Rekisteröitynyt 14.10.2017 22:19:54
Nähty 12 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 9 667
Tageja annettu 3
Vierailuja 12 366
Medioita 1
Medioiden näyttökerrat 1 016
Plussia 5 433
Saavutuksia Ei ole
+1      
Vodka-arvostelu: Reyka Vodka

Valitettavasti aiemmat arvostelut lähtivät kävelemään muun datan mukana, joten pidän tällä kertaa sanaisen arkun kannen vähemmän avoinna.

Reyka Vodka on islantilainen vodka, jonka taustayhtiönä näyttää kuitenkin olevan irlantilainen Tullamore.
Taustayhtiöstä huolimatta kovasti vannotaan ja vakuutetaan, että Reyka on pienien erien aito islantilainen vodka. Uskottakoon näin.

Reyka vodkaa saa Alkosta ja hinta on... pienten erien artesaanivodkien mukainen. Reyka on puisella korkilla varustettu, lasipulloissa on Reyka/Islanti vahvasti esillä ja etiketit ovat kiiltopaperien sijaan mattapaperia. Pienten erien artesaanivodkan tuntu ja imago pidetään vahvana.

Kun mennään itse tuotteeseen ja makuun, iskee pettymys, kuten hyvin usein artesaanivodkan kanssa. Tällä kertaa pettymys on tavallista voimakkaampi hinnan ja maun vuoksi. Reyka on pehmeä, mutta erittäin makean oloinen. Liian makea. Reykan makuprofiili ei muistuta missään tapauksessa venäläistyylistä vodkaa, mutta ei myöskään neutraalia vodkaa. Reyka on pehmeä ja makea. Se on päällimmäisenä mielessä. Erityistä makuprofiilia (esim. Exclusive Kosher Vodkan sokerimuromaisuus) Reykasta ei tule esille, se vain yksinkertaisesti on pehmeä ja makea. 40-volttisena se ei polta suussa eikä kurkussa, vaan menee pehmeästi alas - siihen saakka, kunnes makeus alkaa ärsyttämään. Ja se ärsytys tulee (erityisesti raakana) maistellessa joka kerta.

Reyka on siten iso pettymys. Halusin erityisesti maistaa islantilaista vodkaa ja toivoin sen olevan hyvää ja pesevän muut pohjoismaalaiset vodkat, mutta valitettavasti Reyka ei sitä tee. Tämä on "hipstereiden trendivodka", jota pienten artesaanivodkien hifistelevät rinkirunkkaajat kehuvat ja maiskuttavat 2 senttiä laittaen pullon takaisin kaappiin kuukausiksi. Tavallinen Stolia, Finlandiaa tai vaikkapa Russki Standartia arvostava juomisen amatööri (tai ammattilainen) ei Reykaa pysty ylistämään.

Suosittelen laittamaan Reykan sijaan rahat parempaan vodkaan.

09.03.2024 03:35:02
#604608 [+2] Piilota Suosittele

>>604596

Sanoisin, että suomalaisista paras on Finlandia 101

Perinteistä Koskenkorvaa en ole kauheasti arvostanut, Laplandialta odotin myös enemmän, mutta se ei häikäissyt... Koskenkorva 60% on ihan jees, mutta tuo 50,5% Finlandia 101 on hyvä. Gustav oli myös pettymys... Kaiho pitäisi joskus maistaa.

Sinänsä muuten hauskaa, että törmäsin taannoin Helsinki Vodkaan, joka on... tättärää... ukrainalaista.

09.03.2024 15:47:59
#604690 [+-] Piilota Suosittele

>>604613
Nemiroff on juotavaa perus-vodkana, mutta Nemiroff Burning Pear (hunaja, chili, päärynä) on perhanan hyvää.

Ukrainassa on monta parempaa perus-vodkaa, esimerkiksi Ukrainka ja Morosha. Myös Hlibny Dar hienoine pulloineen on hieman Nemiroffia parempaa.

Harmillista, että sotatouhujen vuoksi nyt ei oikein Valko-Venäjältä saa vodkaa. Siellä tuntui olevan Ukrainaa parempia vaihtoehtoja.

No, saahan tietysti hyviä tuotteita Euroopastakin. Puola, Tshekki ja Slovakia tekevät todella montaa erilaista vodkaa ja niissä on paljon hyviä.

[ 4 viestiä | ]