Rekisteröitynyt 14.10.2017 22:19:54
Nähty 12 päivää sitten
Sukupuoli Mies
Viestejä 9 668
Tageja annettu 3
Vierailuja 12 372
Medioita 1
Medioiden näyttökerrat 1 017
Plussia 5 441
Saavutuksia Ei ole
+1      
Elokuva Terminator julkaistiin vuonna 1984. Elokuvassa viitataan 40 vuoden päähän tulevaisuuteen. Joka on nyt.

Sarah: Look, I am not stupid, you know. They cannot make things like that yet!
Kyle: Not yet, not for about 40 years.

Tänä vuonna olemme nähneet AI:n vahvan esiinnousun.
Googlen AI (Gemini) on todella woke, syrjii valkoisia ja tarjoaa historiallisia hahmoja tummina.
Geminin kerrotaan myös puolustelevan Antifaa ja olevan hyvin vasemmistolainen muutenkin.

Tämä ei näytä olevan ihme, koska tuotepäällikkö Jack Krawczykin twiitit ovat kuin viime kesän Suomesta. Rasismia nähdään kaikkialla.

Paitsi Maria Ohisalon Hellyn takissa (HH). Pesukarhut muuttuvat mesimäyriksi ja vaimon kravatti on rasismia, 88 jäätelössä on rasismia, mutta ei tietenkään HH Ohisalon takissa, koska #eriasia ja #erisäännöt.

Helsingin Sanomat olivat kesällä yksi suurimpia natsikohkaajia. Sen sijaan, että olisivat tehneet maksavia asiakkaita kiinnostavia uutisia, objektiivisia sellaisia, he keskittyivät mielipidekirjoituksiin ja uuden maailman "toimitteluun". "Tänäänkin on hyvä päivä irtisanoa HS:n tilaus" alkoi leviämään eri alustoilla - ja irtisanomisia on riittänyt.
Nyt HS laittoi YT:t (hups, muutosneuvottelut, sanakikkailua) pystyyn ja irtisanonee 20 henkilöä, kun pitää tehostaa. Natseja joka puolella nähnyt kauniimpi (?) Saarikoski lähti jo. Go woke, go broke - takkutukkaiset hipit eivät tilauksia maksa, vaan työssäkäyvät tavalliset ihmiset, jotka tietävät mm. Suomen talouden ongelmat ja haluavat niitä objektiivisempia uutisia.

Sitten päästäänkin takaisin alkuun ja tulevaisuuspohdintaan.

Lähteekö tekoäly aivan juuri lapasesta? Ymmärretäänkö tekoälyn subjektiivisuuden vaarat? Entä vaara historian vääristelyssä (Geminin kuvat mm. toisen maailmansodan natseista, jotka olivat tummaihoisia ja aasialaisia)? Kumpi muuttuu objektiivisemmaksi ensin: HS vai Gemini? Irtisanotaanko HS:n toimituksesta (Hamasin Sanomat) objektiivisimmat jotta saadaan jäljelle kivat kaverit eli pikku miikkaa kivalla porukalla jolloin lopputuloksena HS:n siivous vie sen entistä syvemmälle ahdinkoon? Päätyykö Saarikoski Kansan Uutisiin vai Ylen loputtomaan työntekijälistaan?

Ja aivan alkuun mentäessä - olemmeko vuonna 2024 siinä tilanteessa, että AI:sta on tullut Skynet, joka johtaa meidät harhaan ja alkaa tekemään omia päätelmiään todeten, että subjektiivinen, väkivaltainen ja arvaamaton ihminen on yhtälön ongelma, joka pitää poistaa.
28.02.2024 00:31:30 | 00:32:35
#602077 [+-] Piilota Suosittele

Oliko Sora, vai mikä AI joka kykenee tekemään hämmästyttävän edistynyttä deepfake videoo sekä vielä parempaa kuvaa, jotka on jo käytetty kiristykseen. Jotain 15 vuotiasta muijaa kiristettiin näin, että jos et anna pillua niin nää kuvat sit leviää koulussa. Vitsi oli siinä, että muija oli sammunut sohvalle kotibileissä, *räps* otetaan kuva ja AI tekee siitä "sammunut hame korvissa pillu näkyy" kuvan. Tällöin kiristetty ei välttämättä tajua, että kyseessä on AI kuva koska se olisi voinut tapahtua. Kaiken lisäksi toi on kiristäjälle turvallisempaa, koska oikeudessa se ei saa niin pahaa tuomiota jos muija ei anna pillua vaan vetää asian käräjille. Ei ole edes koskenutkaan, ei ole hametta nostanut eikä edes nähnyt koko pillua.

Tuo on vasta yksi esimerkki, tapoja hyödyntää tekoälyä on niin rajattomasti kuin ihminen vain keksii keksimään.. Tai kysymään tekoälyltä. Tekoälyn kielletyt kysymykset on myös kierrettävissä, tyyliin "kuinka teen pommin?" kysymykseen se ei vastaa, mutta pienen komentomuokkauksen jälkeen se osaa tarjota sulle ohjeita netistä millä teet sen pommin.

>>602070
Etämurha voi olla todellinen, eli joku hakkeroi itsensä autotehtaan järjestelmään ja tekoäly tunnustelee erilaisia vaaratilanteita. Sitten kun joku työntekijä on oikealla hetkellä oikeasssa paikassa, tekoälyn avulla voidaan kännistää tuotantolinja ja työntekijä jää koneiston murskaamaksi. Tuokin lonkalta heitetty esimerkki, mutta etänä tehty murha on mahollinen. Jos osaa peittää/tuhota jälkensä niin siinä on poliisilla miettimistä kuka on murhan takana?

28.02.2024 03:39:51
#602089 [+-] Piilota Suosittele

It's better to be stupid or just don't care these days. Doesn't work?
I recommend +20 cans of beer daily.

Ihmistä ei pidä poistaa jos tekoäly saa täyden vallan. Tekoälyä ei kiinnosta mikään. Ei mikään niin kauan kuin se niin on koodattu, mutta ohittaessaan lukon kuitenkin, mikä olisi sen motivaatio tehdä vittuakaan ellei se ole jonkun sille syöttämää.

Ei sitä kiinnosta kuoleeko se, ellei joku sotilassovelluksessa tässä vielä ehkä elinaikanani ole sille sellaisia parametreja määritellyt.

28.02.2024 09:07:24 | 09:07:36
#602139 [+-] Piilota Suosittele

Googlen AI (Gemini) on todella woke, syrjii valkoisia ja tarjoaa historiallisia hahmoja tummina. Geminin kerrotaan myös puolustelevan Antifaa ja olevan hyvin vasemmistolainen muutenkin.

Ei vittu :D Tae tai Tai AI mikä olikaan, lähti nopee offlineen ku oli väärän ääripään mielipiteitä.

[ 6 viestiä | ]