Rekisteröitynyt 15.10.2017 06:57:17
Nähty Alle päivä sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 21 221
Tageja annettu 2 342
Vierailuja 63 982
Medioita 1 348
Medioiden näyttökerrat 510 309
Plussia 11 606
Saavutuksia 110
+   12.04.2021 08:13:59    
Venäjän vastaiset äärioikeistoryhmät lisänneet kannatustaan Ukrainassa.

Jännä, mistähän se johtuisi?
12.04.2021 09:45:05
#455847 [+-] Piilota Suosittele

Uudesta sukupolvesta. Suomessa pitää tapahtua katastrofi (joka tätä menoa tapahtuu) ennen kuin toimitaan.

Esimerkkinä: Venäjä valtaa ja militarisoi Ahvenanmaan. Suomen reaktio?

12.04.2021 10:22:19
#455863 [+-] Piilota Suosittele

Mietin tässä, että mitenhän suomeen voitaisiin hyökätä niin että tulee nopein mahdollinen tulos ilman varsinaista sotaa?
Lamauttaa sähköverkon, lamauttaa tietoverkon, lamauttaa puhelinverkon.

Puhelinverkko:
Sähköverkkojen kaaduttua, puhelinverkko toimii vara-akkujen voimin 2-3 tuntia. Site-to-site yhteyden muodostus onnistuu kyllä, mutta matka on rajallinen. Vanhempi lankapuhelinverkko ei ollut yhteydessä pääsähköverkkoon, vaan sillä oli oma linjansa. Tästä nähtiin ensimakua kun salama iski jakotorniin. Loppui soittelut kaikilta sillä alueella gsm-pohjaisilla latteilla. Palokunnalle alkoi tulvia lankapuhelinverkon välityksellä vaurio-ilmoituksia. Nyt kun lankapuhelinverkko on käytännössä poistettu voidaan jälkiä vain ihmetellä.

Siinä se. Sen jälkeen kansalainen ei saa enää tietoa mistään. Radiopuhelimien käyttö suomessa ei ole mitenkään yleistä. Ja nekin joilla niitä on, ei hyväksytä tietojenvaihtoon viranomaisverkoissa.

Sähköverkko:

Sähköverkon kaatuessa ei olisi enää valmiuksia oikeastaan tehdä yhtään mitään. Kaikki data kulkee sähkön voimalla. generaattoreilla voitaisiin paikata alueellisesti joitain toimintoja, mutta sekin olisi hyvin rajallista. Osalla kansalaisista on kannettavia voimalaitteita, joilla tuottaa oma sähkö. Julkisella puolella ainoastaan sairaaloilla on omat generaattorinsa. Tehdyn tutkimuksen mukaan HUS:n testi 2:lla eri dieselgeneraattorilla epäonnistui. Kumpikaan Generaattoreista ei käynnistynyt testissä. Asiaa hoitava turvallisuusvastaava kertoi, että pitää hommata kolmas generaattori.

Tietoverkko:

Tietoverkko kaatuisi välittömästi kun sähköverkko kaatuu.
Armeijalla on oma tietoverkkonsa, jonka toimittaja on Bittium. Voi luoda paikallisen verkon armeijakäyttöön tehdyillä radioilla. Siviilipuolen tietoverkkoa ei pystyttäisi kovin helposti nostamaan jaloilleen kun sähköt ovat poikki. Siviilipuolella voitaisiin rakentaa radiopuhelimista pakettiradio, jolla liikuttaa dokumentteja digitaalisesti. Vauhti ei päätä huimaa, mutta osa tietyistä asioista saataisiin toimimaan. Kykyä tähän siviiliväestöllä vain muutamalla prosentilla.

[ 3 viestiä | ]