783 [+-] Piilota Suosittele

>>371778

Illuminati et ole sinä


Illuminati ei ole sinun armeijasi

Illuminati ei ole pelastajasi

Illuminati ei koskaan unohda

Illuminati ei anteeksi anna

Finland is full of homosexual niggers

07.08.2020 03:04:02
#371890 [+-] Piilota Suosittele

>>371723
Tästä tulee ajatus, että jengi alkaa pian makaamaan "paskansa päällä", siis siinä mielessä, että tämä noususuhdanteinen kehittymisen kausi alkaa latistua, ja mitä lähemmäs päästään vuotta 3000, niin siellä eletään pitkälti vuoden 2500 teknologialla, koska se ilmapatja on viimein saatu pumpattua siinä määrin mukavaks, että sen päällä pötköttelee jo ihan mielellään.

Uusien innovaatioiden puro on ajettu umpeen, ei vaan ole enää mitään mitä keksiä mukavuutta parantamaan. Mikäli ITER toimii ja siitä saadaan vastaus energiapulaan, niin sen jälkeen politiikka muuttuu täysin. Me ollaan täällä päin jo valmiiksi tilanteessa, jossa nämä primitiiviset tarpeet on täytetty. Ja ne maailmankolkat, joissa ei moiseen sitten oltaisikaan kyetty viidessäsadassa vuodessa, oltaisiin lopulta hylätty.

Ihmiset kouluttautuvat vain statuksen vuoksi, tekevät työtä enemmän statuksen kuin palkan takia. Kaiken elintärkeän tuottamisesta on tullut niin itsestään selvää, että tuotamme palveluita enää viihteen vuoksi. En tiedä, mutta äkkiseltään voisin kuvitella, että muutaman sadan vuoden aikana saatetaan saavuttaa lopulta se mukavuuden huippu, jolloin suurin osa on tyytyväisiä vain olemassa oloon, kaikki tehdään mukavuusperusteisesti, ja sitä perusteisuutta on tarjolla yltäkylläisesti. Elämästä tulee kahviloissa norkoamista ja joutavuuden täyttämistä.

En olisi pahoillani moisesta, se vain kertoisi että tyhästä voi nousta tätä itseään tiedostavaa sammalta, joka kehittyi siihen pisteeseen, että se pystyi infektoimaan tämän syntymäkivensä ympäröivää kaikkeutta.

07.08.2020 03:17:32
#371896 [+-] Piilota Suosittele

>>371890 Tuo on hyvin mahdollista, mikäli todella päästään pisteeseen, jossa ympäristön pilaantuminen ja ilmaston muuttumisen aiheuttamat haasteet saadaan ratkaistua niin sanotusti halvalla ja kerrasta.

En kuitenkaan ihan täysin jaksa uskoa siihen, koska on hyvin todennäköistä että jonkinasteinen suurempi romahdus tulee ~50 vuoden sisällä. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että nykyisellä menolla 60 vuoden päästä ollaan aika finaalissa nykymuotoisen yhteiskunnan kanssa ja mikäli siitä rytäkästä jää joku kertomaan, niin nousu on varsin hidasta.

Paljon innovointiahan tehdään pakon sanelemana tällä hetkellä esimerkiksi juuri energiasektorilla, kun pitäsisi saada aikaiseksi vakaa sähköverkko siten, että suurin osa kapasiteetista on sääriippuvaa. Tämäkin kehitys tosin ei ole erityisen mediaseksikästä, kuten ei myöskään moni muu tekniikan alalla tapahtuva kehitys, joten sitä ei suuri yleisö välttämättä edes noteeraa.

Toki sitten jos oletetaan, että ihmiskunta on ja pysyy niin on hyvin mahdollista, että lopulta päädytään kuvailemaasi tilanteeseen, jossa niin sanotusti sähkö tulee pistorasiasta ja raha seinästä, vesi hanasta jne. Sen riittää ihmiselle, koska kaikki muu hoidetaan kulisseissa esimerkiksi automaation/vast. avulla.

07.08.2020 04:09:52
#371913 [+-] Piilota Suosittele

>>371896
Itse en usko että moinen tapahtuma tulisi olemaan varsinainen "romahdus", vaan ennemminkin jonkinlainen taantuma, jossa pakon sanelemina alettaisiin todella purkamaan suurta teollisuutta. Sille olisi aina vain vähemmän tilausta ja globaalisti halua edes vastaanottaa moista, jos puhutaan maista joissa tähän yltäkylläisyyteen ollaan totuttu.

Pikkuhiljaa tämän dystopian kehittyessä ihmiset, kuten varsin sopeutuvia ovat, oppisivat pois niistä saavutetuista eduista ja ryhdyttäisiin uudelleen askartelemaan ihmiskunta V2:sta. Silloin nähtäisiin että mitkä asiat todella ovat olennaisia, ja mitkä seikat taasen meidän mukavuudenhalua ja turhamaisuutta.

Siltä pohjalta alettaisiin rakentamaan yhteiskuntaa täysin uudelta pohjalta, joista hyvin harvoja nykymaailmassa vastaantulevia elementtejä enää otettaisiin vastaan, ja niiltä osin kuin vanhaa otettaisiin mukaan uuteen, se käytäisiin läpi siten, että mihin todella on tarvetta ja resursseja. Sitä me teemme nykyäänkin, mutta satumme vain elämään tässä yltäkylläisyydessä, jossa unohdamme hyvinkin arkisten asioiden olevan jonkin tehdyn takana, sen sijaan että nuotio sytytettäisiin luolan suulle ja pidettäisiin vartiovuoroja petojen varalta.

Mutta edes tuota taantumaa ei tule tapahtumaan. Tämä ei toivottavasti ole mitään sinisilmäistä denialismia omalta puoleltani, sikäli että jos se olisi, niin mistäpä minä sitä etukäteen osaisin sanoa, mutta kun mikään romahdus ei tapahdu nykyään vain siten että "näin vain kävi".

Meillä on valtava määrä resursseja käytettävänä vielä silloinkin kun worst case iskee tuulettimeen. Vaikka valtiot ja muut viralliset arkea ohjaavat instanssit romahtaisivat, säilyvät instituutiot, talkoohenki on meissä sisäänrakennettu ominaisuus ja tietotaito ihan kaiken osalta on läsnä. Alkujärkytys olisi huomata, kuinka abstrakteja rakenteita meidän ympärillä on ollut jatkuvasti, koska se on kuitenkin ollut vain ihmisten pyörittämää. Siitä seuraava järkytys olisi todeta, että tietyt yhteiskunnan rakenteet ovat olemassa siksi, ettei niitä koskaan tarvitsisi arjessa miettiä. Mutta sen jälkeen meillä on kuitenkin kaikki se, mitä meillä oli jo aiemmin; johtajat ottaisivat paikkansa takaisin ja me muut työläiset laitettaisiin keko jälleen kasaan.

Jos me haluttaisiin tämä pallo oikeasti raiteiltaan, niin siihen tarvittaisiin jo apua ulkopuolelta.

07.08.2020 06:40:39
#371938 [+-] Piilota Suosittele

>>371913 Vaikea on tosiaan tulevaisuutta ennustaa, mutta itse pidän kyllä ympäristön pilaantumista ja aavikoitumista varsin potentiaalisina lopun tuojina. Eniten huolestuttaa makean veden riittävyys ja puhtaus. Kiinalaiset ovat oman pohjavetensä jo lähes kuivattaneet ja lammikon toisella puolella kehitysmaassa sitä pilataan kiihtyvällä tahdilla maakasun perässä. Ilmaston lämpeneminen, oli sitten minkä aiheuttamaan tahansa, tulee ehdottomasti kaventamaan elinkelpoisen maapinta-alan määrää pitkässä juoksussa. Mutta kuten sanoit, ihminen sopeutuu ja toistaiseksi resurssit ovat riittäneet. Toki on varmasti totta, että mikäli halutaan lyhyellä aikajänteellä pallo raiteiltaan, niin ei onnistu ihan helpolla.

Itse en millään muotoa toivo raskaan teollisuuden kuolemaa, koska se on itselle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä elementti ja kaunis asia. Kuitenkin tiettyjä siihen liittyviä toimia olisi "tehtävä paremmin" mikäli tahdottaisiin yllämainitut uhkakuvat hallita paremmin ja tuotantoa voitaisiin kasvattaa kestävästi. Korkean teknologian teollisuus on ehdottomasti kriittisessä osassa pyrittäessä välttään tuota romahdusta tai taantumaa. Ikävästi vaan vaikuttaa että kapitalismi on tullut jäädäkseen ja tulee jatkossakin tahraamaan teollista toimintaa...

Tavallaan en näkisi huonona tuollaista ihmiskunnan pudottamista takaisin maan pinnalle, koska nykyinen elämäntapa on osin jo varsin vastenmielinen ja lähes järjenvastainen.

07.08.2020 14:47:26
#372049 [+-] Piilota Suosittele

>>371938
Totta kyllä tuokin, että sitten jos ja kun ympäristö saadaan riittävän huonoon jamaan, niin siihen ei enää pian riitä mitkään temput, tai ainakaan niin nopeasti ei pystytä asioita enää korjaamaan etteikö siitä ehtisi syntyä vahinkoa.

Mikäli hommat alkais vieriä kovastikin alamäkeen, niin uskoisin että teollisuuden säilyttämisen puolesta varmaan puhuttaisiin ainakin niin kauan kuin yhteiskunta onnistuu välttämään anarkian, koska perusteita sen säilyttämisen puolesta löytyisi paljon, vaikka paljon sieltä pystyttäisiin myös karsimaankin tarvittaessa. Mutta lopulta jos hallinto katoaa, niin se lienee aika herran haltuun jotta kuinka sen kanssa käy. Toisaalta laumaeläiminä me pakotettaisiin tietty hierarkia asioihin, jolloin saatais monimutkasemmatkin toimenpiteet organisoitua, kuten teemme tälläkin hetkellä, ja kun se tietotaito ei tosiaan ole kadonnut vielä minnekään, mutta sitten taas toisessa päässä meillä on kyky perustaa jopa elämän ja kuoleman kysymykset puhtaasti mutuiluun, koska se nyt vaan on ollut meidän lajille niin pirun edullinen tapa selvitä, joten iso vaikutus lienee siinä, kuka ehtii päästä ääneen ja ketä kuunnellaan.

Mutta kuten sanoit, tosiaan vaikea ennustaa, helpompi spekuloida. Enkä itsekään olisi turhan pahoillani, omalla tavallaan, siitä että tultaisiin "takaisin maan pinnalle", vaikka varmasti siinä olis loppuelämän tarpeiks uudelleenasennoitumista ainakin meidän sukupolville, jotka joskus saivat maistaa makeampaa elämää, sen ollessakin se voima mikä onnistui ajamaan meiningit metsään.

[ 19 viestiä | ]