Rekisteröitynyt 14.04.2018 17:55:15
Nähty Alle päivä sitten
Sukupuoli Muu
Viestejä 15 287
Tageja annettu 881
Vierailuja 28 845
Medioita 219
Medioiden näyttökerrat 90 278
Plussia 3 089
Saavutuksia 26
+0      
Tänään kun lähden töistä, mulla alkaa vikat lomat. Luulin että viikko, olikin 8 päivää. Juuh elikkäs, huomenta. Tänään on hyvä päivä =]
22.09.2022 18:15:33
#600491 [+-] Piilota Suosittele

>>600488
Jaa, ku mää luulin notta sulla alakaa vikat lomat nyt siksi ku oot hoitajatar ja ny sut sitte pakotettahan töihin. Näin sitä viisaskin menee joskus vippuun ;D

22.09.2022 19:06:51
#600512 [+-] Piilota Suosittele

>>600491
Ei, vaan tää on neljäs vai viides loma?
Kato mä yleensä otan pari päivää juhannuksen ja/tai ennen, sitten pääsiäisenä on 1-2 päivää oikein mukava bonari.. Itse en käy rokkifestareilla/muilla tapahtumilla jos ne on yli 50km päässä jne. Sit mä säästän aina pitkälle syksyyn kun se pitkä työkausi ilman arkipyhiä ennen joulukuuta, siihen väliin on kiva ottaa mitä jäi.

22.09.2022 19:55:42 | 19:57:30
#600534 [+-] Piilota Suosittele

>>600527
En mutta..
Majavaa (siis joo, se eläin) sekä heinäsirkkoja olen syöny. Samoin mustekalaa pitsassa sekä ööö... Karhu, sit perus hirvi/peura jne.. Riistalintuja aika vähän, ei tule mieleen milloin oisin kalkkunaa lukuunottamatta tsirbulaa.

Sorsaa haluaisin maistaa. Sekä madventuresin "Kokki Kolmonen" joka kokkas mäyrää ja näätää oli mielenkiintoinen.

Ne mitä mua ei yhtään kiinnosta, on norsut, seeprat, hait yms "luksus" riistat jotka pitäs oikeesti jättää rauhaan.

E:
Eikä hain liha ole kuulemma kovin kummoista. Mielummin maksan kirjolohesta.

22.09.2022 20:16:15 | 20:17:46
#600542 [+-] Piilota Suosittele

>>600534
Mää mussutan majavaa pari kertaa viikossa, mutta se onkin sitten jo semmosta hommaa, että saan maksun siitä. Mustekalaa oon vissiin joskus joutunu ohimennen maistamaan samoin kuin, hyh, simpukkaa (siis ei sitä kivaa). Kerran oon vissiin jotakin helevetin karhusäilykettä maistanu. Maistu ihan paskalle. Hirvillä puolestaan on niin iso vittu, että se tuntuu sille kuin heiluttelisi patonkia messuhallissa. Ja liha on niin saatanan kuivaa, että vaikka lihapullatkin hajoaa suussa jauhoksi. Poro sen puolestaan on kyllä hyvää ja maukasta. Varsinki savustettuna. Samoin myös hevosen kylmäsavupaisti on maittavaa.

Lintua oon vissiin kerran kohteliaisuussyistä krapulassa maistanu, mutta ei muistikuvia itte mausta. Kuivaa se kyllä oli. Savukalakkuna muuten on hyvvää kylymänä. Kengurua muuten sai joskus aikonaan Prismoista, mutta ei ne pakastealtaan kalikat varmaan maistu kovinkaan ihmeellisille. Ehkä erikoisin mitä oon syöny on ihiminen, kirjaimellisesti. Ihan kuten kaikki muutkin joilla on suu. Huulista rohtuu palasia ja suun sisäpinnalta irtoaa soluja jatkuvalla syötöllä. Joskus hampaat haluais kuitenki isomman köntin niin keksivät purasta poskesta tai huulesta. Ei kiva.

Hákarl vois olla kyllä mielenkiintonen makuelämys. Haggista, tai muita sisuskaluja (maksaa lukuunottamatta) - ei kiitos. Muistan vieläkin kuinka isäpappa keitteli poron munuaisia ja ties mitä suolenpätkiä keittiössä ja se haju tuli seuraavan kerran vastaan ku löysin marjareissulla muutaman viikon kadoksissa olleen dementikon. Samoten muuten raaka kala aiheuttaa kakomista. Vieläki muistaa miten pikku-diginä toin kotiin affenia ja kun niitä ruvettiin perkkaamaan niin suolet heilu menemään ja sydämet sykki vaikka olin jo tunteja sitten vääntäny kaloilta niskat poikki. Lipeäkala ei muuten maistu oikeastaan miltään. Haisee kyllä. Siihen pitää laittaa valkokastike (hihi) ja maustepippuria, mutta ei se muuten kyllä maistu pahvia kummosemmalle.

Mummovainaa muuten aikonaan teki velipoikiensa kanssa talolainaa maksaakseen pitkän aikaa lipeäkalaa. Kalat tilattiin kuivattuna Norjan lapista ja sitten niiden kellarissa niitä lillutettiin eri vahvusissa lipeäseoksissa. Se oli niin kuulusaa, että pelekän sukunimen perusteella ties ihmiset vaatia torilla ja jopa kaupoissa mummin tekemää lipeäkalaa. Ku talolaina oli maksettu niin mummi lopetti. Sen juopporetkuveljet yritti jatkaa vielä, mutta eihän ne sitä osanneet tehä ilman, että joku ois niille koko ajan sanonu, että miten sitä tehdään. Ku olivat koko ajan päissään. No ne yritykset loppuikin sitten lyhyeen.

Vuosia myöhemmin sitten kerran joku hieno rouva oli ängenny ovelle mölisemään, että kuinka te kehtaatte myydä näin ala-arvoista lipeäkalaa, kun ennen olette aina tehneet priimaa. Mummo oli ihmeissään ja sano, että ei hän oo tehny lipeäkalaa enää vuosiin, että mistä nyt on kyse. Oli kuulemma ostanu jostaki marketista nimen omaan mummon nimellä myytynä. No sehän paineli markettiin ja siellä sitä tosiaan oli myytävänä. Kysy sitten myyjältä, että onko tämä varmasti sen kuuluisan kalantekijän lipeäkalaa koska sillä on niin hyvä maine? "On on, nimenomaan Hänen tekemäänsä!! :D". Nauru loppu lyhyeen ku mummi sano, että hän ei oo tehny sitä enää vuosiin. Ei vieny asiaa sentään käräjille, mutta sen jälkeen ei enää sen nimellä kusetettu asiakkaita missään.

[ 8 viestiä | ]