Rekisteröidy

Rekisteröitynyt 15.10.2017 19:05:42
Nähty 5 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 653
Tageja annettu 10
Vierailuja 1582
Medioita 4
Medioiden näyttökerrat >1000
Plussia >600
Saavutuksia Ei ole
#234980 [+8] 13.08.2019 15:42:25 Ilmianna
Railo eteni rutisten ja laventui alati. Kuului vain sirkeä pamaus ja koko hammas pirskahti sirpaleiksi. Heti perään halkesi viereinen ja sitä seuraten sen viereinen hammas. Ne olivat lapsen hampaita, ropisten ja napsuen kuin paukkumaissi tuosta kallosta. Kallon ympäriltä oli kuoritunut iho ja ihon alta liha. Kalloa piteli ylhäällä tuo loppu ranka, josta niin ikään ei ollut jäljellä enää kuin säröilevät luut. Tuo pieni luuranko istui nätisti paikallaan, aivan kuten toistakymmentä muutakin pientä luurankoa omillaan toria kiertävän pienoisjunan vaunuissa.

Taivaalta satoi harmaata tuhkaa peittäen torialuetta kuin ensilumi. Kaikkialla oli tavattoman äänetöntä ja väritöntä. Vain junan kolke raiteilla rikkoi hiljaisuutta. Veturi veti vaunuja yhä uudelleen tuohon mutkaan, missä oli kaupattu makeisia ja hattaraa. Enää siellä ei ollut kuin mustia kokkareita ja hajussa kitkerä yhteensekoittunut palanut sokeri ja muovi. Sen jälkeisellä suoralla ohitettiin lava, jolla pelimanniorkesteri oli viihdyttänyt torikansaa. Nyt lavalta löytyi enää liitumaiseksi pulveriksi lahoavia kasoja ja metallisia solkia. Seuraavan käännöksen jälkeisellä osuudella oli toisella puolella silmänräpäyksessä kuivunut suihkulähde ja toisella torinlaidan puhelinkopit, joista yhdessä pahoin palanut naisen ruumis koirineen. Vaunut kolisivat viimeisen mutkan jälkeen takaisin lähtölaiturille, mutta matkustajat eivät enää vaihtuneet. Veturi puksutti pysähtymättä laiturin ohi, jatkaen uudelle kierrokselle.

Siellä täällä torin pihaa lohkeili kaikuen maahan lyyhistyneitä luurankoja pölläyttäen päällensä kertynyttä tuhkaa. Pehmeä ja hiljainen sade oli peittänyt alleen koko kaupungin, suurustaen läpi virtaavat joet velliksi. Tasaisen likainen valkeus jatkui niin kauas kun vain uskalsi katsoa. Vain pieni juna jatkoi reitillään pienet, murenevat matkustajansa kyydissään. Jonkun täytyi jälleen olla oikeassa.
[ 5 viestiä | ]