Rekisteröitynyt 15.08.2018 14:55:18
Nähty 553 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 22 472
Tageja annettu 747
Vierailuja 25 020
Medioita 168
Medioiden näyttökerrat 74 048
Plussia 5 392
Saavutuksia 10
+8      
https://yle.fi/uutiset/3-12230704

35-vuotiaana kuollut kouvolalainen mies jäi ilman tarvitsemaansa päihdehoitoa jo vuosia sitten. Päihdesairaalan ylilääkäri kertoo, että Suomessa ei yksinkertaisesti ole varaa auttaa kaikkia.

Mutta suomessa on varaa auttaa ISIS-sannaa sekä hänen lapsiaan. ISIS-porukkaa voi auttaa paljon paremmin kuin syntyperäistä suomalaista. Syynä tähän eroon on se, ettei se tuota mitään tekijälle. Sannan hoitajat saavat rahaa ja hyvesignaalia kaikkialta.

Kuten kerroin. Suomi murenee pala palalta.
27.12.2021 14:22:38
#533459 [+1] Piilota Suosittele

>>533456

Kukaan ei pakottanut ISIS-sannaa liittymään ISIS-touhuun. Silti ISIS-sanna sai hoitoa. Edelleen saa ja koko elämänsä ajuan, kuten lapsensa. Saavat miljoonien eurojen hintaista terapiaa aikuisuuten asti. Tulee vahdit ja tarkastelut. Kaikki maksavat.

27.12.2021 15:24:11
#533479 [+1] Piilota Suosittele

Sun kertomalla se olisi tahdilla olisi Suomi kaatunut jo ainakin 5-7 kertaa mutta vieläkin täällä porskutetaan

27.12.2021 15:35:27 | 15:35:50
#533484 [+1] Piilota Suosittele

>>533482
Plussasin ironisesti. Mutta esimerkiksi meidän terveydenhuollon isoin uhka on tällä hetkellä koronaan rokottamattomat ja korona yleisesesti.

27.12.2021 15:38:06
#533487 [+-] Piilota Suosittele

>>533484

Suurin uhka on oikeasti se, ettei koronapotilaita eristetä. He saavat liikkua täysin vapaasti. Löhteä vaikka maasta jos niin haluavat. Näin ja miten homma toimii suomessa. Sanotaan, mutta ei tehdä.

27.12.2021 15:57:01
#533501 [+1] Piilota Suosittele

Narkkeja ja hihhuleiksi kääntyneitä yhdistää yksi asia: Kaikilla niistä on jotain traumoja ja triggereitä joita ei oo käsitelty.

Mielen sairauksia molemmat, hoitamattomuus johtuu kapitalismista. Yhteiskunnalle olis hyödyllistä saada näistä ihmisistä tuottavia kansalaisia mutta siitä ei saa revittyä yhtä hyviä voittoja ku oireiden "hoitamisesta".

27.12.2021 16:09:55 | 16:15:08
#533507 [+-] Piilota Suosittele

>>533504 Kai muuten olet tietoinen että Suomi on sosialistisempi valtio kuin Neuvostoliitto ikinä?
<Edit> Kun muuten tuli puheeksi niin monesti tullu ihmeteltyä et miten valtiota missä kansa ei omista mitään tai omaa vaikutusmahdollisuuksia voi edes sanoa sosialismiksi?
Sen takiako ku käyttivät nimeä sosialististen neuvostotasavaötojen liitto? Saman logiikan mukaan Jammu rakasti lapsia.

27.12.2021 16:22:51
#533509 [+1] Piilota Suosittele

>>533501

Mielenterveyden hoito suomessa on jotain... Esimerkiksi olen nähnyt monia tapauksia, jutellut heidän kanssaan hoidosta ja sen saannista. Kaikilla tuli sama kuvio eteen:

Se menee näin. Kun toteat, että päänupissasi alkaa tapahtua sellaista, mikä ei ole tai tunnu normaalilta. Tunnet, että nyt pitää asialle jotain tehdä. Lähdet hakemaan apua. Apua ei ole, eikä tule. Rupeat etsimään tilaasi hoitoa omin päin. Ja useimmiten se tapahtuu alkoholin kautta. Se auttaa hetkeksi, mutta mielenterveyspotilaana oleminen + alkoholi ei juurikaan ole ratkaisu. Tämä on vain ainut ratkaisu, mikäli sinulla ei ole paksua lompakkoa. Olet edelleen hoitojonossa ja aikaa nyt kulunut yli vuosi. Mitään ei ole tapahtunut. Sitten kahden vuoden kohdalla saat kutsun tulla tarkasteluun. Tarkastelussa sinulla todetaan olevan alkoholiongelma. Sinut ohjataan A-klinikalle, johon pääset hyvin nopeasti.

A-klinikat psykiatri saa sinut haastatteluun. Nopeasti hän toteaa sen, ettet ole alkoholiongelmainen vaan mielenterveyspotilas. Hän kysyy miksi olet hakenut tänne. Vastaat, että et hakenut ja psykiatri lähetti sinut tänne. A-klinikan psykiatri kirjoittaa nyt lähetteen hoitoon pääsemiseksi. Sama psykiatri, joka kirjoitti sinulle hoidon A-klinikalle saa toiselta psykiatrilta lähetteen ja rumba alkaa alusta. Lähetteet lentelevät kokoajan paikasta toiseen. Ja lopulta sinä saatat päästä eroon masennuksestasi tai sinusta tulee totaali alkoholisti.

Näitä tarinoita Suomi on täynnä. Niitä olen nähnyt oman vaimon kohdalla, itselläni, naapurilla sekä kaverilla. Muilla ihmisillä olen huomannut saman keskusteluissa mielenterveystyön yhdistyksien jäsenien kanssa käydyissä keskusteluissa. Suomessa hoidetaan tilannetta, vaan ei syytä.

27.12.2021 16:32:12
#533520 [+-] Piilota Suosittele

>>533512

Vain ja ainoastaan semmoinen joka ei koskaan tipahda mistään on harkinnan arvoinen. Se, kuka pystyy vauvasta vaariin olemaan pää ehjänä on sankari. Sankari.

Mitähän tapahtui sille lausunnolle, jossa kysytään että mitä tehdä ihmiselle joka putoaa yhteiskunnan ulkopuolelle? Mitä hänestä tulee,. Mitä uhkakuvia tässä on ?

Monet vihreät ovat antaneet huolestuneina kysymyksiä sellaisille, jotka ovat yhteiskunnan ulkopuolella. Harmillisesti, niitä eivät ole suomalaiset vaan ulkomaalaiset, jotka ovat luvatta maassa.

He voivat syrjäytyä ja ruveta terroristeiksi. Narkkari ei muutu terroristiksi, kuulemma. Eikä hän sisällä mitään uhkakuvaa missään tilanteessa.

Pelleilyä koko vitun juttu. Aivan vitun sairasta. Toista autetaan saatanan suurella rahalla, kun toinen ei saa oikeastaan yhtään mitään. Perusteluna on se, että hänestä voi tulla uhka kansalaisille.. JEP jep!

27.12.2021 17:53:27 | 17:55:12
#533555 [+-] Piilota Suosittele

>>533539

Ei pelkästään. Monesta muustakin olen huolissani. Sitä ei ilmeisesti näe kun ei ole omakohtaista kokemusta siitä miten huonosti Suomi oikeasti toimii terveystyössä. Hallitus hallitukselta on suomea ajettu alas siitä missä oli maailman paras vielä vähän aikaa sitten.

Mutta väännetään nyt rautalangasta, että ymmärretään.

Eli, tämä olisi voitu välttää, mikäli olisi saanut tarvittavaa hoitoa. Tähän viitate, moni muukin asia, eikä pelkästään narkkien ja alkoholistien kautta. Monta muuta asiaa terveydenhuollon ongelmissa oltaisi voitu välttää. Ilmeisesti se ei kuitenkaan ole vaivan arvoista.

27.12.2021 18:16:06
#533571 [+-] Piilota Suosittele

>>533561

Ei. Ei ole. Siinä vaiheessa kun odoteltiin hoitojen alkamista niin ainut vaihtoehto oli siinä vaiheessa alkoholi. Tuli pikkuisen ongelmia kun olin juomajakelussa ja vaimolla mielenterveysongelma sekä alkava alkoholiongelma kun hoitoa ei saanut. Silloin toimi vielä jotenkuten hoito. Pääsi sentään 3kk:n sisällä hoitoon. Hoitoja tehtiin paljon. Osa ei toiminut halutulla tavalla. Sitten kun näytti hyvältä, mutta lääkettä keho vaati yhä enemmän ja enemmän, jonka jatkona tuli addiktio hoitolääkkeisiin. Niistä yritettiin sitten päästä eroon, joka ei sitten onnistunutkaan ihan kotikonstein. Tiettyä lääkettä aloitettiin käyttämään 0,5mg joka oli sitten 4 kk:n ajassa noussut 14mg. Lääkkeen vieroitus ei mennyt aivan putkeen valtion hoidossa. Lopulta mentiin hirveän tappelemisen jälkeen Auroraan, josta järvenpään sosiaalisairaalaan. Sosiaalisairaalasta kotiutuneena 1kk:n jälkeen alkoivat viekkarit. Viekkareihin ei saatu yhtään apua. Lopulta viekkareiden takia alkoi kurkkuongelma (pala kurkussa), nielemisongelma. Nukkuminen ei onnistunut. Viikon aikana vaimo ei nukkunut kuin muutaman tunnin. Joka ilta soitettiin ambulanssi, joka vei meitin malmille. Malmilla pari tuntia katseltiin, josta pihalle. Ei hoitoa minkäänlaista.

Perjantaina ambulanssikuski raivostui tilanteelle. Huusi hoitavalle psykiatrille keskellä käytävää, että ihmisiä ei voi kohdella noin. Tähän on tultava muutos. Ei meillä ole yksinkertaisesti aikaa ja kykyä hakea joka päivä ihmistä sairaalaan missä ei saa mitään hoitoa. Sen jälkeen alkoivat toiset tuulet. Minä puutuin myös tähän. Tämän jälkeen vaimo pääsi vieroitushoitoon auroraan. Vietti aurorassa 3vko jossa vaihdettiin koko lääkitys. Siis kaikki, jotka oli aikaisemmin todettu toimiviksi. Lisättiin mielialalääkkeitä sekä monia muitakin. Katselin touhua ja soitin parin kolmannella viikolla vaimolle joka itku kurkussa kertoi miten mieliala on viety nyt täysin nolliin vaikka piti tulla vieroitusta.

Tämän keskustelun jälkeen soitin auroran osaston ylilääkärille. Hän kertoi, ettei mitään sellaista olla havaittu. Pyysin keskustelua tilanteesta, siihen ei suostuttu. Päätin ottaa yhteyttä Apulais kaupunginjohtajaan, Tuula Haataiseen (tiedän, tiedän). Minulla oli tämä keskustelu tallessa vanhassa mailissa. Saatiin keskusteluyhteys Auroraan saman viikon perjantaille. KEskustelu meni oikein hyvin ja vaimo päätettiin kotiuttaa ilman lääkitystä, koska siitä oltiin valitettu. KEskustelun jälkeen ylilääkäri tuli kysymään miksi en ottanut yhteyttä suoraan häneen, vaan Haataiseen. KErroin, että jos herra viihtii edes vähän katsella puhelinlogia niin siellä kerroin vaimon huolista juuri sinulle. Et ottanut niitä kuuleviin korviisi.

Kotiutuksen jälkeen suoraan Mehiläiseen psykiatrille omalla rahalla. Lääkitys sieltä minimaalisena, jota vähennetty nykyiseen määrään. Eli, jos haluaa suomessa mielenterveyshoitoa niin yksityinen on ainut tie. Se on ainut tie, sillä kunnallisella ja valtiolllisella puolella tulee aina, aina ylilääkitys kyseeseen. Tilanne muuttuu jatkuvien psykiatrien ja lääkäreiden vaihtojen takia. Jokainen haluaa oman määritelmänsä tilasta ja tunnosta sekä siihen soveltuvan lääkityksen.

Nyt on tilanne oikein hyvä. Kunnallisen puolen mielenterveystyötä ei enää käytetä. Kunnallista sairaanhoitoa näissä asioissa käytämme vain ja ainoastaan reseptin uusimiseen. Mitään muuta mielenterveystyötä ei sieltä tarvita.

27.12.2021 18:22:08
#533577 [+-] Piilota Suosittele

>>533566

Miksi et hauku kolarien aiheuttajia. Niistäkin on siellä nyt muutamia teholla? Ne vie myös tarvittuja paikkoja sairaalasta? Entä tupakan aiheuttamimia keuhkoahtaumapotilaita? Niitä on myös kasa tehohoidossa. Entä liikalihavuuden takia tehohoidossa olevia? Niitäkin on siellä. Entä Muiden takia, esim, kännissä törttöilleet ihmiset jotka ovat tehohoidossa sairaalassa?

Vittu, että teillä leikkaa välillä oikein hyvin. Syytätte yhtä ryhmää vain vaikka kyse on ihmisistä saatana!

27.12.2021 18:28:51
#533580 [+-] Piilota Suosittele

>>533578

Jep. Mikäli muistan oikein niin lääkevieroitus on vain 100 euroa halvempaa kuin huumevieroitus. Molemmat ovat kontrolloidulla ja suljetulla osastolla järvenpään sosiaalisairaalassa. Kuukautta kohden hoidon hinta on aina se 55 000 - 60 000 euroa kuukautta kohden. 477 euroa / kk per päidepotilas vieroitus. 677 euroa / kk per lääkeriippuvuushoito. 760 eur / kk per huumevieroitushoito.

Suljetuista vain huumevieroitukseen ei saa tulla vieraita, eikä sieltä pääse alueen ulkopuolelle ilman sairaalaan saattajaa. Muissa hoidoissa pääsee, tietyin rajoituksin. Ainakin ennen päihderiippuvuuden kanssa käytettiin pientä työpajaa, josta sai palkkaa enempi kuin 9 euroa / pvä. Kyseisen laitoksen johtaja kun on erikoislääkäri. Tehnyt hoidoista useita tutkielmia. PItänyt konsultointia hoitoihin. Pitänyt puheita. MIkään näistä ei ole mennyt päättäjille vahingossakaan.

Päättäjät tekevät päätöksiään tunteen perusteella. Ei tarpeen.

27.12.2021 19:21:14
#533609 [+-] Piilota Suosittele

>>533507 aika hukassa olet, kun sanot että suomi on sosialistisempi kuin neuvostoliitto. Suomessa saat edelleen omistaa yksityis omaisuutta ja perustaa oma firma. Tämä on se kapitalismin perusta. Yksityisen ihmisen mahdollisuus omistaa kiinteistöjä ja tuotantovälineitä

27.12.2021 20:03:13
#533646 [+-] Piilota Suosittele

>>533615 No se on eriasia. Pääpointti että autetaan kuitenki jos pystyy. Jos ei narkki haluu irti huumeista niin sit saa mun puolesta mennä vaikka veteleen lamppuöljyä thaimaaseen mutta tänne ei oo asiaa.

27.12.2021 20:21:55
#533662 [+-] Piilota Suosittele

>>533580 tätä olen miettinyt miten lääke- ja huumevieroitus eroaa toisistaan. Riippuvuutta aiheuttava lääke on vain laillinen huume. Näillä lääkkeillä taitaa olla isompi markkinarako nykyään monella paikkakunnalla

27.12.2021 21:15:08
#533705 [+-] Piilota Suosittele

>>533692 Maximum junttila meininkiä mutta ok. Empiirinen tutkimukseni kertoo että älykkyys ja thaimaaseen haluaminen korreloi toistensa kanssa. Ei kovin terävää kynää tullut vielä vastaan. Sinusta en tiiä muutaku että kuuntelet asia musiikkia.

27.12.2021 21:18:20
#533708 [+-] Piilota Suosittele

>>533659

Noh, usein Koronan saanut on vahinko. Hän ei ole sitä halunnut tai pyrkinyt semmoista saamaan. However, mikäli käyttäytyminen on varomatonta ja ajaa kolarin välittämättä punaisista valoista, äkkijarrutuksia ja ohituksia. Tänään näki hyvin Mäkelänkadulla kun oli 3 auton kolari uimahallin kohdilla. Joku oli kääntynyt ja aiheuttanut käännöksellään osuman toiseen autoon, joka kimmonnut kolmanteen.

Mitä tästä voisi ajatella? Ei havainnoida liikennettä senkään vertaa ettei törmäile toisiin käännyttäessä. Tällä tempulla hän aiheutti kolmen ihmisen matkan keskeytymisen toimillaan.

27.12.2021 21:19:49
#533709 [+-] Piilota Suosittele

>>533662

Ovat periaatteessa identtisiä hoitomuotoja. Molemmissa on jopa samoja vaikuttavia aineita käytetty. Toinen on käyttänyt lääkärin määräyksellä oman tilansa kohentamiseen. Toinen taas oman mielenlaantunsa koijaamiseen.

27.12.2021 21:24:03
#533712 [+-] Piilota Suosittele

>>533710

Liittyy siihen samaan miten toinen saa apua ja toinen ei, kuten alussa kirjoitin. Aiheet vain liitelee eteenpäin sitä mukaa mitä enempi asiaa tulee.

27.12.2021 21:40:46
#533727 [+-] Piilota Suosittele

>>533722

Ei välttämättä. Vaimo sai nuorempana piikin discossa tanssahdeltuaan. Ei muista missä häntä piikitettiin, mutta 3 päivää tanssi kotona pöydällä. Tämä on edelleen muodissa, miten saadaan käyttäjäksi. Muisti vain illalta, että joku tuli sanomaan pöytään että täältä saat lisää samaan aikaan. Minä löydän kyllä sinut.

27.12.2021 21:46:29
#533734 [+-] Piilota Suosittele

>>533731

Tietenkin on paskapuhetta! Eihän minulla ole todisteita tästä kuin lapsiensa kertomus aiheesta. Mutta aiheesta seuraavaan, en ole. Päihtymistarkoituksessa käytän luvanvaraisia tuotteita.

Sitten kolmanteen:
"Tutkimus: Monien kolarien taustalla on se, että autoilija unohtaa nähneensä moottoripyörän – syy lähimuistissa"

Hups.

[ 51 viestiä | ] [ 1 | 2 ] Seuraava